Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 19:21, 07 lut 2015

Gabriela napisał(a)

Tych ostatnich "Ań" w ogóle nie czytałam. Zakończyłam na Rilli ze Złotego Brzegu - niby o córce i jakoś mniej mi się podobało. Myślałam że więcej już nie ma, no a potem wyrosłam.
Tzn. wracać lubię do Ani z Zielonego Wzgórza.

W ostatnich "Aniach" Ani jest bardzo mało

Już tęsknię za ogrodem, chociaż na wiosnę bedę musiała nadrobić zaległości z ubiegłego roku .

Dzisiaj wyszukuję zdęcia z żółtym i pomarańczowy kolorem.

Pozdrawiam Jasia
mira 19:41, 07 lut 2015

Jasiu tu jest Franz Kafka tylko że ja nie znam opinii na temat tego adresu

ttps://www.bilscy.info/dalie
pozdrawiam
Poziomka 19:50, 07 lut 2015

Kuklik napisał(a)
Jasiu, nie wiem jak to możliwe że dopiero teraz trafiłam do Twojego boskiego ogrodu, ale nawet się z tego cieszę, bo teraz od dwóch godzin mam ogromną przyjemność podziwiać miejsce które tworzysz

Kuliku miły ja u Ciebie często bywam , tylko jestem cichutkim gościem, ale się poprawię .
Nie będę Cię katować żółtym kolorem bo czytałam że nie lubisz ... od dwóch lat akcetuję żółty kolor nawet pomaraczowy zaczął mi się podobać, jestem ciekawa kiedy stanę się fanką czerwonego ?

Pozdrawiam Jasia
Poziomka 20:24, 07 lut 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Poziomko, czy Ty masz cyklameny w gruncie? Jak się sprawują?

Miałam cyklameny, rosły razem z konwanikiem. Jedna z zim spowodowała że cyklameny i konwalnik zniknęły z ogrodu.
Cyklameny są prawie bezobsługowe, u mnie rozrastały się wolno.
2008r.

Trzymaj się mocno Jasia
Poziomka 20:53, 07 lut 2015

mira napisał(a)
Jasiu tu jest Franz Kafka tylko że ja nie znam opinii na temat tego adresu

ttps://www.bilscy.info/dalie
pozdrawiam

Zdania są podzielone , ja mam pozytywne doświadczenia - kupowałam u nich piwonie, karpy były dorodne, odmianowo zgodne natomiast Łucja ma zupełnie odmienne uczucia po kontaktach z nimi.
Też oglądam oferty z daliami, znalazłam moją wymażoną dalię w czeskim katalogu, może się skuszę .
2014r.

2014r.

2013r.
barbara_kraj... 23:26, 07 lut 2015

Ech, gdybym miała gdzie karpy dalii przechowywać! Odmian mnóstwo i takie ciekawe!
Obejrzałam tę "Franc Kafka" - jest piękna! Ciekawe jaka średnica kwiatu?

Pozdrawiam i cieszę się, że Ci bułeczki smakowały.
hanka_andrus 23:29, 07 lut 2015

U Ciebie też można oczy nacieszyć. Dalie też muszę jakieś nabyć. Może pod koniec miesiąca?
Pozdrawiam.
mira 23:49, 07 lut 2015

U mnie Kafka nie był duży może jakieś 7 cm średnicy

Jasiu a która jest Twoja wymarzona? ta na pierwszym zdjęciu wygląda na taką jak miałam kiedyś. Też lukam w czeski katalog Lukon - znasz takie? sporo tam dalii

Czerwony kolor przychodzi z wiekiem jeszcze 3 lata temu nie tolerowałam nawet czerwonej pelargonii i co zmieniło się natomiast jestem wybredna do koloru żółtego no chyba że jest sierpień to wtedy niech jeszcze świeci żółty

pozdrawiam
Kuklik 00:03, 08 lut 2015

Poziomka napisał(a)

Kuliku miły ja u Ciebie często bywam , tylko jestem cichutkim gościem, ale się poprawię .
Nie będę Cię katować żółtym kolorem bo czytałam że nie lubisz ... od dwóch lat akcetuję żółty kolor nawet pomaraczowy zaczął mi się podobać, jestem ciekawa kiedy stanę się fanką czerwonego ?

Pozdrawiam Jasia

Poziomko kochana , do czerwonego chyba jeszcze długo nie dojrzeję ale zobaczyłam jak pięknie u Ciebie komponuje się żeleźniak z przywrotnikiem i aż oczy mi się zaokrągliły. Ten żółty na pewno się u mnie pojawi w tym sezonie
Pozdrawiam serdecznie
Kuklik 00:06, 08 lut 2015

Skąd się bierze takie cudne ławeczki?
Idealna....