Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 23:04, 25 lut 2015

Sabina76 napisał(a)
Ilona,jesteś Co słychac Na Łowieckiej? Pozdrawiam serdecznie

Co słychać??? Nuuuudy. Czekam z utęsknieniem wiosny.. Marzę o krokusach i tulipanach, zwłaszcza, że wszędzie czytam, że te pierwsze już zaczynają kwitnąć a u mnie nic Dopiero wschodzą.. Nie rozumiem tego, bo podobno mam jedno z cieplejszych miejsc i ani jednego krokusika z pączkiem
spokojnej nocy!
Agatan24 23:10, 25 lut 2015

inag napisał(a)
Ja mam rozplenicę Hammeln i ona wcale aż taka wysoka nie jest... na jakiej wysokości masz szczepione te trzmieliny??? Moje są tak na oko na 1 metr może 1,10 (jutro zmierzę jak chcesz) i na pewno trawa nie dorasta do trzmieliny..

A czym masz podsadzoną tą trzmielinę, mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie.
A okrywasz tą trzmielinę na zimę?
inag 23:10, 25 lut 2015

Agatan24 napisał(a)
Jeszcze nie mam trzmieliny dopiero zakupy będą
A masz obydwie te rozplenice? Ja też mam dwie rozplenicę ale nie wiem jaki gatunek i latem jak zakwitła to zastawiła mi świerka na pniu.
Chciałąbym jakąs trawę o wys. ok 50 cm

Nie mam niestety tej drugiej żeby Ci pokazać ale gatunków rozplenic jest wiele. Ja w tym roku będę poszukiwała black beauty, ale ona wielka jest..
Myślę, że jak nie kupisz jakiś niskich trzmielin to możesz zaryzykować hammeln spokojnie a jak się boisz to właśnie little bunny.. Mi osobiście bardzo się podobają carexy bronze form ale chyba do trzmieliny też zestawiłabym z rozplenicami..
inag 23:20, 25 lut 2015

Agatan24 napisał(a)

A czym masz podsadzoną tą trzmielinę, mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie.
A okrywasz tą trzmielinę na zimę?

Ja ich niczym nie okrywam i zimują bez najmniejszego problemu. Nie mam niestety zdjęć tych trzmielin żeby Ci pokazać z sezonu. Na froncie domu mam trzy podsadzone miskantami apache, a z tyłu jeszcze kilkanaście posadzonych po trzy sztuki przed tujami. Na razie mają w nogach bergenie ale chyba zmienię koncepcję w tym roku Z chęcią zestawiłabym je właśnie z rozplenicą ale tej mam już dużo na rabacie z rozchodnikami...
inag 23:25, 25 lut 2015

Mam tylko takie zdjęcie z maleńkimi jeszcze miskantami apache. Nawet nie widać trzmieliny, jedynie jej "nogę"
Agatan24 23:25, 25 lut 2015

Cały czas się zastanawiam i też mi jakoś bardziej podchodzi ta rozplenica ona tak fajnie opada i robi fajną atmosferę a mam jakiś gatunek już po jednej stronie huśtawki i teraz chcę zagospodarować drugą stronę i taa by się kontynuacja zrobiła.
A ta hameln jak zimuje, nie przemarza Ci?
inag 23:27, 25 lut 2015

Odpowiem Ci na to pytanie jak już ożyje po zimie bo mam ją pierwszy rok. Mam nadzieję, że da radę bo mam jej 20 sztuk;-D
inag 23:29, 25 lut 2015

Spójrz tutaj jak pięknie Madżenka ją wkomponowała w roślinność:
Dla mnie rewelacja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2583-wizytowka-kiedys-bedzie-tumadzenie-ogrodnika
Te trzmieliny widać na wielu zdjęciach
Agatan24 23:37, 25 lut 2015

Świetna jest ta trzmielina a wiesz może jaki to gatunek? Ty masz tą samą?
Agatan24 23:41, 25 lut 2015

inag napisał(a)
Odpowiem Ci na to pytanie jak już ożyje po zimie bo mam ją pierwszy rok. Mam nadzieję, że da radę bo mam jej 20 sztuk;-D

Będę czekać na wiadomość ona chyba dość wcześnie startuje.