Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:20, 29 sty 2015

Do góry
Kasia,

malućkie to zdjęcie, daj większe, albo opisz co tam nasadziłaś, bo ciekawa jestem bardzo twoich pomysłów
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:19, 29 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To zdjęcie moim zdaniem podkreśla jakim fantastycznym akcentem jest lustro.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:17, 29 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

To trio mi sie podoba - oczar bukszpan variegatus i złoty cis z tyłu...

Złote trio też mi się podoba, szkoda wawrzynka, on taki cudny był, ale on się jeszcze bardziej zagęści i będzie jeszcze piękniejszy nic się nie martw

Ja już nauczona doświadczeniem, szybko robię foty, a potem od razu otrzepuję rośliny ze śniegu
Ogród u stóp klasztoru 13:10, 29 sty 2015

Do góry
Gabi proszę bardzo....u mnie była z makami czerwonymi ..to są fotki jak już dojrzewały nasionka ,ale początki są obłędne ,bo wychodzi prawie czerwona

tu ładnie widać jakie ma liście błyszczące .

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:05, 29 sty 2015

Do góry
A poza tym, zima to jak zawsze dla mnie czas na projekty i zmiany. W tym roku będzie polegało to u mnie przede wszystkim na harmonizacji roślin, sprawdzam foldery, segreguje zakątki wg pór roku i oczeniam co trzeba zmianić. I tak np zmianę harmonizacyjną planuję tu - przy altanie babcinej. Właściwie IV, V mi się podoba a potem od IX natomiast w lecie od VI do VIII jest tu panuje tu totalny bałagan.
I tak było w tych miesiącach:

A po zmianach (część nasadzeń juz oczywiście zrobiona) będzie tak:
Ogród w cieniu brzozy 13:01, 29 sty 2015

Do góry
Mirello, i dość zwracający uwagę, a kwitnie jako jedna z pierwszych róż.

Doroto, no ja Cię spotkałam na tym spacerze, bez ten żółty również miałam w planach ale jakoś nie wyszło, rośnie szybko, więc będziesz zadowolona.

I jeszcze wspominkowe fotki.

Edenka
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:59, 29 sty 2015

Do góry
Natomiast w drugą stronę w lustrze pokazuje się piec tak zwany antyk.
Nazwę taką dostał jak znajoma pokazywała w Hiszpanii zdjęcia zrobione w naszym domu, zaczęli się obcokrajowcy dopytywać co to jest? Tłumaczyła im , że to taki piec do ogrzewania, a oni na to to po co temu zegarowi taka duża szafa.( na piecu zawiesiłam zegarek, żeby z łóżka widać było , która godzina) Znajoma nie wiedziała jak im wytłumaczyć więc powiedziała, bo to taki antyk, no i zrozumieli.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:55, 29 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Olympic palace

Renatko, też masz moją ulubioną różę. Jak sprawuje się u Ciebie. Ja swoją kupiłam w tamtym roku i wydaje mi się, że jest chorowita. Kocham ją za jej delikatny kolor, ogrom kwiatów,które długo się utrzymują Obawiam się, jak przezimuje i jak będzie z jej zdrówkiem. Pozdrawiam i proszę o więcej
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:48, 29 sty 2015

Do góry

Posprzątałam dekoracje świąteczne, a żeby nie było pusto, to zaraz zrobiłam następne. Z tego ujęcia w lustrze odbija się druga komoda.
Mały, zacieniony ogródek 12:41, 29 sty 2015

Do góry
Trochę za szeroko linia mi się narysowała.

Ogród w cieniu brzozy 12:40, 29 sty 2015

Do góry
Przemku, ja wiem, że chłopcy lubią jak się im dogadza, postaram się jarzmiankowo to uczynić, napiszę tylko, że jest to odmiana Claret, najstarsza u mnie, kolor taki pośredni, o białej pisałam u Ciebie, że nn.

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:31, 29 sty 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Miałam tylko przejrzeć zaległości i nic nie pisać ale bardzo mi się podobają Twoje fotografie - pokazuj więcej

Agacia dzięki za mile słowo, stale sobie obiecuję lepszy warsztat foto i to stale jest że kiedyś a takie wpisy mi o tym przypominają

zdjęć sporo wklejam, już mi się zdaje że niektóre oklepane

czas kupować dalie

Mały, zacieniony ogródek 12:31, 29 sty 2015

Do góry
Gdyby nie było furtki, mogłabyś zrobić żywopłot, ale skoro jest furtka, to tak się nie da

Gunnera - parzeplin 12:16, 29 sty 2015

Do góry
Jesień i okrycie gunnery

Astrantia major - jarzmianka większa 12:10, 29 sty 2015

Do góry
Mocny kolorek burgundowy np. odmiany 'Venice', 'Moulin Rouge', 'Ruby Cloud' lub 'Claret'

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 12:03, 29 sty 2015

Do góry
taki mamy plan nawadniania
Z góry dziękuję za jakiekolwiek uwagi. System Rain Bird
oczywiście, jak zdecydujemy się jednak na łąkę (szary plac)to ją chyba też trzeba zraszać? czy nie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:01, 29 sty 2015

Do góry
Sadzenie drzew to wielka odpowiedzialność. Drzew nie wolno wycinać, nawet ze swego ogrodu. A rosną szybko i wielkie... u mnie na szczęście nade mną czuwał eM, który krzyczał jak sadziłam drzewa za gęsto.. w końcu drugi jego zawód to rolnik
Mam zobrazowanych kilka innych drzewek jak rosną w czasie... wszystkie foty starałam się z podobnego miesiąca wstawić (bo sezon dla wzrostu drzewa to dużo).. i z jakimś punktem odniesienia.
Tu punktem odniesienia jest płot. Klona Crimson Sentry przycinam bardzo mocno co roku.. a i tak rośnie jak głupi.. i w górę i w szerz.. Nie przycinany już by się w tym miejscu nie mieścił..

Tulipanowiec.. na kwitnienie długo czekałam, ale na wielkość już nie.. wszystkie dolne konary ma już obcięte... co roku kolejne.. słusznie piszą że to drzewo dla niecierpliwych... te swoje 30 metrów osiągnie za mojego żywota Sadząc drzewa stwierdziłam, że Kłopoty z nimi zostawiam dla następnego pokolenia... ha, ha, ha.. a ja chcę pocieszyć się jeszcze widokiem swoich drzew. Już ma wysokość 6 metrów.

Klon srebrzysty - ten to buja szybciutko... konary ma obcięte na wysokość kilku metrów.. ... z nim chyba przesadziłam w ogrodzie.. chyba za wielkie drzewo jak na przydomowy ogródek.. do 40 metrów urośnie.. na razie ma 10 metrów... i wydaje się olbrzymem.. bo prawie jak blok mieszkalny. 40 metrów to szerokość mojej działki.. a ma tyle być na wysokość.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 11:57, 29 sty 2015

Do góry
Jola,już się cieszę na spotkanie.Nawet nieogrodowe na pewno będzie fajne,bo w ogrodzie mogę pokazać ci tylko zryty trawnik przez krety.
Bożenko,wiem,że lubisz spacery,a ja nie bardzo i dlatego tyle znowu weszło na mnie przez zimę.
Grażynko,uwielbiam spotkania naszej grupy,szkoda tylko,że tak rzadko odbywają się.

Cytrusy w domu 11:57, 29 sty 2015

Do góry
Ogród, a może coś więcej..... 11:55, 29 sty 2015

Do góry
Z racji, że mamy już Nowy Rok to i w głowie nowe pomysły. Jeden z nich to donica wydrążona z pnia dębowego. Na chwilę obecną jest już wstępnie wydłubana. Pozostaje wyrównanie krawędzi i zabezpieczenie przed wilgocią.

A to pozostało ze środka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies