Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 21:36, 15 sty 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 21:27, 15 sty 2015

Do góry
Mam nadzieję,że wiosna nadejdzie szybko i nasze kwiatki pięknie wystartują
Ogród niby nowoczesny ale... 21:25, 15 sty 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

5 października wyglądała tak:

9 listopada tak:

a dziś już po śniegu wszystko zgniło...więc trzeba będzie liście usunąć i czekać na nowe które rosną baaardzo szybko

na jakim stanowisku ją masz? łazi za mną cały czas i dumam
Ogród średniowieczny i nie tylko 21:09, 15 sty 2015

Do góry
ja tnę różnie, jak wyglądają jak jeże prowadzę je na kulki, nie ciąłem ich tak nisko jeszcze,
tak wyglądały w kwietniu

a tak w sierpniu
Ranczo Edy 21:09, 15 sty 2015

Do góry
Miłej nocki paaaaa

W kamiennym kręgu od początku 21:08, 15 sty 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Zwiastuny wiosny w Kamiennym

Jajku pięknie U mnie na razie listki są pąka jeszcze nie widać i czekam na ciemierniki walczą już prawie kwitną dziś przykryłam trochę igliwiem bo przymrozek był w nocy zobaczymy co z nich będzie Pozdrówka Aniu
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:01, 15 sty 2015

Do góry
Kasia w latach 80tych były nie do zdobycia u nas a ja jakoś tak ...
teraz w jednym roku światowa premiera a w następnym wszystkie firmy wysyłkowe mają je na stanie

starowinki to tak z sympatii do nich
i jeszcze jeden okaz z tamtych lat

Wiejski Ogród Moniki 20:58, 15 sty 2015

Do góry
Monika witam serdecznie duży teren i ile można szaleć powodzenia
Pobiegaj po naszych ogrodach na pewno coś wpadnie Ci w oko

Moja codzienność - ogród Oli 20:54, 15 sty 2015

Do góry
Skoro już jesteśmy przy Red Baronie to podpowiedzcie z jakim kolorem kwiatostanów miskanta będzie dobrze wyglądać ? białym, beżowym, różowym, czerwonym ? Wszystko na tle ekranu ze szmaragdów

Co się stało kwiatom ... 20:05, 15 sty 2015

Do góry
Renia, widziałam parę taczek miałaś tego towaru
Wojtek, mam kompakcik, liście zgrabiłam, miskanta zawsze wycinam w lutym ale taki jest rozczochrany po tych wiatrach że już muszę go pożegnać, tyczki po miskańcie oczywiście wykorzystam, zrobię parawan nad wędzarnią bo stary już swoje odsłużył

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:51, 15 sty 2015

Do góry
Moj lasek - o mamuniu nie wierze - te swierki maja teraz po 4-5 metrów

lasek - przedszkole I jeszcze stary basen- potem tu było pierwsze oczko a teraz jest japoniec

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:44, 15 sty 2015

Do góry
Mirella wnuczka na kłopotliwe pytanie dotyczące opiekowania się swoimi pieskami (tym dużym i małym) odpowiedziała : przecież ja je przytulam i tyle opieki

Traper zerknij na pierwszą stronę

te dwa irysy dawno dawno temu należały do ekstraklasy, teraz to już tylko efektowne starowinki przeprowadzki i choroby prawie je wykończyły , ledwo odratowane

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:44, 15 sty 2015

Do góry
A teraz prezentacja ogródka w 2005r - dla porównania jakie wszystko było malutkie

Ten płot jest juz całkiem zarośnięty (to strona z oczkiem)

Tu przy okazji jabłonka jeszcze królowa tego miejsca - teraz prawie w wiekszości wystrzyzona

Nie ma jeszcze garazy, a kalifornijka obecnie ma ok 6 m!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:40, 15 sty 2015

Do góry
Dziecie - pierwsze ma tu dopiero 3 latka - no rozpływam się w we wspomnieniach drzewka nie przerosły jeszcze płotu

W oczekiwaniu na kulkę (widzicie ją?)

I na koniec bam do pierzynki

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:36, 15 sty 2015

Do góry
Kurcze jak mi czas leci, w robocie zakretu nie łapie i na kompa nie moge patrzec, ale jak wracam to czasem nawet nie zjem obiadu byle coś w ziemi grzebnąć. Dla mnie sezon nie miała przerwy - przesadzam cały czas - zobaczymy jak to rosliny zniosą, ale mam wene i pomysły więc korzystam.
Dziś u mnie ogrodnik przycią starą wielką jabłonkę, w sb planuję wielkie cięcie - ten rok to wogóle będzie rokiem ciecia

Wklejam fotki z 2005r - sentyment mnie zadławił - segreguje katalogi i wpadłam na coś takiego - zabawy mojego eM z psem - 10 lat temu - ogród zima prawie żaden urok - rosliny w powijakach !!

2005

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:30, 15 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Żurawki są mega pracochłonne.... przy nich mi najwięcej czasu schodzi.. a i tak są byle jakie.. ale swoją rolę spełniają.. i nie chciałabym wszystkich stracić.. proszę pomyśl co to za żurawka ta moja z pierwszego foto powyżej.

A na widok tego zdjęcia to płaczę ze śmiechu Dobrze że w pomniejszeniu nie widać ozora na brodzie

Języka nie widać Natomiast nie wiem po co Ci był potrzebny ten banan?????
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:26, 15 sty 2015

Do góry
Łukaszu jestem pod ogromnym wrażeniem zmian jakie zaszły w twoim ogrodzie. Szczerze podziwiam za zapał i pomysły.
Powiedz mi proszę co to za trawki (po prawej, za żurawkami)
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:20, 15 sty 2015

Do góry
malkul, mam tylko takie nieaktualne pod pierzynką - licze na słońce w sobotę lub niedziele to zrobię aktualne. Dziś było ale oczywiście świeciło wtedy jak ja w pracy...

Siałam z jednej paczki, nawet dwukrotnie. Tych nasionek jest sporo, spokojnie wystarcza na parę konkretnych siewów

MałaMi, jak tylko zawitam do Rz. na zakupy ogrodowe nie omieszkam sie kopsnąć po wewrbenkę

Zielona, ano, zgrałyśmy się. na wątkach juz więcej gadaniny i planach wiosennych, projektowanie więc i fajniej się czyta

Pod Laskiem 19:10, 15 sty 2015

Do góry
tak sytuacja wygląda za 3 budynkami w miejscu odgrodzonym w części niewidocznej gdzie kiedyś bym chciała żeby był ładny widoczek na te budynki (po remoncie) a te krzaki przed budynkami zlikwidowane a za śliwkami (czyli na kolejnym zdjęciu od strony budynków ta sama choinka w tle) rabaty. Dzisiaj robiłam troszkę porządki ze śliwkami skończyło się troszkę krwawo dla mnie ale się nie poddałam, te gałęzie strasznie mi przeszkadzały w koszeniu trawy pod spodem, niejednokrotnie miałam zadrapania na rękach i nieraz na głowie

i mały ogar przed krzakami

po

płyty na razie wykorzystałam na umocnienie włókniny gdzie będzie warzywnik w skrzyniach

i jeszcze zlikwidowałam piaskownice

i mam pytanie co z tym fantem mam zrobić ? Jakiś rak ciągle te drzewko atakuje ( nie wiem jak to nazwać ) jedną dużą gałąź obcięłam ale ma przeżuty na inne gałązki

Proszę o pomoc z tą wierzbą
Moja codzienność - ogród Oli 19:07, 15 sty 2015

Do góry
imperata cylindrica Red Baron

rozplenica japońska Hameln w kubraczku

molinia caerulea Variegata

proso rózgowate Shenandoah

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies