Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

bartek_luberda 20:45, 03 mar 2014

Rabatka super
Jagodaa 20:46, 03 mar 2014

asica napisał(a)
No teraz to sobie wszystko wyobrażam. Dla mnie super.

tylko ten mur źle narysowałam, bo on ma być równoległy do ścieżki .

Nie wiem co przed berberysy dać.... Muszę też brać pod uwagę, że ta odmiana jesienią przebarwia się na ostry pomarańcz.
Jagodaa 20:57, 03 mar 2014

bartek_luberda napisał(a)
Rabatka super

To sam szkielet na razie, najniższego piętra brakuje.
monitka 21:11, 03 mar 2014

Jagoda najpierw muszę pochwalić Twoją towarzyszkę. Śliczna jest i ma takie mądre spojrzenie

Fajnie że prace przy murku idą do przodu. Projekt fajny tak dumam co tam dać na niższe piętro ale nic nie wydumałam....będę myśleć
Jagodaa 21:15, 03 mar 2014

monitka napisał(a)
Jagoda najpierw muszę pochwalić Twoją towarzyszkę. Śliczna jest i ma takie mądre spojrzenie

Fajnie że prace przy murku idą do przodu. Projekt fajny tak dumam co tam dać na niższe piętro ale nic nie wydumałam....będę myśleć

Teraz widzisz, że moje rabaty są mocno zagrożone. Na szczęście sąsiad przestał wypuszczać psa przed dom, bo wtedy nawet "zapora" ze sznurka czasem nie przeszkadzała w drodze pod płot. Tak, czy siak, nie mogę narzekać, psina jest grzeczna i posłuszna.
monitka 21:23, 03 mar 2014

U nas na szczęście psia sąsiadka jest od strony podjazdu bo tak to nie wiem co by było...
A psina nadal niech tak trzyma i pańci ślicznych rabat niech nie niszczy
Jagodaa 21:49, 03 mar 2014

Jagodaa 17:59, 04 mar 2014

Wczoraj czytałam w którymś wątku o berberysach i rdzy źdźbłowej... Dziś zgłębiłam temat i:

"Rdza źdźbłowa zbóż jest jedną z najgroźniejszych chorób zbóż. Występuje praktycznie na wszystkich gatunkach zbóż i na około 300 gatunkach dziko rosnących traw oraz na trawach ozdobnych. Rdza źdźbłowa wywołana jest przez grzyba Puccinia graminis Pers., który jest pasożytem bezwzględnym, należącym do gromady Basidiomycota – podstawczaki. Patogen powodujący rdzę źdźbłową jest dwudomowy – poraża dwie grupy gospodarzy. Rozwój rdzy źdźbłowej zbóż jest złożony i obejmuje kilka etapów. Żywicielami głównymi są zboża i trawy, a żywicielami pośrednimi są berberys pospolity i mahonia pospolita." Do tego podobno trudno się z nią walczy...

No i teraz obawiam się, że przy planowaniu tak dużej ilości berberysów na rabacie, mogę mieć problem. Zmartwiłam się...
Jagodaa 18:27, 04 mar 2014

PS. Znalazłam: u Any_art czytałam.
ewa004 20:14, 04 mar 2014

Z tą łajza to troszkę przesadziłaś
Rabatka zapowiada się slicznie