Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Moja "przyziemna" :) pasja 21:15, 03 mar 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Jagoda najpierw muszę pochwalić Twoją towarzyszkę. Śliczna jest i ma takie mądre spojrzenie

Fajnie że prace przy murku idą do przodu. Projekt fajny tak dumam co tam dać na niższe piętro ale nic nie wydumałam....będę myśleć

Teraz widzisz, że moje rabaty są mocno zagrożone. Na szczęście sąsiad przestał wypuszczać psa przed dom, bo wtedy nawet "zapora" ze sznurka czasem nie przeszkadzała w drodze pod płot. Tak, czy siak, nie mogę narzekać, psina jest grzeczna i posłuszna.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:11, 03 mar 2014

Do góry
Jagoda najpierw muszę pochwalić Twoją towarzyszkę. Śliczna jest i ma takie mądre spojrzenie

Fajnie że prace przy murku idą do przodu. Projekt fajny tak dumam co tam dać na niższe piętro ale nic nie wydumałam....będę myśleć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 03 mar 2014

Do góry
stingietka napisał(a)
Ana - czytam Twój wątek i czytam

najpierw szukałam czegoś o placach zabaw dla dzieci w ogrodzie i do Ciebie trafiłam, potem o zakładaniu nawadniania w istniejących ogrodach i też tu wylądowałam, a teraz lecę strona po stronie aby jak najwięcej się dowiedzieć i skorzystać z Twoich doświadczeń

ogród masz NIESAMOWITY - widać ogrom pracy, czasu, zaangażowania jaki w niego włożyłaś. Szacun

Sama teraz zaczynam tworzenie swojego ogrodu wg projektu Danusi i mam nadzieję, że efekt choć w części będzie tak spektakularny jak u Ciebie.

pozdrawiam krajankę (ja z Białegostoku, choć teraz trochę bliżej Warszawy nad Zegrzem )

witaj w moich progach, nie powiem skromych bo mnie zaraz zakrzyczą Ogród sprawia mi wielką frajdę. Ostatnio przez przypadek słyszałam rozmowę młodej dziewczyny, która opowiadała o czymś komuś podsumowała to "wiesz jaram się tym ostatnio" i pomyślałam że ideanie to odzwierciedla to mój stan
Jeśli masz projekt to połowa sukcesu, teraz konsekwentnie i powoli działaj, a będziesz również się cieszyła
czy posiadasz swój wątek bo nie masz podpisu?
Zakochana w ogrodach 19:53, 03 mar 2014

Do góry
Łał! Cudny projekt !
System automatycznego nawadniania 18:02, 03 mar 2014

Do góry
Masz tu sporo błędów w projekcie, zraszacze o różnym zasięgu, za mało "dolewają" do siebie, nie ma na rogach a ten przy domu jest największym błędem - wielki zraszacz jeden jedyny, jak go chcesz i z czym połączyć w sekcję?

tak na "oko" widać że coś nie tak z projektem.

Zraszaczy statycznych nie można łączyć z rotacyjnymi.

Huntera nie montujemy, Toro mamy w swojej ofercie, ale to nieistotne bo masz niedobry projekt.
Pomysł na ogród 16:54, 03 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Fajny ten wgłębnik, pokaż go w całości. Trawy już rozdzielałeś? Co będzie na "Danusinej" rabacie?

tutaj zdjęcia wgłębnika oraz jego projekt :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2920-pomysl-na-ogrod?page=97

Miejsko & sielsko 13:18, 03 mar 2014

Do góry
stingietka napisał(a)
Ogródek mam mały ale będą proste linie, kulkowisko w żwirku, niewielkie kwadratowe wrzosowisko z trawkami - taki trochę w stylu Ogrodu Tosi (tylko nieco mniejsza skala bo i teren mniejszy)

ale Ci powiem ze jak zobaczyłam u Ciebie te rabaty podwyższone to aż poskoczyłam. Że też ja o tym nie pomyślałam w sumie... pomysł super. W Anglii widziałam kilka takich ogrodów i genialnie to wyglądało!

Mój projekt Trochę jak cmentarzysko to wygląda
Na śwodku mam placyk wykostkowany tam aktualnie pan pracuje nad grillem
natomiast placyk na końcu ogródka tak szopa na narzędzia, mój M marzy o takowej a mój będzie zielony dach... Zamówione schody i taras w stylu modern jakiś mam CIEZKI GUST
Miejsko & sielsko 12:25, 03 mar 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Małe ogródki też mają swój urok dziewczęta

stingietka z ogromną ciekawością czekam na Twój wątek

ja lubię właśnie małe ogródki - zwłaszcza jak są geometryczne - i zadbane takie bombonierki

minus jest taki ze nie da się fotografować aby sąsiadów nie było widać bo domy z każdej strony hehe przynajmniej dopóki żywopłoty nie podrosną...

projekt mieć super sprawa zwłaszcza jak się samemu nie zna na roślinach - ale realizacja to tez niezłe wyzwanie. Dobrze ze jest Ogrodowisko - to taki "zdalny" kurs ogrodnictwa. Zobaczymy jak w realu pójdzie z wykorzystaniem wiedzy trzymajcie kciuki! bendom foty i wątek

Ewa - ściskam mocno!! będę zaglądać - nie ma co))
Miejsko & sielsko 12:09, 03 mar 2014

Do góry
stingietka napisał(a)
jeszcze chwila i będzie wątek też mam szeregówkę i ogródek 17x9 m i projekt Danusi na stole, który już czeka na realizację moimi ręcoma więc tematy "szeregówkowe" są mi bliskie

a u Ciebie będzie pięknie - już to widać!

to się zaprzyjaźnimy
Moje poletko ma 6x30 (masakra).... ale Ci zazdroszczę projektu Danusiowego na stole

Bardzo jestem ciekawa Ciebie !!!
Uwijaj się z własnym wątkiem, plissss już przebieram nogami ))

Tysiąc wiosennych całusów na przywitanie
Miejsko & sielsko 12:07, 03 mar 2014

Do góry
jeszcze chwila i będzie wątek też mam szeregówkę i ogródek 17x9 m i projekt Danusi na stole, który już czeka na realizację moimi ręcoma więc tematy "szeregówkowe" są mi bliskie

a u Ciebie będzie pięknie - już to widać!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:40, 02 mar 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Cały płot wejściowy bedzie zielony czyli żywopłot ,oczywiście oprócz furtki i bramy wjazdowej Brama i furka musi być biała ,koniecznie z drewna i tu zaczynają się dla mnie schody bo wszędzie są tylko proste sztachety a ja chciałabym coś ładniejszego Kiedyś widziałam fajną stronkę z furtkami ale nie mogę jej odnaleść ,Mimo wszystko dziękuję wam bardzo dziewczynki szukam dalej Brama i furtka musi pasować do mojego stylu domu i przyszłego ogrodu

Witaj dajano
Przeczytałam o Twoich planach odnosnie bramy i bramki z drewna. Choć zwykle nie radzę, bo dobrymi radami piekło wybrukowane, to chyba powinnam tak miłej osobie parę słów o bramach i bramkach z drewna napisać.
Znam ten problem z dwóch ogrodów. W pierwszym właściciele też mieli takie marzenie, ale w zielonym kolorze i za niemałe pieniadze je zrealizowali. Znakomity stolarz, ekstra projekt z angielskiego katalogu i piękne wykonamie.
Brama i bramka wygladały prześlicznie, przez 3-4 lata, a potem nasz klimat zrobił swoje. Gorące lata, deszcze, śnieg i mróz powodują mocną pracę włókien drzewnych i cała konstrukcja pracuje. Niestety pomimo doskonałego wykonania, zagruntowania i pomalowania, co roku było gorzej. Bramka się wykrzywiła i przestała domykać, a skrzydła bramy smętnie zwisały na zawiasach, bo pod własnym ciężarem opuściły się w dół. Brama też przestała się domykać. Właściciele z bólem serca zdjęli bramę i... spalili, bo nie dało się wykrzywionego drewna naprostować, a bramka powędrowała do warzywnika, jako wejście. Obecnie nawet tam jej nie ma. Cóż, piękne plany, drogie wykonanie z kosztownego drewna i taki koniec.
Potem zobaczyłam podobną sytuację na czyjejś posesji w centrum miasta. Brama drewniana niezwykłej urody. Byłam ciekawa, czy z czasem podobnie obwiśnie. Ponieważ jeździłam tamtędy często przez kilka lat, miałam okazję to zaobserwować. Stało się dokładnie tak samo - skrzydła opuściły się w dół i skrzywiły, po czym właściciele bramę usunęli.
Czemu to piszę? Bo może byłoby inaczej, gdyby wcześniej była zrobiona mocna konstrukcja z metalowych kształtowników i dopiero potem obudowana drewnem. Pewnie właśnie dlatego dostępne są sztachety, a trudno o całe drewniane konstrukcje.
Myślę, że na pewno wzięłaś to pod uwagę i przepraszam, jeśli niepotrzebnie to wszystko napisałam.
System automatycznego nawadniania 20:34, 02 mar 2014

Do góry
Zauważyweł, że wypowiadają się tu wytrawni fachowcy. Biorąc pod uwegę ich doświadczenie i życzliwość proszę o podpowiedź. Tak wygląda mój projekt:
Studnia o wydatku około 3500 L na 2 godziny. Odnawialna do tego poziomu w ciągu doby. Hydrofor 60l/min, max 5 bar, fi 25mm na wyjściu. Proszę o pomoc w łączeniu sekcji i doboru zraszaczy i przekrojów rur. Preferuję osprzęt Hunter: PGP ADJ, PGP 04 ULTRA lub PROS 04 Z DUSZĄ MP ROTATOR. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:51, 02 mar 2014

Do góry
Juziu projekt był dobry to Danusia wygrzebała
Ławka stoi przy tarasie i jest to bardzo praktyczne ustawienie ,stała już jeden sezon i wiem że to był strzał w 10.
Danusia pokazała mi błędy więc postaram się je zlikwidować
Co z tym ogródeczkiem począć 15:53, 02 mar 2014

Do góry
Oooo Danusia mój projekt wygrzebała

Ale już chyba nie pasuje do koncepcji Ewy...
Ogród cioci 21:21, 01 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Rabata sąsiadki świetna
Remontu nie zazdroszcze, ale w sumie chyba jednak tak... zazdroszcze, bo u mnie ma się dopiero zacząć, a tu projekt jeszcze w powijakach... jak ja tego nie chcę prac 'zewnętrznych' mam zdecysowanie więcej, a mają stanowczo większy priorytet

Ja też nie chciałam ale córa dorosła i przeszkadzał jej pokój przez który przechodziliśmy do sypialni
Niestety postawienie tej ściany to bałagan w całym domu Ale damy radę bo można na dwór zwiać
Ogród cioci 21:18, 01 mar 2014

Do góry
Rabata sąsiadki świetna
Remontu nie zazdroszcze, ale w sumie chyba jednak tak... zazdroszcze, bo u mnie ma się dopiero zacząć, a tu projekt jeszcze w powijakach... jak ja tego nie chcę prac 'zewnętrznych' mam zdecysowanie więcej, a mają stanowczo większy priorytet
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:23, 28 lut 2014

Do góry
Też czekam na ten odcinek, uwielbiam ten Twój projekt
Ku spełnianiu marzeń............. 17:05, 28 lut 2014

Do góry
Witam moi drodzy,korzystając z uroczych ostatnio dni skoczyłam na swoją działkę i strzeliłam jeszcze pare fotek. Nie mogę się już doczekać momentu wbicia szpadli w ziemię,wykopania fundamentu pod nasz domeczek,sadzenia kwiatów,drzewek,krzewów.Zrobiłam już nawet autorski projekt mojego ogrodu-spróbuję go wrzucić.Tylko proszę o szczere wypowiedzi.A tak w ogóle to próbowałam zachować jakąś skalę tego projektu,ale nie do końca mi się to udało.Jedynie przy budynkach i odległościach skala jest zachowana Rysowałam jak umiałam
System automatycznego nawadniania 14:30, 28 lut 2014

Do góry
Witam. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zraszaczy.
Jak rysowałem projekt to uwzglęniłem w nim dysze z niskim kątem strugi (10 stopni ), następna dysza o większym promieniu ma kąt strugi który wynosi 15 stopni. Czy ma to jakieś znaczenie dla drzew?
Bo dla mnie to tylko większa ilość zraszaczy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:52, 27 lut 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Podoba mi się projekt ..ale musisz taka rabatę uzgodnić z urzędem miasta ...chyba ....u nas musi elismy odstąpić w ogrodzeniami i tam idą rury od kanalizacji , gazy....ty jeszcze tam nie masz asfalt?
jeśli tak to w ogóle bym na razie taka rabatę odradzała bo strata czasu i pieniędzy ......ale ja to zawsze włożę kij w mrowisko ...no cóż nie babskie a chłopskie myślenie mam....praktyczne .

Alinko celne uwagi kanalizacji u nas nie ma i raczej nie będzie, gazu nie ma i nie będzie, asfaltu też nie ma i też raczej nie będzie (chyba że dom na przeciwko kupi jakiś włodarz gminny ) A jakim cudem mam praktyczne myślenie zapytowwywuje? przecież Ty z tego samego 15 co ja, a ja takiego pomyślunku nie mam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies