Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:33, 15 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Myślisz że mnie było łatwo? Dlatego też zapadła decyzja, że to było raz i nigdy więcej. Pocieszające jest to, że z ich nowymi właścicielami mam stały kontakt, trafiły do dobrych ludzi, ludzi odpowiedzialnych. Ponieważ sunia ma bardzo silny pociąg do bycia mamuśką to potrafi przywłaszczać sobie dzieciątka innego gatunku.

Cudna fotka, sunia mnie rozbroiła, brak słów.
Moc całusków i pieszczot dla suni.i kociaczka
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:21, 15 lis 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Często zaglądam, masz takie cudowne klimaty, takie jak lubię

Kasiu dzięki - to tak jak ja do Ciebie

klimaty z dziś

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:17, 15 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sorki.. pomieszałam kto obiecał
Śliczna jesień pokazałaś

Jakoś się nie dziwię no ale dziś masz fory może się zamieszać

Jesień dla Ciebie

[img
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:14, 15 lis 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Obejrzałam wszystko, oprócz wianka. Zrobiłaś w końcu?
Blada róża z powojnikiem - urocze zestawienie.

Gabrysiu powoli działam, dziś nie miał mi kto nazbierać gałązek może jutro ?

kosz czeka dziś było ostatnie koszenie trawy i od razu lepiej mi się zrobiło

ale żeby nie było w ramach pocieszenia miałam okazję być w sklepie przy szkółce i do koszyka wpadła super wstążka idealna do wszelkich dekoracji takie połączenie:
wstążeczka biała i w kratkę i zwykły biały sznureczek z koralikami i serduszkiem

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:14, 15 lis 2014

Do góry
Przekopiowane od Małej (Wielkiej!) Mi

Mala_Mi napisał(a)
Agnieszka- dumam co odpowiada "wysokość pow.50cm, lubi słonecznie, mokro/wilgotno i lekko gliniasto..." i łan i wytrzyma w towarzystwie werbeny.
Z bodziszków polecałabym bodziszka czerwonego ale odmiana Alba.. jest wyższa niż Max frei .. ale to ma max do 0,5m. Inne bodziszki są albo niskie, albo nie ten kolor, albo nie lubią towarzystwa, albo nie lubią gliniastej ziemi. Mam białego bodziszka wysokiego.. byłby taki akurat.. ale nazwy nie znam
To bodziszek czerwony

Z werbneną mógłby fajnie wyglądać krwawnik kichawiec, ale on kwitnie od czerwca i na glinie będzie rósł wysoki.. i wymaga ograniczników, bo się rozłazi. I mogłabym ci go rozsadzonkować, bo dziś wyciepałam go dużo, zajął mi w krótkim czasie pół rabaty. Ale jest fajny. Może jakby dać dużo piachu to nie bujałby na metr..

Maj czerwiec to może orliki... potem się robią brzydsze, ale w werbenie zginą.. a kwitną bardzo wcześnie, na słoneczku kwitną długo. Niestety trzeba ścinać kwiatostany bo się rozsiewa.
Rdestu pomieszanego z werbeną nie widzę jakoś razem.. nie te kolory.. i to nie to.. nie pasi mi. I rdest najfajniej kwitnie wtedy co werbena.
Kocimiętka - kwitnie bardzo wcześnie, da radę z werbeną. tylko po kwitnieniu trzeba przyciąć bo ci się rozsieje tak jak orliki Ale jak chcesz mieć łan to nie ma problemu.... na rabacie.. ale to posieje się i dalej z wiatrem.
Wiązówka bulwkowa, ale ona kwitnie chyba w czerwcu (dzwonek skupiony, ale to też czerwiec i chyba pokrój nie pasuje)

Siedzę bez dostępu do swoich fotek... jutro jeszcze pomyślę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:08, 15 lis 2014

Do góry
Agnieszka- dumam co odpowiada "wysokość pow.50cm, lubi słonecznie, mokro/wilgotno i lekko gliniasto..." i łan i wytrzyma w towarzystwie werbeny.
Z bodziszków polecałabym bodziszka czerwonego ale odmiana Alba.. jest wyższa niż Max frei .. ale to ma max do 0,5m. Inne bodziszki są albo niskie, albo nie ten kolor, albo nie lubią towarzystwa, albo nie lubią gliniastej ziemi. Mam białego bodziszka wysokiego.. byłby taki akurat.. ale nazwy nie znam
To bodziszek czerwony

Z werbneną mógłby fajnie wyglądać krwawnik kichawiec, ale on kwitnie od czerwca i na glinie będzie rósł wysoki.. i wymaga ograniczników, bo się rozłazi. I mogłabym ci go rozsadzonkować, bo dziś wyciepałam go dużo, zajął mi w krótkim czasie pół rabaty. Ale jest fajny. Może jakby dać dużo piachu to nie bujałby na metr..

Maj czerwiec to może orliki... potem się robią brzydsze, ale w werbenie zginą.. a kwitną bardzo wcześnie, na słoneczku kwitną długo. Niestety trzeba ścinać kwiatostany bo się rozsiewa.
Rdestu pomieszanego z werbeną nie widzę jakoś razem.. nie te kolory.. i to nie to.. nie pasi mi. I rdest najfajniej kwitnie wtedy co werbena.
Kocimiętka - kwitnie bardzo wcześnie, da radę z werbeną. tylko po kwitnieniu trzeba przyciąć bo ci się rozsieje tak jak orliki Ale jak chcesz mieć łan to nie ma problemu.... na rabacie.. ale to posieje się i dalej z wiatrem.
Wiązówka bulwkowa, ale ona kwitnie chyba w czerwcu (dzwonek skupiony, ale to też czerwiec i chyba pokrój nie pasuje)

Siedzę bez dostępu do swoich fotek... jutro jeszcze pomyślę.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 15 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jezówki na strazy ogrodu stoja jak zolnierze

Wszystko zasuszone i urode ma swoja niepowtarzalna co to za sosenka w tle za Twoja jesienna kompozycją?

Jolu zasuszone byliny wyglądają teraz jeszcze ciekawie bo ich deszcze nie załatwiły ale myślę że do miesiąca niestety utracą urodę a czekamy przecież na śnieg kiedy to najpiękniej się mogą prezentować w zimowej szacie żeby nie było najładniejsze są oczywista jak kwitną sie wie

nie wiem o co pytasz czy te w donicach ? nie wiem sprzedawca nie wiedział - jakieś sosnowate ale widzę,że nie tryskają zdrowiem może się przesuszyły bo nie były u mnie podlewane uff

te?

zastanawiam się czym podsadzić

Ogród w budowie - nieustającej 22:59, 15 lis 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Kochane dziewczyny, nie istnieje niebezpieczna liczba roślin, które kochamy.
Dlatego Ty Mariolko i ja też będziesz miała jeszcze więcej róż, a Ty Bogdziu - jeszcze więcej różaneczników i azalii. Dla mnie ta ilość różaneczników, wyjąwszy azalie, którą podałaś u siebie, czyli 300 - jest kosmiczna.
Bierzcie ostatnie róże.

Róża śliczna , dzięki . Więcej rh już nie bede miała , kompletny brak areału niestety. Pozdrówka.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 15 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Moja oskrzydlona trzmielina szybko gubi liście. Miro, masz zdjęcie tej szarej donicy z bliska? Jaka jest jej wysokość?

Jutro poczynię wymiary, mam dwie donice mniejszą i większą, zrobię zdjęcia
trzmielina szybko i u mnie zgubiła te piękne przebarwione liście brr

a tu z kwietnia
Ogródek Ewy 22:55, 15 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewunia, kocham takie maleństwa i mamusia też cudna,nie mogłabym się z nimi rozstać

Myślisz że mnie było łatwo? Dlatego też zapadła decyzja, że to było raz i nigdy więcej. Pocieszające jest to, że z ich nowymi właścicielami mam stały kontakt, trafiły do dobrych ludzi, ludzi odpowiedzialnych. Ponieważ sunia ma bardzo silny pociąg do bycia mamuśką to potrafi przywłaszczać sobie dzieciątka innego gatunku.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:55, 15 lis 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Doświadczenia niestety z rdestem nie mam ale widzę, że znalazłaś całkiem fajną odmianę.
Nie bijcie, ale mi się rdest (w postaci najbardziej popularnej) niestety źle kojarzy, trochę tak jakby łąkowo.

No to zobacz to!

Fotka Moni (kwiatkaholandii) - z ogrodu sąsiada. Rdest to te dwie różowe plamy po obu stronach przed wejściem. Super jest! Ale to nie ten rdest, który znalazłam, bo ten był za niski.
Mój ogródek pod Gdańskiem 22:51, 15 lis 2014

Do góry
Moniko, dzieki
Szkoda ze nie zabralas wszystkich roz
To zdjecie przeslane mi 3 dni temu
Co się stało kwiatom ... 22:46, 15 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Agnieszko, wszystkie chwyty dozwolone
Agrowłoknina to bardzo dobry pomysł też tak okrywałam i zdawała egzamin, możesz zabezpieczyć przed mrozem zwykłym kartonem (mało efektowny), worki jutowe, chochoły słomiane(jak w Rydlówce), dodatkowo kopczyki z ziemi.

Dziękuję za poradę i za różyczkę
Ogród Beaty 22:43, 15 lis 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
U mnie już troszkę świątecznie ale to ze względu na zamówienia

ło matko
aleś narobiła!
to się składa wstążeczki i przyczepia szpilką?
dla mnie ta na prawo od niebieskiej najpiękniejsza, ta mała
Ogródek Ewy 22:42, 15 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jakie cudne kuleczki Ja kiedyś miałam 8 dobermaniątek Chciały mnie zjeść głodomorki Uwielbiam takie maluchy Buziaki

Osiem, to też było wesoło .
Ciekawe jest to, że takie maluchy są ciągle głodne. Co trzy godziny micha, a reszta czasu przy mamusinym cycu

W cieniu - zacieniona 22:42, 15 lis 2014

Do góry
Bogusiu,Ewo,Jolu,Haniu...miło Was widzieć.
Sezon ogrodowy u nas już zamknięty,na Z. bywam tylko krótko...bo zimno i wietrznie.Haniu u mnie domowe też kwitną.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:41, 15 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Już się cieszę

wywalałam i wywalałam stąd berberysy, a i tak sobie odrastają i razem z bluszczami i trzmieliną zarastają kratkę

Może nie wywalaj, pięknie wyglądaja , na piękny kolor się przebarwiaja , szkoda ich.Bluszcz też cudny.Pozdrówka.
Ogród Magdalenka 22:40, 15 lis 2014

Do góry
Obiecałam zdjęcie grabów , ale ciężko jest zrobić fotkę, bo są bez liści i nic nie widać na tle ciemnego ogrodzenia … mam nadzieję , że w przyszłym sezonie pokażą na co je stać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:37, 15 lis 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Nie było już nigdzie Sapporo w większych ilościach, wszędzie po 1-4 opakowania po 5 szt. Zła byłam jak nie wiem. Ale grzebałam w int. do skutku i na którejś tam stronie wyszukiwarki trafiłam na jeszcze jakieś nieznane firmy. Obdzwoniłam i w jednej znaleźli 100 szt. Jak podali cenę, to zapytałam o więcej i dostałam 218 szt. za cenę 100 w firmie na B. i jeszcze na przesyłkę starczyło. Resztę zamówienia zrealizowałam w firmie na B. Jest ok.

Czy to tulipany botaniczne, bo cebulki dośc małe. Szukałam ale nie znalazłam obrazka do tej nazwy.Jesienny ogród bardzo ładny . Pozdrawiam.
Ogród nad Rozlewiskiem 22:36, 15 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Niedługo będzie wschód słońca, ale na pewno nie będzie tak piękny, jak ten:

Dla takich widoków to ja bym się przeniosła nad rozlewisko na stałe
Pozdrawiam i lecę do Twojego ogródka przydomowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies