Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Tusiala 09:39, 06 mar 2014

Mostek będzie czerwony czy brązowy?
Maria667 10:50, 06 mar 2014

Witaj Kasia!
No to oczko prawie gotowe Najgorszą robotę masz za sobą i to w czasie, kiedy ogród jeszcze śpi.To najlepsza pora na prace poniżej poziomu gruntu Wszystko teraz będzie Ci rosło równo z pozostałą częścią ogrodu. Strasznie pojemny masz ten ogród, jeśli chcesz tam nawet mostek zmieścić To znaczy. że wielkość ogrodu nie jest jednoznaczna z wielkością powierzchni ")
Adres sklepu masz na priv.
Pozdrawiam serdecznie.
Agania 13:15, 06 mar 2014

Świetnie poradziłaś sobie z oczkiem, jak ze wszystkim, zasłużyłaś na nagrodę, super poradziłaś sobie ze strefą blotną, folia i twoje zgrabne rączki urządziły półki jak talala już nie widać folii, jak wszystko zarośnie, to nikt nie pomyśli, że to sztuczny zbiornik, w czerwcu to dopiero będzie efekt, masz u mmie przęstkę w nagrodę, może być
elzbieta_g 13:29, 06 mar 2014

kasiek napisał(a)
Wklejam projekt oczka

Bedzie tak:

rewelacyjnie to wygląda ale w rzeczywistości, jak roślinki zakwitną to dopiero będzie czad
gaga 15:30, 06 mar 2014

Pięknie postanowiłaś zrealizowałaś
kasiek 18:41, 06 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Ładnie to wygląda tylko zastanawiam sie nad sliwą bo u mnie ogromna wyrosła, chyba ciac ją trzeba bedzie żeby wyglądała bardziej krzaczasto .

Ja mam Śliwę Hessei - ona rosnie wolno, ma fajne listki, 3 kolorowe karbowane i bedę ja cięła mocno. Nie ma pnia, to forma krzaczasta więc mozna kontrolować jej wzrost
Dzieki za rady
kasiek 18:45, 06 mar 2014

Richie napisał(a)
Podziwiam Kasiu Twoją pracę, szczególnie o tej porze roku, projekt z oczkiem i otoczeniem świetny. Gratuluję

Dzieki Riche, wiesz w przyszły weekend bedę sobie juz na leżaczku leżała i sączyła dobrego drinka podziwiając rosnący dookoła ogród. W ta sobote kończe już wszystko - i metamorfozy i sprzątanie
Oczywiście zostanie mi tylko zaku i wsadzanie nowych (ale nie dużo) roślinek.
Dzieki za gradki, bardzo mobilizujące
Swoją droga praca o tej porze jet dla mnie najłatwiejsza i najmniej nerwowa bo ziemia jak masło a rośliny jeszcze nie wzeszły, z każdym dniem przybywa pąków na rabacie i za chwilę musiałabym chodzic na szczudłach by czegoś nie zdeptać
kasiek 18:46, 06 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Mostek będzie czerwony czy brązowy?

Jeszcze się zastanawiam, musze jakoś architekture ujednolicić. Większość jest w wenge ale kto wie, podobają mi sie kolorowe mostki
kasiek 18:50, 06 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Witaj Kasia!
No to oczko prawie gotowe Najgorszą robotę masz za sobą i to w czasie, kiedy ogród jeszcze śpi.To najlepsza pora na prace poniżej poziomu gruntu Wszystko teraz będzie Ci rosło równo z pozostałą częścią ogrodu. Strasznie pojemny masz ten ogród, jeśli chcesz tam nawet mostek zmieścić To znaczy. że wielkość ogrodu nie jest jednoznaczna z wielkością powierzchni ")
Adres sklepu masz na priv.
Pozdrawiam serdecznie.

Tak jeszcze sobota będzie pracowita a potem..... leżenie, leżenie i patrzenie jak Wy zaczynacie wiosenne porządki
W sumie ogród ma niecałe 10 arów więc nie jest jakiś duży, ale niechcący wyszły bardzo dobrze rabaty tzn kształty i położenie i mozna rzeźbić teraz teren do woli
Zresztą to ogród złudzeń - musi zaskakiwać
Dzieki za namiary, chcę kupić turzyce, sity i inne błotno wodne trawki
Mala_Mi 19:02, 06 mar 2014

Kasik.. kawał dobrej roboty