Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:01, 25 cze 2023

Haniu, Jolu dziękuję
Jak myślicie co to za roślinka?

ryska 22:13, 25 cze 2023

I jeszcze taka roślinka mnie zaciekawiła. Jak miniaturowy lilak wyglądała.
Znacie?

Joku 22:18, 25 cze 2023

Ten pierwszy być może dzwonek kremowy ale pewna nie jestem, sprawdź obrazki w internecie. Drugi nieco mi przypomina amsonię jeżeli to bylina ewentualnie ołownik, zazwyczaj kupuje się szczepioną roślinę na pniu.
Ale równie dobrze obie rośliny mogą być czymś innym bo Danusia ma różne cuda. Jakie wrażenia z ogrodu różanego?
ryska 22:34, 25 cze 2023

Joku napisał(a)
Ten pierwszy być może dzwonek kremowy ale pewna nie jestem, sprawdź obrazki w internecie. Drugi nieco mi przypomina amsonię jeżeli to bylina ewentualnie ołownik, zazwyczaj kupuje się szczepioną roślinę na pniu.
Ale równie dobrze obie rośliny mogą być czymś innym bo Danusia ma różne cuda. Jakie wrażenia z ogrodu różanego?

Dziękuję Jolu, już mnie nakierowałaś w którym kierunku mam szukać.
A ogród różany?
Byłam u Danusi dwa lata temu, różanka była dopiero w planach.
Obfitość i bujność róż i bylin mnie zachwyciła. Zapach jaki się unosił również.
Nie było żółci więc tonacja kolorystyczna bardzo pod moje preferencje.
Gruszka_na_w... 23:12, 25 cze 2023

To dolne zdjęcie to tak jak sugeruje Jola, któraś z odmian amsonii.
Ten dzwonek na pierwszym zdjęciu jest cudny. Wygląda jak rasowy kuzyn dzwonka rozpierzchłego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 23:42, 25 cze 2023

Cudna i bardzo przyjemna wycieczka też uważam, że pierwsze zdjęcie najładniejsze
antracyt 07:04, 26 cze 2023

Pięknie dziękuję za tą porcję inspiracji Cieszę się bardzo, że odwiedzę Przypki w sierpniu, chociaż różanka już pewnie będzie po najpiękniejszym kwitnieniu.
Roocika 14:34, 26 cze 2023

Pięknie!
ryska 17:51, 26 cze 2023

Dziękuję

Dzwonek kremowy
Amsonia
plus
Werbena Bampton
to trzy rośliny które mnie oczarowały.
Ta werbena to będzie hit większy niż patagońska.

Gruszka_na_w... 22:11, 26 cze 2023

Będziesz robiła eksperyment w wysiewem tej werbeny?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies