Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 12:43, 14 sty 2023

Do góry
A to widok z salonu

PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 12:42, 14 sty 2023

Do góry
To widok z kuchni

PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 12:41, 14 sty 2023

Do góry
To widok z jadalni
Wzgórze chaosu 10:01, 14 sty 2023

Do góry
Styczniowe słońce jest niesamowite w tym roku.

Do góry
Ula powoli zdążymy, dopiero styczeń. Oj faktycznie przydałaby się lepsza pogoda niż prognozują. Może jednak uda ci się coś podziałać i przewietrzyć głowę...

Kanciki uwielbiam robić, chwila moment, łopata sztychówka i efekt murowany.
Mój paskudny trawnik zyskuje na wyglądzie, a i rabaty wydają się jakoś bardziej zadbane.

W czwartek zrobiłam kolejny kancik, mimo, że stary nie był jakiś paskudny.
Tak wyglądał przed poprawką.

A tu prawie perfecto, wszystko na oko

Do góry
Madzia buziaki noworoczne. Cykaj fotki przy robocie
Ja jestem z tych nienormalnych, uwielbiam sprzątać bajzel po zimie. Byle tylko było ciepło i nie wiało.

Też myślałam, żeby gałązki ze staruszki wykorzystać, ale tak się sypią, że na prawdę już pora się pożegnać.
Chyba pobiłam rekord posiadania jednej choinki, 28 lat

Znalazłam zdjęcie wieńca adwentowego, który zrobiłam kiedyś dla cioci.

I choinkę dla koleżanki, z żywych gałązek.
Wzgórze chaosu 10:00, 14 sty 2023

Do góry
Agnieszko sezon jak na dworcu Uśmiałam się
Ale pogoda taka, że nie mogłam usiedzieć. Ja też z tych, które nie lubią pracować, gdy wieje i jest zimno.
Ogród ma być dla przyjemności

Wianków było dużo, trochę tych resztek włóczek mi się nazbierało. Znalazłam jeszcze takie fotki.
Kilka wianków rozdałam bez zdjęć, a jeszcze parę mam nie skończonych, będą na przyszły sezon.
Dla siebie mam jeden, bez żadnych ozdób, sama włóczka i konik zdobiony ręcznie. Zrobię zdjęcie to Ci pokażę.

Ogród zielonej AniaK 09:50, 14 sty 2023

Do góry
Basiu tak wiosna idzie mus zakupić nawozy ja kupuje właśnie nawóz do hortensji i róż a jeszcze do surfinii
pozdrawiam serdecznie

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:37, 14 sty 2023

Do góry
No i wykupiłm wszystkie 4 szt po fajoskiej cenie 9,90 iiii nie wiem co z nimi zrobić ha ha .Siedzą okręcone w ciepłym miejscu w ogrodzie.

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:31, 14 sty 2023

Do góry
Zapachniało wiosną

Miłej soboty życzę wszystkim!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:48, 14 sty 2023

Do góry
Witek narobił podpór na sprzedaż (tylko na miejscu)

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:48, 14 sty 2023

Do góry
Dzielę przebiśniegi, trochę do doniczek

Tniemy trawy, bo potem nie mamy już na to czasu.

Grzebiuszka ziemna 23:45, 13 sty 2023

Do góry
Donos
Uprzejmie donoszę, że za przykładem jednej z forumowych Koleżanek byłam w 4 sklepach w kropki mając na uwadze następne 4, ale zakończyłam na czwartym i 10 minut przed zamknięciem znalazłam 5 ostatnich ciemierników z których cztery nadawały się do użytku, a piąty był w stanie agonalnym. Uległam tym samym forumowej ciemiernikowej modzie, z czego bardzo się cieszę
oto dowód rzeczowy w torbie i obok
Hurrra! (okrzyk radości)

W kamiennym kręgu od początku 21:56, 13 sty 2023

Do góry
Agnieszko, Asiu, Bożenko, Edytko, miło mi Was gościć

Obserwuję przyrodę już od bardzo dawna.
Od mniej więcej 15 lat zaczęły przylatywać na nasze mokradła żurawie. Jesienią zawsze grupowały się i mniej więcej na początku listopada odlatywały. Dokąd nie wiem. Chyba z pięć lat temu widziałam spore stado koczujące na orance w grudniu w czasie śnieżycy. Jesienią 2022 roku pod koniec listopada zebrały się w wielkie stado i odleciały. Tuż przed listopadowym tym ochłodzeniem.
Od jakiegoś tygodnia pojawiła się ta para. Pasie się na naszej pszenicy i wydziera dzioby
Prawdopodobnie przeczekały gdzieś na południu i jak poczuły cieplejsze dni, powróciły na stare pielesze.
Lubię jak tańczą w czasie godów.

Zostawiam dzisiejszy zachód

Ptasi gaj 20:21, 13 sty 2023

Do góry
zawitka napisał(a)
OOOo u ciebie paprocie stoją w doniczkach a u mnie ciemierniki ,muszą poczekać jeszcze trochę.

Nie zawitka to są paprocie Kasi pestki to ona pokazała swoje nie posadzone rośliny.
Ja mam dopiero zamiar kupić trochę paproci do lasku.

Ciemierniki możesz posadzić do gleby.

A ja dzisiaj opłaciłam paczkę która przyjdzie w marcu.
W "oszonie" kupiłam nasiona pokrzywki Legutko. Bardzo mi na nich zależało. Zrobię sobie kolekcje najładniejszych.
W zeszłym roku kupiłam jednego krzaczka i jesienią posadziłam Szczepki ładnie rosną.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:16, 13 sty 2023

Do góry
Ewik napisał(a)
Pogoda zupełnie zwariowała. Wczoraj ulewa , rano lekki mrozik, teraz sypie śnieg .
Rano za to był taki widok

Ojej pięknie ... zobacz jak to natura walczy już bije się wszystko i zima i wiosna ciekawe co będzie dalej ....zapowiadają śnieg tam gdzie ferie a u mnie dziś słońce na chwilę wyszło w końcu aż chce się żyć bo tak to ciemno i wieje i leje ale wiesz co Ewcia ? warto poczekać haa zaraz będziemy mieć dość mimo to nam się chce tego ogrodu czytałam gdzieś ,że ciemierniki ruszyły w sklepach ciekawe jakie ...
buziaki
Grzebiuszka ziemna 18:07, 13 sty 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Z serii opowieści ptaśkowych (młoda uszata):

Przynieśli mnie w pudełku co nieco zmarzniętą i mokrą, po otworzeniu pudełka i ujrzeniu mnie wszyscy wybuchnęli śmiechem. Nie wiem dlaczego, chociaż coś gadali o mapetach.

Karmili mnie całkiem nieźle i dość często, czasami ostatni kęs miałam w buzi (znaczy się w dziobie) a na pierwszym już siedziałam
Oni wyglądają naprawdę śmiesznie, nie mają dziobów. Za to podobały im się moje bursztynowe oczy, chociaż coś.

Jeju ale słodziak pewnie było dużo emocji haaa
super że tak fajnie się zajęliście cudaczkiem buziaki
Ogród prawie romantyczny 17:59, 13 sty 2023

Do góry
Napia napisał(a)
Od prawie dwóch tygodni walczę z grypą, a może to grypa próbuje mnie powstrzymać od ogrodowych działań, o których tak dużo tu na forum
Przyznaję, że w grudniu przed świętami kupiłam cebulki tulipanów - mam nadzieję, ze nie jestem jedyna i nie zdążyłam ich posadzić, co może uda mi się zrobić pod koniec tygodnia. Może
Czeka mnie pobielenie pni drzew owocowych i porządki, duże porządki - trzeba pościnać trawy, byliny, krzewy itd. I chociaż wiem, że pewne kwestie mogą poczekać, to z bieleniem powinnam się pospieszyć, żeby drzewka nie ruszyły .
Korzystając z tego, że jestem uziemiona, przeglądam strony sklepów z roślinami i planuję prace ogrodowe. Żadnych wielkich rewolucji w tym roku nie zamierzam, ale i tak czeka mnie sporo pracy, której zresztą, trzeba to uczciwie przyznać, nie mogę się doczekać

I na poprawienie nastroju kwiatki

Kwiatki baaardzo poprawiają nastrój piękne są
zdrówka posyłam bo dużo potrzeba bo zaraz nasze kochane szaleństwo się zacznie zbieraj siły Aga buziaki
Ogród prawie wymarzony … 16:40, 13 sty 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Popatrz na to zdjęcie stipy u Justyny.

Kępka jest juz bardzo dorodna. Boczne źdźbła nie trzymają pionu i brzydko się pokładają. Ścięcie tego nie wyeliminuje, bo nowe, młode źdźbła będą już rosły ukośnie. Efekt miłego dla oka falowania młodej stipy na wietrze będzie ograniczony.
Po ścięciu odrywam od kępy kawałki z korzonkami. Zostawiam ok. połowy poprzedniej średnicy. Z mojej gliny wychodzą bardzo ładnie. Stipie to służy, bo w korzonkach robi się przewiew zapobiegający wygniwaniu i łysieniu.

Haniu czyli sugerujesz ze by usunąć te leżące i pozostawić to co stoi?
Zieleń, drewno i antracyt 16:30, 13 sty 2023

Do góry
lilarose napisał(a)
jeszcze trochę i trawnika Ci zostanie tyle, co na mojej działeczce
Zimą masz widać wiecej odwagi, latem ogarniasz to co masz.

Mi sie plan połączenia rabat tez podoba - jak mawia moja mama szykując mięsa do pieczenia "nie lubię małych kawałków" (mój mąż, jak to typowy zięć wyłapujący u teściowej wszystkie śmieszne teksty wciągnął to stwierdzenie do naszego codziennego języka jako zachętę, by nie minimalizować potrzeb )

Z tym trawnikiem to może na starość Na razie to jeszcze prawie połowa działki zielona została, ale jeśli zacznę się z rozmachem do stwierdzenia Twojej mamy stosować to pewnie szybciej

Dzisiaj cały dzień padało, ale wyłapałam chwilę bez deszczu i obeszłam rabaty jeszcze raz. Rozciągnęłam sznurek trochę mocniej i trawiasto-marcinkową, zamiast z borówkową, połączyłam z łączką. To chyba będzie dobry tor

ps. Pogrubienie sznurka koślawo wykonane palcem na telefonie, ale co nieco widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies