Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 09:12, 05 mar 2014

GorAna napisał(a)
Ewciu, a może róże
Pozdrawiam

Aniu róże są piękne ale na to mniejsce patrzę ciągle z okna w kuchni gdzie spędzam dużo czasu i jakoś na jesień i zimę nie chcę oglądać pustego koła ,róże planuję gdzieś za domem dać ale to chyba na inny czas poczeka.
Ewa4 09:20, 05 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Hmm migdałek będzie tylko ładnie wygladał, gdy zakwitnie więc może lepiej go gdzieś indziej dać?
Stożki i kule bukszpanowe + kule na pniu. Zawsze będa pięknie wyglądały. I Danusia też poleca w reprezentacyjnych miejscach je dawać
Pod nimi turzyce lub żurawki

Też myślałam o usunięciu z tamtąd migdałowca bo nijak on tam pasuje .Dobra z koła wszystko usunę a pomysł z bukszpanami biorę pod uwagę cały czas dlatego w zeszłym roku już zaczęłam obwódkę robić i wydaje mi się ta koncepcja najleprza ale poczekam może jeszcze ktoś jakiś pomysł podsunie.
Ewa4 17:30, 05 mar 2014

To dziś dotarło
Betka 18:02, 05 mar 2014

Hohoho ale roślinki wiosnę poczułaś Super Ciekawa jestem gdzie to posadzisz i z czym to zestawisz
Jeśli chodzi o to kółko to ja bym tam wszystko gdzieś przeniosła a posadziłabym coś takiego
(tylko bez tedo na pniu)
to taki mój projekt z tamtej wiosny może się przyda

iwonaal 18:21, 05 mar 2014

Zakupy rewelacja.
Ewa4 18:27, 05 mar 2014

Beatko powiem tak kształty roślin mi pasuje no może te niższe rośliny odpadają ale pomysł jest fajny coś napewno z tego będzie no i już pisałam przesadzę z tamtąd wszystko.
Ewa4 18:30, 05 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Zakupy rewelacja.

Iwonko najbardziej to podoba mi się ta biała forsycja która dotarła kwitnąca coś tam widać i kiścień rainbow leucothoe no a reszta też niczego sobie ogólnie ładne zdrowe sadzonki .
iwonaal 18:59, 05 mar 2014

Forsycja biało kwitnąca, a to gratka.
renatamama3 19:36, 05 mar 2014

Ewuś ,ja bym dokończyła koło bukszpanem w środek róże ,trawy lub lawenda .pozdrawiam
Betka 19:40, 05 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Potrzebuję pomysłu co tu posadzić .W koło będzie bukszpan tak jak zaczęlam wszystko z koła usunę zostanie narazie tylko migdałek na środku i nie wiem co dalej. Ma być ładnie cały rok czyli cos zimozielone może proszę o pomoc co byscie tam posadziły.Wymiary kola podam jak z mierze bo nie pamiętam już.

a może tak zostawić tego "świerka na pniu"?