Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:14, 19 lis 2014

Do góry
To dziś przy takiej pogodzie coś z domowych kwitnień
Ogród ogrodniczki 12:10, 19 lis 2014

Do góry
Jeszcze coś wymyśliłam!
I co wy na to?

Ogród w cieniu brzozy 11:59, 19 lis 2014

Do góry
Alinko czekam więc na te niecodzienne kolory wiosną, a w stipach tulipany nie da rady wsadzić, jest tam zła gleba i dużo drobnego kamienia ale może zawilce greckie, pomyślę, to miejsce takie nieukończone jeszcze.

Renato, one tu nie mają najlepiej, ale co rok to lepiej, zastanawiam się ciągle czy kulki czy zrobić z nich niski żywopłocik przy schodach.
A co dołowałam? Hortensje ogrodowe, azalię, donice z tulipanami i moje trawy i graby z donic z tarasu.

Moja kolorystyczna inspiracja dla Was, jest to moje odkrycie z tego roku tzn. połaczenie koloru żółtego z fioletowym, dotąd raczej eliminowałam żółty z ogrodu.

Były głównie różne odcienie różu, fioletu i biel.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:54, 19 lis 2014

Do góry
Vivo jak miło Cię gościć u mnie Oczywiście choinka jest do zgapiania, u mnie jeszcze zawitają bombki i inne dekoracje.

Dół po źródełko jest niewielki, wkopałem tam taką misę ok 80-100l (nie pamiętam dokładnie) dostępną w marketach budowlanych, wodę porusza zwykła pompka fontannowa chyba 1500-2000l na godzinę, mogłaby być troszkę mocniejsza, ale nie wiem czy wtedy by zbyt nie chlapała.
Ja na wszelki wypadek by woda wpadał do zbiornika, wkopałem zbiornik troszkę niżej i zrobiłem dodatkowo taki kołnierz z foli położonej na ziemi ze spadkiem do zbiornika. Dzięki temu woda się nie rozchlapuje i nie trzeba co chwile dolewać wody. Wszytko przykryłęm żwirem i jest niewidoczne.

Zbiornik jest wielkości mniej więcej poukładanych kamieni, natomiast folia jest rozłożona pod żwirkiem. Można by wkopać większy zbiornik, ale jak dla mnie jest niepotrzebny.
Ogrodowe przygody 11:40, 19 lis 2014

Do góry
na dobry dzień
Rododendronowy ogród II. 11:29, 19 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Częściowo gubią ale mało.Tak wyglądaja w maju.

Uwielbiam ten widok to jest to, co tygryski lubią najbardziej...wrrrr....
Rododendronowy ogród II. 11:25, 19 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)

a liście gubią na zimę ? a daj jak kwitną dla porównania proszę

pozdrawiam

Częściowo gubią ale mało.Tak wyglądaja w maju.

Rododendronowy ogród II. 11:23, 19 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Bożena... nadrabiam zaległości.. zaczęłam od Ciebie... podumałam nad oczkiem...piękne cały rok, nawet zima... ale to wiesz, bo napatrzyłam sie na twoje i też zrobiłam u siebie
Doszłam do rabaty bylinowej..... dobrze, że tę kropkę namalowałaś. Bo bym pomyślała, że to inna rabata. I nie mów mi że mam dużo napchane na rabacie... pobiłaś mnie zdecydowanie..... Przy dzwonkach gębusia sie rozeszła od ucha do ucha.. bo mam dwa, w tych kolorach, bardzo mi się podobają, tylko nie miałam dla nich dobrego lokum. Teraz przesadziłam je na rabatę "filmową" i Agnieszce zachwalałam dzwonki, że to wdzięczne rośliny. Jutro wrócę pooglądać jeszcze raz

I w kwestii kolorów.. Mieszko i Zembla.. kolor maja w zasadzie identyczny... a rosną u mnie koło siebie.. i wyglądają tak samo. Jutro zerknę do fotek i sie upewnie.

Jeszcze raz dzięki za wszystko.. przeżyłam, ochłonęłam ... taka sława telewizyjna jestem, że aż głupio nazywać się teraz ogrodnikiem mimo woli... może zmienię nazwę??? A i nowy wątek też pasuje założyć.. by nei straszyć długością

Buziaczki za wszytko jesteś kochana .... najlepsza (z Tercią) psiapsiółka

Pomidory zielne w słoikach, idę spać ...

Ania Ty mnie nie zawstydzaj . Do Terci wypróbowanej przez lata przyjaciólki pewnie mi daleko.Za zmianą nazwy jestem jak najbardziej , pewnie ,z Ciebie juz jest dojrzały ogrodnik a nie mimo woli. Po tej audycji jest koniecznośc tej zmiany, zakładaj nowy wątek.

Dla Marty znalazłam jednak zdjecie porównawcze tych dwóch rh

Zdjęcia robione jednak przy różnym oświetleniu w rzeczywistosci kolor bardziej zblizony.
Rododendronowy ogród II. 11:21, 19 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gdzieś jest watek żeby te same grzadki w różnych porach roku pokazywac. Nie bede tam wklejac bo nie mam rarytasów ale tu mogę. Tak się zmienia moje jeziorko.

Jak nie masz rarytasów? Jak? Za głowę się łapię. Przecież do tego się pokoleniami dochodzi..... .
Podwórkowa rehabilitacja 11:21, 19 lis 2014

Do góry
Podpatrzyłam dziś na balkonie, że......

wiosna idzie ale się cieszę

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:04, 19 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Pszczelarnia 10:54, 19 lis 2014

Do góry
Pięknie wyglądają aranżacje doniczkowe pod takimi murkami, w zagęszczeniu podobają mi się najbardziej te ekspozycje......jakby zapomniane

Moja grusza jeszcze malutka, ale też w takich barwach
Lawendowy zawrót głowy 10:53, 19 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Prawda jest jedna jak człek tutaj trafi to przepadł czyta po nocach, zachwyca sie i biadoli, ze nie ma tak pieknie jak inni

Witam u Ciebie Jolu:
ja tu dopiero od paru dni i przez jazzy trafiłam do Ciebie. Matko jak czytam to jakbym sama pisała. Co mnie maluch w nocy budzi to mam w głowie "co posadzić gdzie posadzić" i tak pięknie i pole do manewru chyba spore. Będę podglądać
pozdrawiam ciepło
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 10:44, 19 lis 2014

Do góry
Witam serdecznie wszystkich miłośników skrętników
Trafiłam dziś na to forum poszukując ratunku dla mojej roślinki która pięknie kwitła zeszłej wiosny a ostatnio jakoś zmarniała, listki oklapły, mało nowych wypuszcza... poczytałam sporo Waszych wypowiedzi i wiem już co musze pilnie zmienić... i zrobiłam dziś też podejście do podziału listka... niby nie pora na to ale mam nadzieję, że się uda bo ta moja bida taaaka marna się zrobiła, że żal patrzeć.

Poniżej zdjęcie z zeszłej wiosny jak moje cudeńko zaczęło kwitnąć, potem było tylko lepiej - do niedawna...

A Wasze kolekcje!! coś pięknego.. zakochałam się!! nie wiedzialam w ogóle że tyle odmian jest i że są tak niesamowicie urokliwe
Juz na allgero nawet zerknęłam co by ładnego kupić bo chyba dzisiejszego ranka stałam się wielbicielką skrętników! ot co!

Pozdrawiam
iwona
Pszczelarnia 10:44, 19 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Agniecha prosiła o zdjęcia przebarwiającej się gruszy ozdobnej. Choć zdjęcia są bardzo robocze (wykopki ogrodowe wszędzie), to oddają urok tego drzewka. To jedna, kolejna dopiero dojedzie - będzie ciąg dalszy porządkowania.

Piękna, dziękuję.
A jarząbki to jakiej odm. Pani wsadziła? Jak u Magdy70?
Ogród w budowie - nieustającej 10:31, 19 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Gabrysiu ale nacieszyłam oczy Twoimi nasadzeniami kwiatowymi i warzywkami(tęsknię za swoim) u Ciebie cieplej dlatego tak wszystko jeszcze ładnie wygląda, chociaż u mnie czerwone jarzmianki też maja jeszcze kwiaty, biała już nie a bodziszek to nie Renarda, bo on ma białe kwiatki z cętkami ciemnymi, coś pomyliłyście z Agą pomóż sąsiadowi z płotem bo będzie gorzej jak Ci się ta betonowa skorupa zwali na nowe nasadzenia drzewkowe przesyłam swój bodziszek renardii
[img g]

Będę się upierać, że to bodziszek Renarda, bo ma właśnie takie liście i są też odmiany niebieskie, miałam go wcześniej na utopionej jekylowej: Niebieskie odmiany to Philipe Vapelle i Terre France. W przeciwieństwie do większości bodziszków - woli mieć sucho.
Podobno u Ciebie na północy od dzisiaj zima...
Sąsiadowi pomóc się nie da, odmówił współpracy przy odwadnianiu, mimo że to on zalewa, a wcześniej zgodził się odwadniać i u siebie. No ale to było w lipcu i okazało się pochopną decyzją. Niedawo oświadczył, że jak zrobi odwadnianie tak jak obiecał, to mu się ten betonowy płot od tego całkiem zawali, a jego teściowa, która tu żyje od urodzenia powiedziała, że tak tu jest od zawsze - raz mokro a raz sucho, więc wobec tego najważniejszego argumentu - pozostałam bez argumentów.
Sąsiad sam by się uratował, jakby sensownie wkopał żółte rury i zdjął beton, pozostawiając to co było, czyli moją neutralną, zieloną siatkę z dorodnymi tujami po mojej stronie. Jednak dla większości takich sąsiadów, wydanie paru złotych na zabezpieczenie, również siebie, jest nie do przyjęcia. Tym bardziej, żę jego autorskim pomysłem było postawienie po siedmiu latach swojego betonu niespełna pół metra od mojej siatki. Dodam że nie jest biedny. Więc jak się to jego ogrodzenie zawali na moje, to będę miała nowe ogrodzenie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:27, 19 lis 2014

Do góry
Angielski ogród - chciałabym... 10:10, 19 lis 2014

Do góry
Podjazd zrobiony nareszcie. Teraz chaos muszę ogarnąć, bo piachu od groma ale nareszcie jest ogarnięte, bo dotychczas to masakra była. Mam nadzieję że w weekend postawimy drewutnię na drewno i na tym pewnie zakończymy sezon "OGRÓD". Zapowiadają opady śniegu z deszczem i przymrozki więc rośliny muszę poprzykrywać stroiszem. I wyczekiwać wiosny.
Było tak: a jest...nic nie jest bo okazuje sie że nie mam zdjęcia aktualnego
Moja bajka 10:07, 19 lis 2014

Do góry

Nie mam pojęcia co te sikorki kombinują. Ciągle przyłapuję je jak stukają w róg okna Może ktoś z Was wie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:58, 19 lis 2014

Do góry

Agatko, ta zawstydzona róża jest urocza
Ogród podziwiam i mam się czym zachwycać ,
pięknie pokazujesz swoje zakątki ogrodowe,
wracaj do zdrowia, przesyłam trochę ciepła i uśmiech
Jeszcze sporo mam do nadrobienia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies