Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilcza Góra 22:30, 05 lis 2014

Do góry
Rudbeckia hirta (rudbekia owłosiona) w moim jesiennym obiektywie...już prawie nie ma co podziwiać ..ale tylko prawie...nie mogłam przejść obok niej tak zwyczajnie...ona jedna, jedyna...

Mirkowy ogród (początki) 22:28, 05 lis 2014

Do góry
Na dobranoc zdobyczna chryzantema
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:28, 05 lis 2014

Do góry
Witam obie Jole. I obydwóm życzę również doczekania tortu ze "stówką".

Dziś było ostatnie koszenie w ogrodzie. Jeszcze tylko umyć i wyczyścić kosiarkę, i do wiosny. Ale w ogrodzie jeszcze wiele roboty jest. Niby drzew nie mam, a liści pełno. Dopiero połowę sprzątnęłam.

Mirkowy ogród (początki) 22:25, 05 lis 2014

Do góry
Werbena przekwitła jeżówka nie zdążyła zakwitnąć a za to trzmielina ma nowe przyrosty i floks od Kindzi w lato miał dwie gałązki ładnie się rozrósł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:15, 05 lis 2014

Do góry
Fotki zrobię kochani jak busik odjedzie z działki. Obok mnie budowa, krzywy domek wyburzony i za chwilę okna będą wisiały za świerkami

To tyły mojego zielonego dachu, widać że mam tam nawet hortensje i berberysy
Mirkowy ogród (początki) 22:12, 05 lis 2014

Do góry
Bukszpany z nowymi przyrostami,sadzonki lawendy i tułacz wędrowiec
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 05 lis 2014

Do góry

I goryczka Daje c zadu Ślicznota..

Józek, wyłaź z tych bagien bo Cię połamie w kościach!
Ale masz trawska piękne, ach!
A ta goryczka z carexem brązowym- śliczna.

Wilcza Góra 22:06, 05 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Piękne kłosy miskantów, drzewa w tle i urok bukowych liści w magicznej odsłonie, to jest miód dla oczu i nie tylko, wciąga ta twoja magia, jesień u ciebie jest nie tylko kolorowa, ale na dodatek błyszczy, chciałabym tu zostać
Czy to jest proso takie delikatne, cudo?

Buziak

jak miło, że i Ciebie wciąga ten mój jesienny entuzjazm
proszę...zostań
delikatne cudo to oczywiście proso...
buziaki Wilkołaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:00, 05 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Kasik stęskniłam się za twoją energią i radością życia ale wiadomo, że czasami weny brak i się człowiek wypala i znowu nadchodzi moment i rusza do boju
najfajniejsze jest to, że niezimujące trawy nadal piękne i cieszą...w listopadzie!!! o 9 było +16 buziolki

AgnieszkaW tak, imprezownia, wolno to idzie, ciągle jakieś zagwozdki, ostatnio jestem na etapie wybierania kozy kominka wolnostojącego i drzwi, oba produkty wybrane, teraz montaż i jak się oziębi, testy...ciekawa jestem czy będę używać
rh coś jednak podżera, ale tylko te w lasku, nie dużo, ale jednak, niemniej pąki są, więc może będzie ten pokazbuziak

ewa004 chyba mam jedną trawkę dla ciebie, buziak

Ciociu/Gosiu pogoda cudowna, więc cieszy i ładniej wszystko wygląda

Marzena ale mogłaś je choć podziwiać, więc nie żałuj księżyc i gwiazdy też nieziemsko świeciły

MalaMi zdrówko się nie polepszy, koniec leczenia, ale dziękujemy za życzenia...no tak, nocne foty, czy też raczej z zapalonymi światłami, to wyższa szkoła jazdy, szkoda, że ojca uważniej nie słuchałam, może by mi szło lepiej

Bogdziu dziękiprawda, nie jest łatwo

i fotka na przerywnik w odpowiedziach, ale z Parku Południowego, zachwyciłam się prostotą nasadzeń, mało pracy, efekt jest i nie kosztowne

nie wiem, co to za roślina, ta taka mocno różowa, ktoś wie?

w pierwszej chwili myślałam, że to wilczomlecz Efanthia, bo on się przebarwia, dorasta do 30 cm, ale to chyba nie on
Ogród w skali mikro cz.II 21:53, 05 lis 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Zaraz Wam poodpisuję ... Bo teraz tak się cieszę ,że ja nie mogę ..ostatnio doczytałam , że Szefowa ma jakaś książkę o rodkach i jest tam opisane cięcie i inksze tam....noo wiecie .. Mam już jedną książkę Czekalskiego , ale ona ma zdjęcia takiej jakości ( bo stara jest serio ) że przegląd odmian to jakaś porażka ...Zaczęłam szukać ,ale w sprzedaży w księgarniach już nie znalazłam ... Ale w antykwariacie była .. Kupiłam , pisało : w dobrym stanie .. Cały tydzień się trzęsłam czy padlina nie przyjdzie ,bo kiedyś jak chciałam zamówić synowi stara książkę z historii ( są juz wycofane ) to mi jeden sprzedawca napisał : w stanie dobrym..noo dobra jest trochę wyciętych !!!!! obrazków ale przecież komu to przeszkadza ????.. I teraz znów się martwiłam ,czy mi z wyciętymi ilustracjami nie przyjdzie .. Ale dotarła piękna.... Jak nówka.. Zobaczcie 15 zeta jak tu sie nie cieszyć ??

Ela, znalazłam książkę Już kupiłam Czekam na przesyłkę Będziemy czytać razem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:49, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wyleciałam na godzinkę do.......
Jožin z bažin dla Was Bateryjka padłą i więcej niet

Ania i tu dotarłaś z porządkami jesiennymi . ja też już pompę wyciągałam , bo potem na zimnie nie bardzo mi się uśmiecha działać .
" na szczęście" takich rarytasów jak ty ( lotos) w oczku nie posiadam ., więc nie wchodzę do środka .
zresztą regularnie coś łapię , bo latam w podkoszulku z krótkim rękawkiem do wieczora ...buziak
W cieniu - zacieniona 21:45, 05 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu jeszcze na wątku zostawię życzenia wszystkiego najlepszego a o cukry się nie martw, takie urodzinowe nie szkodzą buziole
Aniu...umiesz pochlebiać...ale prawda jest taka ,że jest bez cukru -tylko ze stevią -cukier jest tylko w spirytusowych wiśniach...dziękuję.Trzymaj się zdrowo!
Rododendronowy ogród II. 21:43, 05 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
[

Bogdzia a ten mi wpadł w oko - napisz coś więcej czy wysoki

a w zamian mam dla Ciebie też coś

pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 21:40, 05 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, co chcesz od tych cyferek, taką ładną liczbę tworzą.
Pomyślności w zdrowiu i radości codziennej życzę

...Basiu...dziękuję...tych cyferek co roku więcej...
Moja działka na Dębowym Lesie 21:40, 05 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytam o córci ....wszystko dziewczyna ogarnie, zeby tylko zdrówko wróciło do matury jeszcze szmat czasu mimo, ze powtórki to dwa tygodnie nie tak duzo do nadrobienia ....

Dacie rade Hortki sliczne

Bogdzia napisał(a)
Klasa maturalna to wiekszy stres niz inna jednak zdrowie najważniejsze i trzeba o nie zadbac nawet kosztem nauki więc nie myśl o szkole tylko o zdrowiu. W najgorszym razie nawet powtórzenie klasy nie jest tragedią choc wierzę ze nie bedzie az takich komplikacji szkolnych. Pozdrawiam Was obydwie.

Dziewczyny, sorki, ale nie wyrabiam się z czasem i odpowiem razem...
Jakoś ostatnio dużo rożnych rzeczy mi na głowę spada.Ot, takie to życie...
Jeszce nic się nie polepsza u Dagmarki.Cały czas pod kroplówkami.A wręcz choroba się rozwija.
Dziwne prawda??
Ale najważniejsze,że już pod fachową opieką.Już ma zapowiedziane 14 dni pobytu w szpitalu.Wcześniejsze diagnozy były mylne,i może dlatego źle dobrane antybiotyki, które nic nie działały i nic nie leczyły.
Oj jakoś to będzie.I próbnymi maturami ,na razie nie myślę o tym.a do matury jeszcze daleko.
Maż tez prycha ,ale wszystko robi, pracuje, jeździ chodzi.
Jutro ma wolne jedzie na działkę, mają przywieźć obornik, na działkę, na warzywnik, i rabaty chyba kwiatowe trochę dam.Dobrze,że syn starszy jest akurat w domu i też jedzie pomóc.Mam nadzieję,że jutro chociaż na godzinę popołudniu uda mi się tam zajrzeć i zobaczyć, co moi panowie zrobili.ale sama nie wiem jak podzielić ten czas popołudniowy.
Na 16 już muszę być na zebraniu klasowym u córci.Potem prosto do szpitala ..
Ale wszystko do przeżycia.
W hortensjch się zakochałam,szkoda,że nie mam już więcej miejsca na nie.

kolorki jesieni
Mirkowy ogród (początki) 21:40, 05 lis 2014

Do góry
Czerwone i czarne
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:40, 05 lis 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ewka, przyszłam Ci pomachać .

Odmachuję zapracowana kobieto, ale pogoda Ci sprzyja, dalej mamy pięknie można zaległości nadrobić
W cieniu - zacieniona 21:38, 05 lis 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Bogusiu, życzę dużo dobrego z okazji urodzin. Tort pięknie wygląda, a raczej wyglądał bo piszesz że już go nie ma.
...Jolu...rodzinka bardzo go lubi...dziękuję,za życzenia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:35, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ufff.. to zadanie trudne.. bo ... ale co wiem i wyszperam to napiszę.. traw mam sporo, ale na pewno chodzi ci o te nad oczkiem... są dwie grupy.. lewa i prawa (do przeróbki)

Najpierw opiszę lewą, są tu 3 rodzaje traw.. miskant graziella (białe pióropusze) paskowany zebrinus i rozplenica.. ale jaka.. nie mam pojęcia.. jakaś zwykłą najnormalniejsze.. pierwszy zakup dawno temu.

Dla porównania wielkości potforów.. z naszą Agatą.. jutro u mnie będzie

no to mam - dzięki i muszę przyznać że teraz wyglądają znacznie lepiej niz na tych fotkach - nazwy już zapisałam
Ogród u stóp klasztoru 21:31, 05 lis 2014

Do góry
jesień naprawdę nas rozpieszcza , wprawdzie barometr dzisiaj nieco gorszy , bo Halny w uszach szumi ,ale słońce skutecznie obniża jego działanie .nawet psinka chętnie buszuje po zakątkach szukając ..no własnie czego ...coś jej kompozycje nie pasują ?
biedactwo po operacji ,więc tym większa nasza radość że wyzdrowiała ,mieliśmy obawy co z nią będzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies