Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 09:39, 27 lut 2014

Zielona napisał(a)

Mi chyba tez, chociaż green carpet jesienią.... też ma widok spektakularny.

Ale czerwony berberys fajnie "gada" z dachem domu.

buziulam Cię
a jak myślicie green carpet można strzyc, bo on do mnie bardziej przemawia?
aga_szsz 09:41, 27 lut 2014

ana_art napisał(a)
Od strony podwórka mam w tym miejscu brzozy, ekran z cisa i grujecznik

Ups...
Nic dodać, nic ująć
ana_art 09:52, 27 lut 2014

alinak napisał(a)
Podoba mi się projekt ..ale musisz taka rabatę uzgodnić z urzędem miasta ...chyba ....u nas musi elismy odstąpić w ogrodzeniami i tam idą rury od kanalizacji , gazy....ty jeszcze tam nie masz asfalt?
jeśli tak to w ogóle bym na razie taka rabatę odradzała bo strata czasu i pieniędzy ......ale ja to zawsze włożę kij w mrowisko ...no cóż nie babskie a chłopskie myślenie mam....praktyczne .

Alinko celne uwagi kanalizacji u nas nie ma i raczej nie będzie, gazu nie ma i nie będzie, asfaltu też nie ma i też raczej nie będzie (chyba że dom na przeciwko kupi jakiś włodarz gminny ) A jakim cudem mam praktyczne myślenie zapytowwywuje? przecież Ty z tego samego 15 co ja, a ja takiego pomyślunku nie mam...
Jag_58 10:47, 27 lut 2014

Aniu kiedyś pisałam o kiścieniu wawrzynowatym dla Ciebie przed płot ,nie wiem czy doczytałaś ,proponowałam kiścień bo masz bardzo ładny płot i szkoda byłoby go zakrywać,a cisy które masz w ogrodzie utworzą ładny szpaler ,który uniemożliwi zagapialskim zaglądanie do ogrodu i utworzy wyższe piętro.A kiścień jest jeszcze zimozielony i ładnie się przebarwia,pozdrowionka
ana_art 11:00, 27 lut 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu kiedyś pisałam o kiścieniu wawrzynowatym dla Ciebie przed płot ,nie wiem czy doczytałaś ,proponowałam kiścień bo masz bardzo ładny płot i szkoda byłoby go zakrywać,a cisy które masz w ogrodzie utworzą ładny szpaler ,który uniemożliwi zagapialskim zaglądanie do ogrodu i utworzy wyższe piętro.A kiścień jest jeszcze zimozielony i ładnie się przebarwia,pozdrowionka
U mnie wymarznie, juz kiedys na niego patrzyłam jak był pokazywany przez Maję w ogrodzie.
Margarete 11:00, 27 lut 2014

Jak najbardziej green carpet można ciąć, mój jedyny okaz tego gatunku nie był ciety i wyrósł z niego niezły "potfór" ale i tak go lubię, i to o kazdej porze roku, nawet zimą jak ma czerwone owocki to zdobi, i daje sie wykorzystac jego gąłązki do światecznych wianków. W tym roku juz go troche podciełam bo właził mi na tuje ale pokułam sie... bardzo.... za późno sie za niego wziłęam, trzeba go było ciąć z 5 lat temu..
Tutaj link do mojego green carpet w róznych odsłonach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=115
ana_art 11:06, 27 lut 2014

Margarete napisał(a)
Jak najbardziej green carpet można ciąć, mój jedyny okaz tego gatunku nie był ciety i wyrósł z niego niezły "potfór" ale i tak go lubię, i to o kazdej porze roku, nawet zimą jak ma czerwone owocki to zdobi, i daje sie wykorzystac jego gąłązki do światecznych wianków. W tym roku juz go troche podciełam bo właził mi na tuje ale pokułam sie... bardzo.... za późno sie za niego wziłęam, trzeba go było ciąć z 5 lat temu..
Tutaj link do mojego green carpet w róznych odsłonach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=115
zerknełam, dziękuję. Wydaje się że fajnie by zakrywał gołe nogi hortkom na wiosnę, Jego zmienność bardziej do mnie przemawia
Jag_58 15:50, 27 lut 2014

ana_art napisał(a)
U mnie wymarznie, juz kiedys na niego patrzyłam jak był pokazywany przez Maję w ogrodzie.

Faktycznie mógłby wymarznąć ,o tym nie pomyślałam czyli szukamy dalej.....
Zielona 16:57, 27 lut 2014

Zamówienia było

1. Horti i miskanty w jednym szpalerze - zrobiłam dwie wersje, bo nie wiem, czy miskanty mimo wszystko nie będą wyższe od horti?

2. Miskanty za horti, ale trawy chciałaś w mniejszej ilości
Zielona 16:59, 27 lut 2014

Aneta - ułomność takiego programu polega tez na tym, że nie da się "posadzić" tych roslin tak, żeby się wzajemnie przenikały... Tu musimy zdać się wyłącznie na wyobraźnię...

Jeśli potrzebujesz innej wersji - pisz śmiało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies