Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z tatarakiem w tle 22:12, 07 lis 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień.
Razem z córcią obeszłyśmy nasze włości i nacykałyśmy trochę fotek, aby było co zimą oglądać.

Nadal szaleją róże kimono. Dałam im trochę obornika w nogi i na wiosnę też nie pożałuje

Tutaj posadziłam pnącą róże w kolorze fiolet( perfume violetta). Mam nadzieję, ze pięknie zakwitnie w przyszłym roku i da fajny kontrast żółtym trzmielinom.

A tutaj liliowiec stella d'oro, już prawie wyłysiał z liści, ale nadal kwitnie

Róże pięknie kwitną nie zmroził ich przymrozek? są naprawdę niesamowite
Kasiu, czy to te róże masz na awatarku?
Lawendowy zawrót głowy 22:09, 07 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Widzę, że Snapchat wszędzie obecny
W Kurniku widziałem takie stare grujeczniki i były bardzo wysokie, ale przepiękne
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:54, 07 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mirus miłego weekendu. Piękna trzmielina i berberys ale rów mi się nie podoba.

Dzięki, rów też mi się nie podoba i mnie sfrustrował, u mnie wszystko wywalili bo ponoć się nie dało ciut dalej kopać a u sąsiada się dało hmm
moja róża Pilgrim przed bramką pięknie się rozrosła, miejsce jej slużyło i cieszyłam się na kolejny sezon a tu masz ciachnięte korzenie- teraz się moczy bo wkopać się nie da

a to już po mojej stronie, fajnie tam się wylewa powojnik - to dalej tak będzie

Pomysł na ogród 21:52, 07 lis 2014

Do góry
dzień czy dwa dni temu wyciąłem dużo gałęzi sosnowych i brzozowych , które tworzyły specyficzny gąszcz - teraz zrobiło się przestronnie i tak czysto
na razie posieję tam trawę a potem poszukam koncepcji

U BusyBee w ogródku... 21:51, 07 lis 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

U Ciebie 5 kropelek?? U mnie może 7 liczę na deszcz...... chyba od maja tak na niego liczę proszę, zaklinam i nawołuję.....wszystko na nic

Kasiu, to jednak Pani Przyroda sprawiedliwie obdziela, bo u mnie rano to nie był deszcz, tylko drobny deszczyk. Tyle tylko, że u Ciebie trochę później doszedł

I bym nie zauważyła! Kasiu, toż to u Ciebie 200 pękła Chyba nam coś postawisz z tej okazji

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:34, 07 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marcinek jest cudny szybko rosnie ?

Ale mnie zauroczyła trzmielina pojjecia nie miałam o takiej Twojej cudnej czerwonej kulce

Ja zabieraz rózyczke m

Ta trzmielina to trzmielina oskrzydlona ma cudne gałęzie takie skrzydełka, u mnie kulka bo ją tak podcięłam a w rzeczywistości to piękny mały krzew - może tak jak Marzenka radzi trza z nim do gruntu hmm

a jeśli chodzi o marcinki to szybko przyrastają, a ten nowy co kupiłam z czerwonymi listkami to zobaczę od wiosny do jesieni mają trochę czasu
dla Ciebie mój stary marcinek

ten kupiłam na wiosnę i bardzo szybko powstał w ciągu sezonu krzaczek

o wiosnę trzeba teraz zadbać a o jesień wiosną

pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:30, 07 lis 2014

Do góry

To Twoja rabata??? Cudna jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:20, 07 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Karola - ja nie grabię tylko dmuchawa zbieram a z trawnika kosiarką... grabiami mnie by śmierć zjadła.. zresztą zbieram tylko co z grubsza, a reszta sie rozkłada i robi próchnice..
Wczoraj przyszedł pan.. i zapytał się czy nie trzeba pomocy przy grabieniu liści w zamian za drobna opłatę lub coś do jedzenia... ale rzucił okiem na ogród.. i stwierdził, że duuuuży.... Pocieszyłam go że pomocy do liści nie potrzebuję, dałam kilka groszy... wiec z ulgą stwierdził, że przyjdzie zimą śnieg odgarnąć spod domu

Łyse drzewa Widać jaka pokręcona jarzębina... ale i tak wolałabym tu taką jak ma Magda .. może keidyś. Ale eM się nie zgodzi, bo na tej jarzębinie ptaki maja świetną suszarkę po kąpieli..

Ania poczytałam o irysach - uff idziesz bez skrupułów - sama nie wiem może tak trzeba - Ty masz wielki ogród do mnie ale i tak chodzi o mniej roboty - trza przemyśleć

a jarzębinę też mam taką /no nie taką ładną / ale stale mi choruje i mam złość na nią muszę jesienią wczeną działać mocno - Ciebie chorują liście?
Miskant - Miscanthus 20:53, 07 lis 2014

Do góry
trawy w roli głównej

Miskant - Miscanthus 20:50, 07 lis 2014

Do góry
Jeden z piękniejszych miscantów Miscant EARLY HYBR

proszę ocenić
Ogród wśród pól i wiatrów 20:50, 07 lis 2014

Do góry
Heloł Jakoś nie miałam ostatnio weny na pisanie, ale O. podczytuję. W międzyczasie wsadziłam mnóstwo host i jeżówek, 3 cisy hilli, stałam się właścicielką rurociągu (czytaj: M. wykopał odwodnienie przy świerkach). A .. i pojawił się nam w ogrodzie głaz Po za tym po raz pierwszy mam kolorową jesień w ogrodzie, głównie za sprawą wiosennie zakupionych wisienek amanogawa.

Pozdrawiam jesiennie
Dla odmiany czas na zmiany... 20:49, 07 lis 2014

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 20:43, 07 lis 2014

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 20:39, 07 lis 2014

Do góry
zdjęcia perowski...specjalnie dla Magnolii

Jurajski Ogród 20:30, 07 lis 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, nie robiłam fotek kilka dni, ale teraz postanowiłam troszkę nadrobić. Jesień listopadowa jest teraz, hmm, ...bardzo kolorowa Cudnie przebarwiły się berberysy, modrzewie i inne roślinki, zresztą zobaczcie sami:

cdn

Oj jak cudnie .... nie chciały sie wybarwić, a jak już sie wybarwiły to poezja
Postawić trawkę nad i... 20:18, 07 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pozdrawiam w ten cieply miły wieczór halnego nie zazdroszcze, dobrze ze basenu nie masz bo wiesz co sie w Zakopcu stało ...

Powiedz mi niedouczonej ogrodniczce co ma takie pekne szyszki

...to jodła kaukaska
...niestety nie wiem co się stało w Zakopcu muszę poczytać...
Postawić trawkę nad i... 20:01, 07 lis 2014

Do góry
Pozdrawiam w ten cieply miły wieczór halnego nie zazdroszcze, dobrze ze basenu nie masz bo wiesz co sie w Zakopcu stało ...

Powiedz mi niedouczonej ogrodniczce co ma takie pekne szyszki
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 19:55, 07 lis 2014

Do góry
Dzisiaj byłam z psem na pobliskiej łące i zauważyłam mnóstwo siewek brzózkowych.Zastanawiam się czy nie "przytulić" i wsadzić na działkę. Tu bedzie w nastepnym roku wejście na działkę,jakaś mała,fikuśna furtkai może po bokach wsadzić dwie brzózki,pod nimi kilka ładnych kamieni,wrzosy,wrzośce i trawy.Jesienią byłoby trochę koloru na tle tej zieleni tylko czy nie za dużo bedzie wysokich drzew?

Z drugiej strony fajne nawiązanie do naszego lasu bo on jest świerkowo brzózkowy..
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 07 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Drzewa prawie łyse,,

I chyba kilka jodeł wyrzucimy i sadzimy serby... widzisz jaki przestrzał za granicę działki??? Dom sąsiada widać, już nie będziemy walczyć o te jodły.. trudno.. a dom naprzeciw wielkiego okna... bez firanek... Serby szybko rosną.. decyzja podjęta.

A co się działo/dzieje z jodłami?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:32, 07 lis 2014
Do góry
Gardenarium napisał(a)
A tutaj wiosenne narcyzy

Idealnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies