Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Kamienny ogród 05:36, 07 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
bardzo ładnie"malujesz" projekt ...

nie chcesz mi namalować?
swój projekt noszę w głowie i ciężko tak

Ewciu, projekt namalował dla mnie Filip
A ja tylko nabazgrałam tą skrzynkę, która doczeka się w tym roku realizacji
Pozdrawiam w oczekiwaniu na cieplejsze dni brrrr
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:45, 06 mar 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Podziwiam Kasiu Twoją pracę, szczególnie o tej porze roku, projekt z oczkiem i otoczeniem świetny. Gratuluję

Dzieki Riche, wiesz w przyszły weekend bedę sobie juz na leżaczku leżała i sączyła dobrego drinka podziwiając rosnący dookoła ogród. W ta sobote kończe już wszystko - i metamorfozy i sprzątanie
Oczywiście zostanie mi tylko zaku i wsadzanie nowych (ale nie dużo) roślinek.
Dzieki za gradki, bardzo mobilizujące
Swoją droga praca o tej porze jet dla mnie najłatwiejsza i najmniej nerwowa bo ziemia jak masło a rośliny jeszcze nie wzeszły, z każdym dniem przybywa pąków na rabacie i za chwilę musiałabym chodzic na szczudłach by czegoś nie zdeptać
Ogród Tosi 16:40, 06 mar 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Niesamowite jak takie małe kolorowe cudeńka cieszą. U mnei też trochę juz się ich pokazało, ale kilka odmian jeszcze się ukrywa Fajnie, że tak stopniują emocje. Przy sadzeniu wydawało mi się, że tak strasznie dużo ich mamy, a teraz bym dała z 5-7 razy więcej i w większych grupkach!

Tosiu - jakie masz plany prac wiosennych? choć patrząc na Twój ogródek to chyba już niewiele Wam zostało do zrobienia!

W tym roku planuję tylko patrzeć jak wszystko rośnie trochę pielęgnować i cieszyć się widokiem
To planuję, a rzeczywistość ...
Popatrzyłam na projekt i widzę ile jeszcze brakuje.
Więc ... pewne jest, że pojawią się rododendrony 7 krzaków i żywopłot z choiny kanadyjskiej, której nie zdążyłam kupić w ubiegłym roku.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:58, 06 mar 2014

Do góry
nie, zmieszczą się za Marikenami Morning L.
Myslałam że węziej tam jest i że chcesz je posadzić pod samymi Marikenami.

Wiesz co, napisz mi jak Ty myślisz o tej rabacie przy tarasie- masz wobec niej oczekiwania? ma być duża, ma zachodzić za róg tarasu? czy niekoniecznie?

Gdzieś tez miałaś cały planik -projekt ogrodu. wiem że męczę Cię, ale te linie muszą ze sobą grać. jak nie masz to ok, poradzę sobie z tym co jest, tylko nie dowiążę się do ewentualnych planów , kształtów ( do tych z prawej się dowiążę oczywiście)

Wiem że ostatnie soki wyciskam z Ciebie, tak marudzę.
Ale chcę dobrze to zrobić.
Ogród cioci 13:40, 06 mar 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
No to teraz oby tylko dobrze rosły Projekt jest, rośliny są, trzeba tylko rękawy zakasać
A ja myślałam, że Ty, Bidulo , ściany gładzisz z gipsu...
A dziewczyna fruwa po zakupach !

Na zakupach byłam o 20 wcześniej w pracy i na kursie W domu biało od gipsu ale nie ma sensu sprzątać aż skończą gładzie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:29, 06 mar 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Wklejam projekt oczka

Bedzie tak:

rewelacyjnie to wygląda ale w rzeczywistości, jak roślinki zakwitną to dopiero będzie czad
Ogród cioci 12:17, 06 mar 2014

Do góry
No to teraz oby tylko dobrze rosły Projekt jest, rośliny są, trzeba tylko rękawy zakasać
A ja myślałam, że Ty, Bidulo , ściany gładzisz z gipsu...
A dziewczyna fruwa po zakupach !

Kamienny ogród 10:30, 06 mar 2014

Do góry
bardzo ładnie"malujesz" projekt ...

nie chcesz mi namalować?
swój projekt noszę w głowie i ciężko tak
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:02, 05 mar 2014

Do góry
Podziwiam Kasiu Twoją pracę, szczególnie o tej porze roku, projekt z oczkiem i otoczeniem świetny. Gratuluję
Działeczka koło Muzeum 22:32, 05 mar 2014

Do góry
Witaj Madziu
napisałam Ci elaborat i zniknął,Zaczynam po raz drugi

UfFF

mam berberysy Thunberga Red oraz Marię. zaletą jest to ,że są tanie i zero z nimi problemów. Rosną szybko , przynajmniej u mnie Ten z foto żóły był kupowany 3 lata temu i miał ok 30 cm.wysokości.!

Berberys Maria bardzo mi się podoba ze wzgl. na kolor. Przycinam je wiosną . bardzo się zagęściły.

mam jedną tawułę japońską. Ta rośnie wyjątkowo szybko i też jest bardzo tania. Można kupić kilka i zrobić szpaler tanimi środkami Przycinam ją na wiosnę na wys. 20 cm . I jest już ogromna. Wg. mnie niezniszczalna. Ale jej łatwo się nie przesadzi .ma bardzo głęboki korzeń palowy!. Przemyśl gdzie chcesz posadzić ,gdybyś się zdecydowała.

Yukki rosną mi jak gupie! dostałam od sąsiadki wielkości dosłownie szczypiorku. Zero problemów. I nie trzeba podlewać!

Z krzaczastych mam jeszcze 4 rodzaje hortensji. Nie wiem czy hortki można zaliczyć do krzewów. Ja zaliczam

Jeśli chodzi o WC to nie mam problemu . Blisko działki mam ogólnodostępne dla działkowców murowane toalety.

Z tego co widzę u nas to działkowcy budują w murowanych altankach swoje własne. Jest to zgodne z przepisami , tak mi mówiła nasza prezes. Zresztą ona w zeszłym roku budowała swój domek już z łazienką

aha ,przypomniałam sobie czytałam ,w Działkowcu", nawet był,projekt takiej altany z WC

Wkleiłam zdjęcie żebyś widziała bliżej jak krzaczory szybko urosły Za yukką posadziłam w zeszłą wiosnę hortkę. Wywal fotkę ja przeszkadza pozdrawiam . jak masz pytanko to wal jak w dym
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:02, 05 mar 2014

Do góry
Wklejam projekt oczka - namalowany w paincie na podstawie realnej fotki z wczoraj:

Jak widać to założenie kolorów majowych, kwitną na żółto kosaćce i irysy na granatowo, na biało laurowiśnia, do kupienia małe szczepione drzewko, bordowe liście ma śliwa wiśniowa, bonsai z grabu jest juz przesadzony na żwirowa wysepkę w prawym rogu, białe liścia ma hakuro, a pozostałe dwie zielone kulki to horty, kwitna później więc nie maluje kolorów

Bedzie tak:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:49, 05 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu.. jakbyś robiła basen kąpielowy.. to proponuję szmaragd, a jak oczko wodne.. to czarny. Czarny wygląda naturalnie, zwłaszcza, że i tak porośnie roślinami i glonami.. a szmaragd czy niebieski.... zawsze wygląda sztucznie.. widziałaś .. szmaragdową ziemię???
Ale Ty tu rządzisz
Jakbyś sie kiedyś wybierała w moje strony to polecam Ci rybki (mam nadmiar) i na płyciznę moje koniczynki są super.. zaraz poszukam jak sie to nazywało.. i dużo roślin sadz, bo tylko dzięki temu woda będzie czysta

Uff.. znalazłam.. Marsylia czterolistna.. .. tu jest unikat... i znaleziony nad zalewem Rożnowskim..

Ania , dzięki za rady, jak widzisz wziełam je sobie do serca, zreszta wszyscy byli za czarną, tak więc wtbór stał się łatwiejszy. Teraz kiedy ją położyłam czarna strona to wiem że zrobiłam dobrze
Wielkie dzięki za oferte rybek, obecnie mam 7, mam nadzieję że przeżyja ten szok przeprowadzkowy. Wyszła fantastyczna strefa płytka - będzie je nareszcie dobrze widać Mam nadzieje że Cie odwiedzę, W sumie nie mieszkasz na drugim koncu Polski
Roślin mam zamiar posadzić baaaardzo dużo, zaraz wkleje projekt. A jak będę nad Rożnowem to poszukam rekomendowanych przez Ciebie cudów
Jeszcze raz dzięki!
Mazury i mój kawałek ziemi 18:02, 05 mar 2014

Do góry
Hohoho ale roślinki wiosnę poczułaś Super Ciekawa jestem gdzie to posadzisz i z czym to zestawisz
Jeśli chodzi o to kółko to ja bym tam wszystko gdzieś przeniosła a posadziłabym coś takiego
(tylko bez tedo na pniu)
to taki mój projekt z tamtej wiosny może się przyda

Co z tym ogródeczkiem począć 16:24, 05 mar 2014

Do góry
U mnie od kilku dni mokro,czekam z utęsknieniem na słoneczko
Póki co buszuję po sklepach internetowych.
Widzę projekt rabaty masz niemal gotowy,tylko szaleć
A jak tam Twoja chodakowska ? działasz ?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:41, 05 mar 2014

Do góry
Witam Ogrodowiczów i proszę o pomoc w doprowadzeniu "do porządku" rabaty ( a przynajmniej czegoś co miało nią być z założenia, bo wyszło jak widać ) Miejsce rabaty jest w szczerym słońcu. Na tę część przyszłego ogrodu spoglądam przez duże tarasowe okno i chciałabym mieć ładny widok przez cały rok W tle rosną tuje brabant, po lewej stronie forsycja, po prawej dereń biały na środku śliwa ozdobna. Półkole jest o promieniu 3m. Całość wypełniają kwiatki przeróżne, które gotowa jestem zlikwidować. Miały kwitnąć od wiosny do jesieni ale powstał z tego tylko bałagan. Może kompozycja iglaków + coś kwitnącego? Pomóżcie, bo kompletnie nie wiem co począć, a na profesjonalny projekt póki co brakuje funduszy.
Ogród cioci 23:14, 04 mar 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Gosia a gdzie Twój projekt z bukszpanami? Kojarzysz która strona może?

652 ale więcej kupiłam i jeszcze w jednym miejscu będę zmieniać
Ogród cioci 23:08, 04 mar 2014

Do góry
Gosia a gdzie Twój projekt z bukszpanami? Kojarzysz która strona może?
Miejsko & sielsko 20:15, 04 mar 2014

Do góry
projekt już mam w głowie
zobaczymy jak realizacja pójdzie

Zakochana w ogrodach 15:06, 04 mar 2014

Do góry
Iwonko, projekt oczka wygląda niesamowicie, życzę Ci szybkiej realizacji, jak coś to pytaj, doradzimy
Ogród cioci 13:50, 04 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Za ciurkadełkiem jeszcze coś zmieścić chcesz? Ja bym przed, półokręgiem dała coś...żurawki bordowe na żwirku może? Albo konwalnika? Na jasnym tle kamyczkowym będzie ładnie.

Buziaczki

Kasiu planuje tam trawki i kulki To ten projekt Ciurkadło będzie inne, trzy kuleczki

Łukasz tak to rozplanował

1 - stożki bukszpanowe
2 - kule bukszpanowe
3 - żurawki
4 - tawułki cięte w kule
5 - trzmielina na pniu
6 - imperata Red Baron
7 - turzyca 'Frosted Curls', 'Amazon Mist' lub 'Ice Dance'
8 - berberys czerwony Admiration lub bagatellet w formie kulek lub żywopłociku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies