Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z tatarakiem w tle 21:15, 05 lis 2014

Do góry
Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień.
Razem z córcią obeszłyśmy nasze włości i nacykałyśmy trochę fotek, aby było co zimą oglądać.

Nadal szaleją róże kimono. Dałam im trochę obornika w nogi i na wiosnę też nie pożałuje

Tutaj posadziłam pnącą róże w kolorze fiolet( perfume violetta). Mam nadzieję, ze pięknie zakwitnie w przyszłym roku i da fajny kontrast żółtym trzmielinom.

A tutaj liliowiec stella d'oro, już prawie wyłysiał z liści, ale nadal kwitnie

Kiedyś będzie tu ogród 21:14, 05 lis 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Bożenko powiadasz że za trzy lata. Bardzo optymistyczna wizja.
Najważniejsze, że jest plan - dzięki Asi (asiach)- bo wcześniej jakoś nie mogłam tego złożyć w całość.
Szkoda, że drzewa tak wolno rosną. Do tego większość nabytków to maluchy. Najgorszy jest brak ogrodzenia. Rośliny czekają przez to na razie zadołowane na posadzenie.

Zalezy jakie masz drzewa. Brzozy i modrzewie rosną szybciej niż by się chciało a i inne ani się obejrzysz urosna. Masz racje co do płotu , musisz jakoś zatrzymac zwierzęta , wszelkimi sposobami bo przy ich obecności ogród nie ma szans. Miłego czwartku.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:13, 05 lis 2014

Do góry
Dwa ogrody 21:09, 05 lis 2014

Do góry
Mariusz siewki naparstnic najlepiej przesadzać wiosną, będą kwitnąć do jesieni
anabuko1 patyczki różane ukorzeniałam po raz pierwszy, wiosną się okaże, ile tak naprawdę przeżyje. W czerwcu wsadziłam patyki grubości ołówka do ziemi, przykryłam butelką. Podlewać systematycznie, miejsce ocienione.
Małgoś - liście miłorzębu to już wspomnienie, katalpa gubi pojedyncze, krety zryły trawnik w starym totalnie, takiej demolki dawno w nim nie było
popcarol - do wiosny jeszcze daleko, dobrze, że ciepło to może zdążę ze wszystkim, czasu mi brakuje, wczoraj posadziłam ostatnie krokusy, kupiłam w Łodzi w LM przecena o pięćdziesiąt procent, no nie mogłam przejść obojętnie, chociaż wyboru wielkiego nie było
Pszczelarnio, dalie w piwnicy, w przyszłym sezonie zmiana miejsca, nie lubią rosnąć na tym samym stanowisku, ale pewnie bardziej o ich żarłoczność chodzi
Milka - w ogrodzie do śniegu można grzebać, koszenie trawy i liście to raczej u mnie panowie, ale i tak dla mnie zostaje dużo pracy
Bogdziu, w ub. roku w grudniu sadziłam Arabellę i kwitł, to zapewne zasługa łagodnej zimy
Rench, na fotce kwitnie ożanka wysiewana z nasion w tym roku wiosną, jesień ciepła, to zakwitła w tym samym roku
ilości bylin chyba muszę powiedzieć stop, bo robi się jarmark, zamiast pielić chwasty myślę, co przesadzić wiosną
róże rosną w wielu miejscach, jakoś mi się dziwnie namnożyły

a skoro o różach
zastanawiałam się, czy Pirouette zdąży rozwinąć mikrusiego pączka, ciepło jest i proszę

Chippendale w jesiennych odsłonach

i przy samej ziemi
Co się stało kwiatom ... 21:09, 05 lis 2014

Do góry
Mirella musi bo ją posadziłem więc nie ma wyboru, wielkość powiedzmy średnia, po 4 latach z małej sadzonki rozrosła się do 10cm średnicy u podstawy liście długości około 60cm
rosną bo muszą - dla krakuski skojarzenie ze Skaldami (..Śpiewam bo muszę..)powino być w miarę łatwe ale przyznaję się że sam chyba też bym nie załapał

z Rysami nie tak szybko bo chyba już pełne oblodzenie
Ogród z tatarakiem w tle 21:07, 05 lis 2014

Do góry
zielonaprzystan napisał(a)
katarzynkak kombinuj, bo są na prawdę świetne. Stwórz jakąś wyjątkową kompozycję, bo są tego warte

Zielonaprzystan dzieki Zima przed nami, więc czasu będzie więcej na rózne kombinacje. Może masz jakiś pomysł?
A swoją drogą chyba u nas alejki bukszpanowe w genach są przekazywane

Alejka bukszpanowa Babci Gieni

Moja alejka bukszpanowa

Moja codzienność - ogród Oli 21:05, 05 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)
Cofałam i cofałam i zobaczyłam kancik albo kancior - uff takie emocje mi nie wskazane - ale tak myślę że jaki trawnik taki kancik a czym ta ziemia jest wysypana - czy tak wygrabkowana?
choćby w styczniu to się zabiorę za kanty

pozdrawiam i dopinguj!

Ziemia w łapkach przemielona i wygrabiona Kanciki teraz są na dłużej bo trawa wolniutko rośnie, szkoda że tak nie jest przez cały sezon

I mój przebarwiony buczek dla Was dziewczyny. Choć mały bardzo cieszy a przy okazji bałagan liściowy jaki co roku mam przez drzewa sąsiada... ale raz dwa trzy i się posprząta niech tylko ten okropny wiatr ustanie...

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:02, 05 lis 2014

Do góry
Wnusia nie ma????????Do jakiego maja zima? Tak było 17 lutego tego roku, to ranniki w moim ogrodzie a u mnie ciepło nie jest.

Ogród u stóp klasztoru 21:00, 05 lis 2014

Do góry
alinak napisał(a)
w tym roku znowu zmienił się wygląd ogrodu . dwa drzewa wycięte .i to obydwie wierzby . mandżurska , dostał grzyba , aż jej kora poodpadała a płacząca tak zacieniła angielkę że dostała nakaz eksmisji

tego widoku już nie ma ...mandżurska wycięta

teraz wsadzone dwa klony czerwone , będą prowadzone na cięty krzew na wys 2m ..?????czy się uda ? sąsiadka tak prowadzi i fajnie to wygląda

tego widoku tez nie ma ...płacząca wycięta

zastąpił ją widoczny buk kolumnowy

tego widoku tez nie ma , brzydkie kulki Danica wykarczowane . dalej dumam co wsadzić . ale chyba padnie na świerki conica karłowe w ilości szt.3

teraz wygląda tak , ale chwilowo .

Alinko dałaś ostro po cięciach i wycięciach, ale to tylko wpłynęło na piękniejszy wygląd ogrodu pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 20:54, 05 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A tak ukorzeniam rózane patyczki

Basiu czy to jeszcze stare listki czy już nowe? wsadzałaś te patyki latem?pozdrówka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:53, 05 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu z Kamiennego. O sprawach śmierci trzeba rozmawiać. Może nie tak obcesowo, ale jednak. Rodzina powoli się oswaja z myślą o ostatnim pożegnaniu.
I zaczyna inaczej traktować potencjalnego odchodzącego.
A po drugie, Czym nasze życie? Pogonią zadobrami doczesnymi, których i tak ze sobą nie zabierzemy. Wyciszajmy się w tym pędzie.
A czy nam przyjdzie żyć lat 5, 10 czy 20? Na końcu i tak kaplica!

Na zakończenie tego smutnego wywodu zostawię optymistyczny obrazek z życzeniami zdrowia i długich lat życia.

Haniu, można i tyle wyciągnąć - zobacz u mnie na 58 stronie życzę Tobie, Sobie i wszystkim na forum, nawet na końcu zamiast 4 może być 0.
Rododendronowy ogród II. 20:50, 05 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękne liliowce Bogdziu i profesjonalnie podpisane, super dla porównań pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 20:42, 05 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/74/740367/original.jpg[/img]

Jestem,jestem i podziwiam jak zwykle i kwiaty i fotki no i te podpisy znajomość nazw niesamowite, a tego wykradam po prostu

Bogdziu tak musi być wiosną krokusy, potem azalie i rh, potem róże, potem liliowce, znów róże - coś pominęlam no i buki i wszelkie rudości, no musi dziś się stale
/ chyba pominęłam lilie co ?/

dziękuję, pozdrawiam i raz jeszcze oglądam
W cieniu - zacieniona 20:41, 05 lis 2014

Do góry
Bogusiu jeszcze na wątku zostawię życzenia wszystkiego najlepszego a o cukry się nie martw, takie urodzinowe nie szkodzą buziole
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Józek z bagien, skrada się przez moczary,
Józek z bagien, do wioski się zbliża.
Józek z bagien, zęby już sobie ostrzy,
Józek z bagien, gryzie, dusi.

Józek z bagien, jest już cały biały,
Józek z bagien, z moczarów ucieka,
Józek z bagien, dostał się na kamień,
Józek z bagien, tu jest już jego koniec!
Dorwałem Józka, już go trzymam,
Dobra każda kasa, sprzedam go do ZOO.

UWAGA: nóż ma "
W cieniu - zacieniona 20:37, 05 lis 2014

Do góry
Bogusiu, co chcesz od tych cyferek, taką ładną liczbę tworzą.
Pomyślności w zdrowiu i radości codziennej życzę

Ogródek Ewy 20:37, 05 lis 2014

Do góry
Skąd ja go znam?
Ewunia też go bardzo lubię,wolno rośnie ale nie sprawia problemówi gabaryty ok
pozdrawiam cieplutko, było gorąco jak na listopad.
Bajkowy ogród Weroniki 20:30, 05 lis 2014

Do góry
Blisko Antalyi leży historyczne miasto Aspendos, w którym zachowały się potężne akwedukty i elegancki most łukowy (po którym też przechodził apostoł Paweł). Zachował się też amfiteatr rzymski dla 15 000 osób gdzie odbywają się koncerty muzyczne i przedstawienia teatralne.

Aspendos. Amfiteatr z zewnątrz i wewnątrz.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 05 lis 2014

Do góry
Na tej fotce jest to czego kiedyś szukałam, estetyka, pomysł, piękna aranżacja, i smaczki( gabiony)
Madżenka masz przepiękny ogród.

Brzozy 2014
Rododendronowy ogród II. 20:25, 05 lis 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies