Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

kosolka 16:34, 04 lut 2015

Mi też wydaje sie drzewo za duże. Lepiej niską kulkę na pniu, zieloną. Albo to co jest teraz. Hortensje będą na tle pergoli wyglądały pięknie! ALe wtedy róża oczywiście odpada. Na bluszcz dość długo poczekasz.. Pod anteną gracimilius, obok, pod oknem, ML- albo jakiś inny niższy. W rogu tujka albo stożek. Kulki wokoło "drzewka", zamiast jeżówek może zawilce i coś jeszcze.. Szałwie tez.. Pod murkiem jakies małe trawki..
Jagodaa 16:35, 04 lut 2015

Iwonko Gracillimus to ok 180cm wysokości... Pomierz sobie. Do tego on lubi wodę, jeśli nie zacina pod dach deszcz, troszkę będziesz musiała mu pomagać.
Mysza 16:35, 04 lut 2015

A może zAMIAST HR. 3 szt.czegoś na pniu podsadzone włąśnie carexem, czy za dużo tych kulek, hm. Może lawenda dałaby radę.Sąsiadka ma swoją w północnej części i jej kwitnie ładnie
kosolka 16:35, 04 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

fajna
http://florini.pl/allegro/produkty/1byliny/Carex-oshimensis-Evergold/Carex-oshimensis-Evergold-5.jpg
Między kulkami, czy przed ?

Ona też mi sie podoba.
kosolka 16:36, 04 lut 2015

A zmiesci się coś jeszcze w donicy oprócz hortensji?
Iwk4 16:40, 04 lut 2015

kosolka napisał(a)
Mi też wydaje sie drzewo za duże. Lepiej niską kulkę na pniu, zieloną. Albo to co jest teraz. Hortensje będą na tle pergoli wyglądały pięknie! ALe wtedy róża oczywiście odpada. Na bluszcz dość długo poczekasz.. Pod anteną gracimilius, obok, pod oknem, ML- albo jakiś inny niższy. W rogu tujka albo stożek. Kulki wokoło "drzewka", zamiast jeżówek może zawilce i coś jeszcze.. Szałwie tez.. Pod murkiem jakies małe trawki..

Zostanie w takim razie irga. Kupiona w zeszłym roku, to wiecie, co e-M by zrobił ze mną ?
Gracilimus i ML ? Nie będą wyglądać dziwnie schodki od brzegu wyżej, w lewo w kąt niżej?

Zawilce - fajny pomysł. kupiłam jesienią i goopia posadziłam na słońcu. Tu im będzie dobrze.
Szałwia zaklepana
A na pergolę może dosadzić powojnik? Pasowałby? Zanim ten bluszcz urośnie?
Iwk4 16:42, 04 lut 2015

Jagodaa napisał(a)
Iwonko Gracillimus to ok 180cm wysokości... Pomierz sobie. Do tego on lubi wodę, jeśli nie zacina pod dach deszcz, troszkę będziesz musiała mu pomagać.

Koniecznie zmierzę. Wydaje mi się, ze 3 trawy powinny być jednakowe
I tak trzeba te moje roślinki podlewać. Jak się uda, to z czasem będzie linia kroplująca
kosolka 16:46, 04 lut 2015

A kółko ze żwirkiem zostanie?
kosolka 16:48, 04 lut 2015

Jak dla mnie mogłaby być wyższa ta po lewej, ale to Twoja rabata Nagryzdane:
Iwk4 16:48, 04 lut 2015

Mysza napisał(a)
A może zAMIAST HR. 3 szt.czegoś na pniu podsadzone włąśnie carexem, czy za dużo tych kulek, hm. Może lawenda dałaby radę.Sąsiadka ma swoją w północnej części i jej kwitnie ładnie

Na 3 szt. na pniu jest za mało miejsca. Lawendę mam przy różach. Na razie niech tam zostanie Muszę jej trochę porozmnażać