Witaj Madziu

napisałam Ci elaborat i zniknął,Zaczynam po raz drugi
UfFF
mam berberysy Thunberga Red oraz Marię. zaletą jest to ,że są tanie i zero z nimi problemów. Rosną szybko , przynajmniej u mnie

Ten z foto żóły był kupowany 3 lata temu i miał ok 30 cm.wysokości.!
Berberys Maria bardzo mi się podoba ze wzgl. na kolor. Przycinam je wiosną . bardzo się zagęściły.
mam jedną tawułę japońską. Ta rośnie wyjątkowo szybko i też jest bardzo tania. Można kupić kilka i zrobić szpaler tanimi środkami

Przycinam ją na wiosnę na wys. 20 cm . I jest już ogromna. Wg. mnie niezniszczalna. Ale jej łatwo się nie przesadzi .ma bardzo głęboki korzeń palowy!. Przemyśl gdzie chcesz posadzić ,gdybyś się zdecydowała.
Yukki rosną mi jak gupie! dostałam od sąsiadki wielkości dosłownie szczypiorku. Zero problemów. I nie trzeba podlewać!
Z krzaczastych mam jeszcze 4 rodzaje hortensji. Nie wiem czy hortki można zaliczyć do krzewów. Ja zaliczam

Jeśli chodzi o WC to nie mam problemu . Blisko działki mam ogólnodostępne dla działkowców murowane toalety.
Z tego co widzę u nas to działkowcy budują w murowanych altankach swoje własne. Jest to zgodne z przepisami , tak mi mówiła nasza prezes. Zresztą ona w zeszłym roku budowała swój domek już z łazienką
aha ,przypomniałam sobie czytałam ,w Działkowcu", nawet był,projekt takiej altany z WC
Wkleiłam zdjęcie żebyś widziała bliżej jak krzaczory szybko urosły

Za yukką posadziłam w zeszłą wiosnę hortkę. Wywal fotkę ja przeszkadza

pozdrawiam . jak masz pytanko to wal jak w dym