Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ukojenie 20:40, 08 kwi 2017

Do góry
Jeszcze wstawie zdjecie polowy moich wczesniejszych zakopow klaczowo-cebulowych:

To czesc mieszkajaca juz w tunelu: lilie, funkje, mieczyki i lubin oraz kamasja rozowa.
Bawarka 20:30, 08 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.

Goniu, z roku na rok mam ich coraz mniej, nie wiem dlaczego I chyba juz nie bede dokupowac...Bede u Ciebie podziwiac
Ukojenie 19:34, 08 kwi 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Lilie podwiązujesz?

W zeszlym roku tak - balam sie ze sie przewroca - byly wysokie do moich ramion- a tam dosc mocno wieje. Dopoki tuje nie urosna mam w ogrodzie 'tunel powietrzny'

A i zeby bylo juz wszystko to mieczyki tez wspieralam bambusami - tylko to na innej rabacie bylo
Ukojenie 19:31, 08 kwi 2017

Do góry
Lilie podwiązujesz?
Moja codzienność - ogród Oli 16:14, 08 kwi 2017
Do góry
leon60 napisał(a)
Rano mało zawału nie dostałam...
Prawdopodobnie czapla urządziła sobie ucztę w naszej kałuży, wyżarła prawie wszystkie ryby zostało tylko 6 malutkich ogony i płetwy porozwalane na brzegu lilie wykopane z korzeniami, błoto syf i niedziałająca pompa. Jak zacznie jeszcze uciekać woda to tylko się pochlastać...
Szlag by to trafił

upss ....gosci lubie ...ale kulturalnych !

mnie sarny we wrzesniu róze zeżarły ... bym nie uwierzyła ..ale na własne oczy widziałam jak mi nowaliski ogołacała

ale czapla i ryby z liliami ... to juz wieksza egzotyka...nigdy bym na to nie wpadła

Moja codzienność - ogród Oli 11:49, 08 kwi 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Prawdopodobnie czapla urządziła sobie ucztę w naszej kałuży, wyżarła prawie wszystkie ryby zostało tylko 6 malutkich ogony i płetwy porozwalane na brzegu lilie wykopane z korzeniami, błoto syf i niedziałająca pompa. Jak zacznie jeszcze uciekać woda to tylko się pochlastać...
Szlag by to trafił

Współczuje do nas też przylatują nad staw, ale u mnie zrobi naturalną selekcje a w oczku jak rybki są piękne kolorowe to na prawdę tragedia
Moja codzienność - ogród Oli 10:36, 08 kwi 2017

Do góry
Szlag by to trafił

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:53, 08 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
O, to u mnie już wylazły, całkiem spore, niektóre mus przeniesc, czy można?

Irenko,lilie pewnie z ziemią mozna przesadzić,
co do mieczykow ,sadziłam w marcu w domu do doniczek by podpędzić a potem w grunt no i takie mam
pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:46, 08 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania lilie u mnie wychodzą

Cieszę się.
U mnie też już lilie wychodzą. Sw. Antoniego to już duże są.Ale one kwitną najwcześniej.Ale jeszcze mam dzisiaj 2 do posadzenie - nowe.
Warto jeszcze kupić póżno nawet w maju np, wyprzedaże i posadzić będą później kwitły
Ogródek Iwony II 09:24, 08 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To jest też szansa, ze się miniemy Moze lepiej się umówić na kawę?
Mam ochotę na białe jezowki

Iwonka, klapsa dostaniesz jak nie przyjedziesz. Na kawę szkoda czasu jak tyle cudowności jest do okoła.
Mam ochotę na lilie, tylko jak znowu mi się trafią w kolorze róż -majtkowy , chociaż one cudownie pachną.
Kwiaty we włosach 00:02, 08 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam przysiadłam na trochę, dostałam następne rośliny: m.in.hosty, orliki, jeżówki, lilie, od Radzia łubiny (Radziu dziękuję Ci bardzo ). Jutro zrobię fotki.

Gonia podziękujesz jak się przyjmą Na razie to wielka nie wiadoma
Kwiaty we włosach 22:13, 07 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam przysiadłam na trochę, dostałam następne rośliny: m.in.hosty, orliki, jeżówki, lilie, od Radzia łubiny (Radziu dziękuję Ci bardzo ). Jutro zrobię fotki.

Gosiu widzę, że od przybytku głowa Cię nie boli tylko sadzić i czekać na kwiaty
Kwiaty we włosach 22:07, 07 kwi 2017

Do góry
Bawarka 22:03, 07 kwi 2017

Do góry
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.
Ogród z łezką II 18:04, 07 kwi 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu ale nart przypadkiem do tej Bukowiny nie zabrałaś ? jak będziesz stamtąd wyjeżdżała to otrzep cały śnieg z siebie- nie zabieraj go do Pszczyny. Śliczna fryzurka. Lilie pięknie wystrzeliły. U mnie jedne też takie wysokie już są i bardzo dużo małych cebulek wyrosło. Jak ja mam z nimi później postępować . Czy mam je zostawiać i jak tak to kiedy one zakwitną? Część lilii niestety chyba nornice wszamały, bo je przyłapałam na gorącym uczynku to znaczy wyciągnęłam taką z lekka przywiędniętą a ona od spodu dziabnięta i schrupana. Figo cudny i taki do przytulenia Buziaczki
Aha i pochwal Rysia z śliczny żywopłocik

Nie jeżdżę na nartach. Tak szybko się otrzepać nie dało, bo jeszcze jakiś kawałek od Bukowiny leżał

Te małe lilie zostaw, muszą urosnąć. Ze dwa-trzy lata to będzie trwało zanim zakwitną. Potem w sierpniu sobie je od mamy przesadzisz i będą nowe dorosłe

Nawet o nornicach mi nie mów...ile one już mi zeżarły dobra...

Figo przytulaśny bardzo i nigdy w życiu z miziania nie zrezygnuje

Dobrze, pochwalę
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:37, 07 kwi 2017

Do góry
Gobasiu, rudbekie bez problemu się sieje, będziesz jeszcze walczyć z nimi
U mnie coś lilie poginęły, coś by może kupic, ale czasu brak i na zakupy i sadzenie, a tak lubię lilie, zwłaszcza te Twoje gigantki
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:13, 07 kwi 2017

Do góry
A ja nie pamiętam gdzie posadziłam. Niby pamiętam, ale tam jej nie widzę, więc może z rozpędu w inne miejsce? Wszystko możliwe. Ale u mnie żadne lilie jeszcze nie wylazły. Czekam cierpliwie.
Ogród z łezką II 09:45, 07 kwi 2017

Do góry
Kasiu ale nart przypadkiem do tej Bukowiny nie zabrałaś ? jak będziesz stamtąd wyjeżdżała to otrzep cały śnieg z siebie- nie zabieraj go do Pszczyny. Śliczna fryzurka. Lilie pięknie wystrzeliły. U mnie jedne też takie wysokie już są i bardzo dużo małych cebulek wyrosło. Jak ja mam z nimi później postępować . Czy mam je zostawiać i jak tak to kiedy one zakwitną? Część lilii niestety chyba nornice wszamały, bo je przyłapałam na gorącym uczynku to znaczy wyciągnęłam taką z lekka przywiędniętą a ona od spodu dziabnięta i schrupana. Figo cudny i taki do przytulenia Buziaczki
Aha i pochwal Rysia z śliczny żywopłocik
Moja działka na Dębowym Lesie 07:27, 07 kwi 2017

Do góry
Ania lilie u mnie wychodzą
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 06 kwi 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Moje korony cesarskie na razie oblewają egzamin z odstraszania nornic. A nasza działalność ich rok temu kilkanaście chyba. Nornice chodzą obok. Ale może jeszcze muszę poczekać...

Na lilie i ja czekam... Przyszalałam, ale lilia Św. Józefa za mną chodziła. A przecież jednej nie kupię, bo to pusty przebieg pączki

Wszystko mi się miesza ale byłam przekonana że masz swój wątek - gdzie się podział ?

Szachownice odstraszają nornice od nich samych a nie z ogrodu - to by było zbyt piękne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies