Odwiedziłam, życzę dobrej nocy. I miłej niedzieli.
Jasiu, mam ten sam problem po jednej stronie, akurat południowej. Dlatego kwitnące, pachnące staram się tak sadzić żeby kwitły w moją stronę , co wcale nie jest łatwe. W dodatku nie wiem co planuje sąsiad po drugiej stronie- czy "zapewni" moim roślinom cień czy słońce . Sąsiedzi na szczęście bardzo sympatyczni, więc im wybaczam nagłe zmiany.
Zasiałaś ziarenko niepokoju w mojej głowie odnośnie owego Cl. x aromatica. Poczekam cierpliwie do wiosny i zobaczę co z nim.
Jolu, dziękuję za piękne śnieżyce! W naturze jeszcze śpią, ale jak się ma w pamięci, to zawsze można komuś podarować.
W naturze leszczyna szykuje się do kwitnienia, kutasiki powoli zmieniają kolor na żółtawo-zielone, a na słonecznym miejscu to nawet i rozpuszczone są. Zdjęcia nie zrobiłam, bo mi aparat zamarzł. Bardzo zimny wiatr, chociaż temperatura ciut powyżej zera.
U mnie tak samo, do tego co chwilę zadymka. Mimo to patrzę z optymizmem w przyszłość bo dzień coraz dłuższy, w kioskach już pojawiają się miesięczniki na marzec, Bogusia z Zacienionej zaczęła produkcję siewek, ty wspominałaś o zaczynającym się od 1. marca sezonie działkowym. Czyli gdzieś tam czai się wiosna
Kochana sąsiadeczko miło że wpadłaś w odwiedzinki . Kase Bellingham namiętnie poczytuje jestem zafascynowana jej ogrodem a w szczególności warzywniakiem czytałam że zapisałaś się do niej na kurs układania bukietów zazdroszczę że widziałaś ten ogród w realu
Jolu, dobrze, że zobaczyłam u Ciebie tę kalinę. Miałam wątpliwości co do swoich dwóch bodnatejskich, że są oszukane i niestety to prawda. Moje mają zupełnie inne liście i są takie roztrzepane.
Mam nadzieję, że uda mi się kupić właściwą.