Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:27, 14 lis 2014

Do góry
Kończę sezon ale foty jakieś dodam z wspomnień lata

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:02, 14 lis 2014

Do góry
U Mirelli popatrzyłem na Czarny Staw więc jeszcze jedno spojrzenie z innej strony

Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem -dla zainteresowanych
.."Pomijając Orlą Perć, szlak na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem uchodzi za najtrudniejszy w polskich Tatrach, aczkolwiek jest zdecydowanie krótszy i mniej męczący choćby od trasy na Rysy. Wiele wspinaczkowych fragmentów, nieliczne zabezpieczenia (tylko klamry, brak łańcuchów) i niezwykle duża ekspozycja najlepiej charakteryzują tę wymagającą tatrzańską perć, którą zdecydowanie należy odradzić turystom z jakimkolwiek lękiem wysokości...."

tu już widok typowy -z podejścia na Rysy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:50, 14 lis 2014

Do góry
Tak mnie natchnło wlasnie ze Jesienno-zimne klimaty szybko miną to jest dopiero przygnębiający widok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186
pózniej wpadnę
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 15:46, 14 lis 2014

Do góry
Tu niestety palic nie wolno w ogrodkach.Popiol mam z kominka.

Czyli co tylko na smieci?
Co się stało kwiatom ... 15:38, 14 lis 2014

Do góry
Zbyszek, Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem i Rysy są w marzeniach, może w przyszłym sezonie (planować nie lubię)
Agnieszka, miło że się podoba, u mnie sucho i ciepło.
I jeszcze jeden klasyczny widoczek
i znikam .......
Miłych chwil dla zaglądających

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:32, 14 lis 2014

Do góry
I między grabami

Już są wsadzone, ale nie mam jak wyjść bo sama z małym jestem....poza tym już ciemno się robi

Jutro ciąg dalszy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:30, 14 lis 2014

Do góry
I choina

Między sliwami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:29, 14 lis 2014

Do góry
Kółko już bez cisów

zabrakło dziś choiny na to kółko i padł pomysł żeby dać grab.....kolorystycznie byłoby nawet fajnie (jakby przeżył hahahahah), ale zimą byłoby pusto.......sama nie wiem......co byście dali???

grab czy choina kanadyjska?

Ogród na Kurpiach 15:28, 14 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
witaj! piękna okolica i kawał działki do zagospodarowania! Na słup puść jakieś pnącze, szybko zasłoni, kokornak wielkolistny to dobry pomysł, a jeśli ma być zimozielony, to może po prostu bluszcz.

Przed tujkami wyznacz rabatę i najpierw posadź docelową obsadę - byliny, krzewy? Dopiero pomiędzy tulipany, na sam koniec - plamami po kilkadziesiąt sztuk tej samej odmiany Teraz już za późno, więc to plan na za rok. W ciągu sezonu może obsadzisz, a we wrześniu tulipany

Będę zaglądać, pozdrawiam!!

Zapraszam, zapraszam.
Działki jest dużo więcej, ale pokażę ją Wam przy innej okazji. Tak, tak tulipany dopiero za rok, ale nie bardzo wiem co jeszcze mogłabym tam dosadzić. Cała zima przede mną żeby coś wymyślić. Za tujami też mam trochę miejsca i ten kawałek też muszę obsadzić, szczególnie, że właśnie ten fragment będę widziała z okna po remoncie kuchni. Zaraz Wam pokażę.

Widok z okna będę miała właśnie na te dwie duże tuje i na przyszłe rabaty przed i za nimi więc coś muszę tam pięknego wymyślić. Mam nadzieję, że podsuniecie mi jakiś pomysł.
A nie mówiłam, że dużo pracy tu u mnie?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:27, 14 lis 2014

Do góry
Żurawki na zakole pod domem, tam gdzie wcisnę 200 fioletowych krokusów

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:23, 14 lis 2014

Do góry
Dużo nie obfociłam, bo zdjęcia robiłam zawsze chorym okiem.
Prawym nie umiem hahahahahaha

Panowie na dziś już kończą.
Wsadzony jest żywopłot z choiny kanadyjskiej i grabowy.
Wymieniona jedna wiśnia umbra....reszta jak pogoda pozwoli jutro

Graby

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:19, 14 lis 2014

Do góry
Jupi! Fajrant!
Autko znalezione, VW Golf, 37 USD/dzień. Czeka na nas po wylądowaniu na lotnisku, pakujemy tobołki i jedziemy do mieszkania, padamy na twarz Budzimy się ichniejszym bladym świtem, wyspani, bo u nas dochodzi południe I ruszamy do Coba. Otwarte od 8mej rano i na tę godzinę planuję tam być Wspinamy się tu:

Jak obejrzymy cały kompleks i się zmęczymy (co jest raczej prawdopodobne dość szybko) wsiadamy w autko i wracamy do Tulum, -trasa niecałe 50 km i tam zwiedzamy. Kompleks jest zaraz nad morzem, więc po zwiedzaniu siedzimy w wodzie, o tu:

w międzyczasie jemy obiadek Jak nam się znudzi (hihi) jedziemy na zakupy po zaopatrzenie lodówki i obładowani wracamy do domku Potem parę dni lenistwa na plaży, przystosowujemy się do 7mio godzinnej różnicy czasu i kolejne wycieczki planuję już na miejscu. Jest wifi w domu, bierzemy laptopik, autko zamawia się z przywiezieniem pod adres Wypas.

Miłego weekendu!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:18, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Admete buziaczki i zdrówka

Buziaki odsyłam a za zdrówko nie dziękuję

W Twoim pieknym ogrodzie jeszcze piekniej jak to mozliwe ?

Oj pięknie mam nadzieję że się zrobi na wiosnę
Żeby tylko wszystko sie przyjęło

O oko dbaj, nie łaz po podworku nie przezieb ..... Fotki z balkonu albo zza okna rób

Długo nie chodziłam i tylko z opatrunkiem na oko .
Zrobiło się dziś bardzo zimno i zaczęło wiać, do tego mżyło caly dzień

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

Byłam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:10, 14 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Jakie trawy! A hakone jakie wielki i jak się ładnie przebarwiła! Moja jakby uschła brzydka jest, w każdym razie.

pozdrawiam, Irenko!!

Karola, hakone bardzo szybko tu rośnie, ma wilgotno; miskant ML też i cały czas zielony, tu ma rok, a te co kupiłam ostatnio, już mi zbrązowiały
tak brązowa też fajna
tu jej nie widać....kulki wyleciały, padły i wycięłam, a jak twoje bukszpany te pstre? pozdrawiam
przed zmianami

aktualnie 10/14 i 11/14

tu tegoroczne ALL GOLD, porównam za rok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:59, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Irenko wklej prosze zdjęcie nutkajskiego? Jak szybko on przyrasta, u nas w szkółka tylko malutkie egzemplarze

Danusiu, kupowałam je przez net, też malutkie; dziś już u mnie 3 lata, szaleńczo nie rosną, ale w tym roku poszły
jako solitery są śliczne, u mnie 2 sztuki..
nr 1 i nr 2 11/2014

4/2011

czyli urosły gdzieś 40 cm za 3 lata
Ogród na Kurpiach 14:59, 14 lis 2014

Do góry
EwciaK napisał(a)

Witaj Ewo na forum.
Chciałem spytać co to takie ładne płożące w czarnym kolorze pod tujkami wyrosło?
Odnośnie najbliższych planów ogrodowych to tak sobie myślę, czy nie warto byłoby zamienić tego piasku na jakąś próchnicę. Bo wiesz Ewa, wirtualnie jak się zaczyna tworzyć ogród od doboru roślin to wszystko w oczach rośnie. Przy tym jest piękne, zdrowe i dorodne. W realu wygląda to tak, że część roślin posadzona do nieodpowiedniej gleby wędruje do kompostu lub kończy swój żywot w ognisku. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia a Ty zrobisz tak jak będziesz uważała to za słuszne.
Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:50, 14 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Tak co roku irga samosiejka potrafi
a tak metasekwoja

Ona powinna się nazywać MEGASEKWOJA Cud natury normalnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 14 lis 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Tak co roku irga samosiejka potrafi
a tak metasekwoja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies