Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:46, 15 lut 2015

Do góry
A to są zdjęcia z bliska.

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 12:33, 15 lut 2015

Do góry
Pochwalę się prezentem walentynkowym
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:27, 15 lut 2015

Do góry
Witam. Powoli myślę o altanie w ogrodzie, o dwóch miejscach. Na poniższym zdjeciu po lewej stronie gdzie jest kompostownik, jego bym przenisła. Tam rośnie orzech włoski i słońce jest do 15. A drugie miejsce to po prawej stronie pod brzozą za folią, tam słońce do 18.

A kompostownik bym przenisła za folię.

Jak myślicie, które miejsce lepsze.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:27, 15 lut 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

również pozdrawiam

Piękne te iryski,muszę takie sobie kupić. Czy one żyłkowane się nazywają ?
W miniformacie 12:24, 15 lut 2015

Do góry
Bea napisał(a)
i teraz

Witam serdecznie, chciałam się przywitać. Czytam pierwsze strony i bardzo mi się podoba Twój ogród. Wydaje mi się, ze jest podobnej wielkości jak mój. Przeglądam dalej i szukam inspiracji...
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 12:17, 15 lut 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)

a tu mój balkonowy "kompostownik"

to się nazywa prawdziwy Ogrodnik wie co dobre i bez względu na balkonowe okoliczności czyni miejsce działaniom na rzecz zdrowotności roślinek
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:15, 15 lut 2015

Do góry
U sąsiadki Agi już wiosna na całego, a ja? Siedzę w moim bocianim gnieździe i wypatruję sposobności, żeby do mojego ogródka zajrzeć. Niestety, sobota i niedziela odpadają, bo komunikacja działa na pół gwizdka. Czekam więc na poniedziałek i kolejne dni tygodnia, zwłaszcza, że jest zapowiedź słoneczka i suchej pogody.
A póki co kondycję szykuję,łapkićwiczę, machając do Was.
Miłej niedzieli!

Ogrodowe przygody 11:54, 15 lut 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ja kupiłam trzy bo była przecena i dorodne powojniki po 8 zł sprzedawali. Grzech było nie kupić

o a jakie odmiany? u nas [piękne słońce nastraja do marzeń o wiośnie

Ogrodowe przygody 11:52, 15 lut 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Iwonko, piękne zdjęcia. Czytam, że przycięłaś już swój powojnik, w takim razie muszę pomyśleć o swoich może za kilka dni się do tego przymierzę

Najpierw Aga szlachetne zdrowie...
potem możesz szaleć ogrodowo na dobry dzień
Ogród zamknięty w skrzyniach 11:48, 15 lut 2015

Do góry
Sezon ogrodowy czas zacząć Piękna pogoda w ostatnich dniach zmusza wręcz do wyjścia na dwór, a jak już się wyjdzie to aż chce się pracować. To jeszcze nie wiosna, ale taka miła jej zapowiedź

Ogrodowe przygody 11:44, 15 lut 2015

Do góry
apal100 napisał(a)
Iwonka melduję, że podarowana przez Ciebie szałwia muszkatałowa pokazała pierwsze kiełki. Dziękuję jeszcze raz za nasionka.

nie wiem czy w tym roku zakwitnie ale będę trzymać kciuki
Postawić trawkę nad i... 11:36, 15 lut 2015

Do góry
Witam, witam...
Nareszcie...u mnie ciepło, słonecznie i gwarnie!...wybrałam się na krótki spacer i kontrolny obchod w ogrodzie i nacieszyć się nie mogę...w końcu przedwiośnie! Bo wiosna to jeszcze nie jest ale jej pierwsze sygnały juz widać...leży wprawdzie jeszcze trochę śniegu ale jeszcze chwila i już nie będzie po nim śladu...znika w zastraszającym tempie!
...ptaki cwierkaja, słoneczko grzeje, cudnie w końcu się zrobiło...
...pierwsze prace mam zaplanowane pod koniec tygodnia, będzie to cięcie traw, potem dolomit na trawnik i cięcie grabow
...tylko kilka znaków zbliżającej się wiosny bo zdjęcia zrobiłam komórką... główki pokazały wszystkie cebulowe posadzone jesienią nawet coś na róży się pokazało...
Do raju daleko - u Ewy 11:26, 15 lut 2015

Do góry
Zdjęcie z wczorajszego poranka

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:24, 15 lut 2015

Do góry
Rozchodnik

Hiacynt (trawa oczywiście też rośnie )

Hortensja ogrodowa

Zawilec
Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 11:20, 15 lut 2015

Do góry
Wiosna idzie

Clematis puszcza liście

Róże miniaturowe

Przebiśniegi

Magnolia
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:05, 15 lut 2015

Do góry
Faktycznie zrobiłam różane zakupy: dwa krzaczki Sally Holmes oraz Chippendale, Miss Fine. Jesienią kupiłam już Mariatheresia, Chandos Beauty, Pastelle, i kilkanaście Bonic. Mam nadzieję, że pocieszą mnie.

Intensywnie wysiewam też różne nasiona. Ale zdecydowanie w tym roku gorzej mi to wychodzi niż w ubiegłym.

Miałam też ambitne plany założenia mini warzywnika, ale pewnie będę musiała z tego zrezygnować. Podobnie z dalszych planów i poczynań ogrodowych

W ciągu ostatnich dwóch tygodni kilkunastoosobowe stado saren pożarło mi większość nasadzeń. Nietknęty został tylko jałowiec hortsman i dwa świerki conika. Bestie zupełnie się nie boją.
Jakby tego było mało, kilka dni temu wieczorem widziałam 15-osobowe stado dzików!!! Myślalam, że mam jakieś omamy wzrokowe, ale niestety mój mąż widział to samo. W dodatku chrumkały.
W ubieglym roku widziałam tylko 3 dziki, a jakie zrobiły mi spustoszenie na działce. Mogę sobie tylko wyobrazić co będzie tego lata.

Intensywnie robimy plany ogrodzeniowe, ale naszym zdaniem lepiej zrobić raz a porządnie, niż jakieś prowizorki, ktore zostaja potem znacznie dlużej niż było w planach.

Staram się pocieszać, że mało kto ma możliwość obcowania z naturą w takim stopniu W sumie nie mogę mieć żalu, bo zakładanie ogrodu w środku polu, w naturalnym środowisku dzikich zwierząt to po prostu fanaberia.
Ale są też plusy: szczególnie dla dzieci, widok saren "pasących się" dosłownie za oknem to nie lada przeżycie.

W tym sezonie mam zamiar skupić się na bezpośrednim otoczeniu domu, gdzie dzika zwierzyna się nie zapuszcza

To by było na tyle... Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Magda specjalnie dla Ciebie...

i nowy nabytek biedronkowy
Poznajemy ptaki 10:46, 15 lut 2015
Do góry
U mnie dziś taki jegomość patrolował teren

Mieć takiego bodygarda
Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 10:33, 15 lut 2015

Do góry
Witajcie w ten piękny, słoneczny dzień Nie mam w tej chwili zbyt wiele czasu, żeby się udzielać w wątkach ,bo wróciłam do pracy po 1, 5 rocznej przerwie. Niedługo powinno się to zmienić tylko muszę nadgonić te wszystkie braki w pracy
W wolnych chwilach myślę i kombinuję co by zrobić z tym moim ogródkiem. Niedługo przeleję to wszystko na papier i wstawię. Widzę,że wiele osób tak robi. Może już dzisiaj zacznę , bo idę dopiero na noc do pracy .Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam znad morza

Zdjęcie sprzed 3 tygodni kiedy jeszcze leżał śnieg :

A to ja z moim osobistym kosiarkowym

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:12, 15 lut 2015

Do góry
Anias napisał(a)

Ren, a pokaz jaki masz taras? I co wokol niego?

Aniu, wstawiam zdjęcia tarasu.
Przepraszam, że dopiero teraz, ale wczoraj kończyłam zrywanie włókniny spod tui. Najważniejsze, że się udało i ten etap mam już za sobą.
Mam to dziadostwo jeszcze na rabatach ale to będę wywalać w miarę ich porządkowania.
widok od wschodu:

i jeszcze od zachodu:

Oczywiście, tak jak pisałam wcześniej, taras jest przed "liftingiem" - wkrótce będzie wyglądał podobnie jak wejście ze schodami na każdą stronę.

Wczoraj jeszcze, zainspirowana donicami w ogrodzie malkul, zaczęłam zastanawiać się nad wkomponowaniem czegoś takiego przy moim tarasie, ale póki co to tylko jeden z wielu pomysłów, które ostanio mnożą się na potęgę i jedne ustępują miejsca kolejnym.
Powiem Ci szczerze, że już mnie głowa rozbolała od tych inspiracji
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:00, 15 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tam zaczęłam przygodę z nartami i tam skończyłam Niemniej mam też dobre wspomnienia Tobie dobrej zabawy życzę
ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies