Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 17:20, 11 lut 2015

Nie wytrzymałam. Korzystając z ciepłej pogody (4 stopnie ) zaczęłam wytyczać nową linie trawnika. Zgodnie z poczynionymi na papierze planami.

Na trawniku wyszły mi baaardzo duże rabaty. No i trochę ręce mi opadły. Chyba zacznę szukac maszyny do zdejmowania darni, do wypożyczenia w okolicach Poznania... Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie...

wietrzyk 17:52, 11 lut 2015

deszczowymaj napisał(a)
Fotki rewelacja
U Ciebie nawet suchy liść wygląda zjawiskowo

Joasiu piękny ogród, a zdjęcia robisz zjawiskowe pozdr

Hej Aśki
Dziękuję

Borbetka 19:08, 11 lut 2015

Aśka, miałam namiary w starym komputerze. Poszukam. Wypożyczenie na cały dzień nie było drogie, ale kaucja mnie wtedy przeraziła. Było to chyba z 1000 zł.
Imienniczka 19:53, 11 lut 2015

Od mojej ostatniej bytności tutaj, spora zmiany u Ciebie
Z przyjemnością będę tu zaglądać.

Pozdrawiam
wiewiora 23:40, 11 lut 2015

wietrzyk napisał(a)
cd

Ale bajkowo u Ciebie....
Ala106 07:12, 12 lut 2015

Nie ma to jak ruch w interesie. Trochę słoneczka i już rączki świerzbią. O maszynie nic nie wiem, ale wytyczenie rabat profesjonalne. Super szpile i od razu widać co i jak. Ja będę korygowała linie moich, bo były wyznaczane w pośpiechu, na wariata i za dużo esów floresów mam. Tak że podpatruję, nie zawsze się wpisuję .
andziurex 07:32, 12 lut 2015

Ale wiosna u Ciebie. U mnie koszmarnie, błoto, mżawka, resztki brudnego śniegu, a ja z grypą w łóżku.
Faktycznie, wielkie te rabaty, zwłaszcza to koło na środku ogromne wyszło. Ja w ubiegłym roku zimą darń pod nowe rabaty mieliłam glebogryzarką, potem przekopałam szpadlem i zostawiłam tak do wiosny. W marcu znowu wszystko zmieliłam jeszcze raz, przegrabiłam, wybrałam jakieś większe kawałki i kamyki i jestem zadowolona z efektu. Tyle że miałam zdecydowanie mniej do przerobienia. Chyba faktycznie u Ciebia bez maszyny się nie obejdzie. Ręcznie to chyba z miesiąc trzeba to przekopywać.
Monic 07:53, 12 lut 2015

Wow, wielkie rabaty. Wiem coś o zdejmowaniu takiej ilości darni i juz współczuję. Rób etapami, może będzie łatwiej?
Borbetka 09:51, 12 lut 2015

Asiu, szukam tej wypożyczalni i znaleźć nie mogę. Znalazłam na stronie centrum ogrodnicznego w Nowej Wsi k/Swarzędza, że mają taki Avant, jak Danusia i usuwają darń. Może warto zapytać. Wypożyczenie na własną rękę to transport, kaucja i fizyczna praca jednak. Zdecydujesz sama.
Dzisiaj się szykuje ładny dzień. Pójdę to ogrodu jak nic. Zainspirowałaś mnie wytyczaniem rabat. Biorę się na moje miejsce pod oknami. Muszę policzyć, ile berberysów trzeba będzie dokupić. Miłego dzionka .
deszczowymaj 15:19, 12 lut 2015

Joasiu bardzo podobają mi się Twoje linie rabat
Będę się nimi inspirować zakładając swój ogród