Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

megabasia 13:03, 11 lut 2015

Przepraszam, że nie w temacie, ale nie mogę się powstrzymać: jakie zarąbiste okna i okiennice!!!
Daria 13:28, 11 lut 2015

dziękuję
Fuksja 17:12, 11 lut 2015

megabasia napisał(a)
Przepraszam, że nie w temacie, ale nie mogę się powstrzymać: jakie zarąbiste okna i okiennice!!!

To samo chciałam napisac hehe. Proszę więcej zdjęć domu i ogrodu.
Borbetka 21:14, 13 lut 2015

A tego jałowca chcesz zostawić? Pod oknami? Ja bym go wyrzuciła, rabata byłaby spójna z obu stron, a on nijak nie będzie pasował, jeśli po drugiej stronie posadzisz coś innego.
mirkaka 11:53, 14 lut 2015

Witam, mam pytanie, czy posadzenie za hortensjami bukietowymi piwonii jest sensowne? Z mojego punktu widzenia tak, ponieważ piwonie kwitną w czerwcu a hortensje bukietowe jeszcze ich w tym czasie nie przesłonią bo kwitną w drugiej połowie lata. Piwonie do tej pory już przekwitną. Mam sporo piwonii i nie chcę się ich pozbywać a chcę je poprzesadzać.
Co o tym sądzicie?
Danucha 13:25, 14 lut 2015

Witam
mam pytanie dotyczące przycinania żywopłotu z mieszanych gatunków żywotników. W większości są to szmaragdy, ale w tym np. trzy pod rząd niebieskie kolumniaris, po dwa żólte cyprysy, a nawet trzy jałowce. W jaki sposób wówczas przycinać żywopłot? Wszystko na równo?, jałowce również?. W ogóle nie wiem co mi strzliło do głowy, żeby sadzić te jałowce
.
Daria 15:42, 14 lut 2015

Borbetka napisał(a)
A tego jałowca chcesz zostawić? Pod oknami? Ja bym go wyrzuciła, rabata byłaby spójna z obu stron, a on nijak nie będzie pasował, jeśli po drugiej stronie posadzisz coś innego.

Chciałam go zostawić, ale faktycznie musze nad tym pomyśleć
dzięki

a może zacząć z prawej strony od cyprysików groszkowych i dopiero cos innego, może irga ??
Fuksja 12:27, 15 lut 2015

Witam. Powoli myślę o altanie w ogrodzie, o dwóch miejscach. Na poniższym zdjeciu po lewej stronie gdzie jest kompostownik, jego bym przenisła. Tam rośnie orzech włoski i słońce jest do 15. A drugie miejsce to po prawej stronie pod brzozą za folią, tam słońce do 18.

A kompostownik bym przenisła za folię.

Jak myślicie, które miejsce lepsze.
Malgosik 12:31, 15 lut 2015

Ja obstawiam drugą opcję. Po prawej masz warzywna część i kompostwonik tam tez by miał dobrze. A po lewej część ozdobna pod altaną. Właściwie latem upalne słońce nie jest potrzebne do późna. Chyba.
Fuksja 12:46, 15 lut 2015

A to są zdjęcia z bliska.