Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 14:09, 04 sty 2015

Do góry
Miejsko & sielsko 14:08, 04 sty 2015

Do góry
czy to normalne, że róże mają liście ?
Ogrodowe przygody 14:05, 04 sty 2015

Do góry
Miejsko & sielsko 14:04, 04 sty 2015

Do góry
stroik z gałązek na kształt choinki
sama zrobiłam jak to mówi mój eMuś - SCHR - sprytne chińskie rączki - moje

Miejsko & sielsko 13:55, 04 sty 2015

Do góry
z okazji Nowego Roku dla Was kochani ...

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 13:54, 04 sty 2015

Do góry
U mnie dziś na zmianę deszcz grad i śnieg i wietrzysko ze głowę urwać chce

A wczoraj widziałam wschodzące przebiśniegi, jak dziś pogoda sie opamięta to strzele fotke.
Wilcza Góra 13:53, 04 sty 2015

Do góry
...dziś na spacer wyszedł ON, pan bażant (Phasianus colchius)...i długo spacerował dumnym krokiem..

nieufnie spoglądał na mnie...

...a ja na niego

Wilcza Góra 13:49, 04 sty 2015

Do góry
już pisałam...kilka dni temu pokazała się ONA ... (Phasianus colchius)...

bold text
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 13:49, 04 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
dziewczyny, żeby nie było, że tylko ten mój ogródek na komputerze tworzę to dziś u mnie 5 stopni w cieniu, no to z małej rabatki posprzątałam korę, zdjęłam tzw. "szmatę" oraz widłami podziałałam na tej mojej biednej uklepanej glinie

przy świerku nie kopałam, żeby mu korzeni nie umroziło

duma mnie rozdzadzała (choć nie wiem za bardzo z jakiego powodu) ale zastanawiałam się tylko co myślą sąsiedzi jak mnie widzą

Pomieszaj te grudy z piaskiem i kompostem, rozluźni się i użyźni, co się przyda roślinom. W razie czego świerka podnieś wyżej i podsyp go próchnicą kwaśną, żeby szybciej rósł. Ale jako soliter na frontową rabatę to nie jest zbyt fortunny wybór. Na froncie od razu ma zachwycać a tu będziesz czekać nie wiem ile lat i w dodatku golizna będzie bo ten świerk raczej na solitera w trawniku pasuje

To taka moja chyba trafna i życzliwa rada Wiem, że za nic nie chcesz tego usunąć, ale ja się pytam a dalczego??? Za 20 lat to już będzie po ptokach
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:45, 04 sty 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
...jeździć się po tym nie da...chyba, że na tyłku

Ale ile frajdy z taaakiej jazdy.
Ogrodowe przygody 13:18, 04 sty 2015

Do góry
Agnieszko dziękuję za życzenia
Ogrodowe przygody 13:15, 04 sty 2015

Do góry
Na jesień dosadziłam jeszcze sporo odmian więc jak wyjdą będzie oglądania, że ho ho.
Najbardziej nie mogę się doczekać tych z serii ice cream lodowych

Ogród z łezką II 13:13, 04 sty 2015

Do góry
Mój osobisty eMuś nawet z ręki Kasi zaczął jeść... Poznaliśmy wreszcie na żywo Bartka, pierwsze dziecię Kasi i Grzesia

Tu przed palmiarnią i lody

Ogród z łezką II 13:09, 04 sty 2015

Do góry
Makowo na Kociewiu 13:08, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kocham takie retrospekcje, wiec bardzo uważnie przestudiowałam zmiany na rabacie. Jest to bardzo miłe do oglądania szczególnie w zimowe dni, że nic w ogrodzie się nie dzieje... Trawki jednak robią dobrą robotę na rabacie Dają lekkości i tajemniczości. Zaskoczył mnie wzrost bukszpanów..... urosły błyskawicznie.

Cytat powyżej mnie rozbawił.... my to nie umiemy siedzieć na pupie, tylko ciągle byśmy coś ulepszali.

Aniu od kiedy jestem z Wami nie sposób siedzieć na pupie jesteście kołem zamachowym zmian w Makowie!!!
Nie jest dla nas Ogrodowiczan tajemnicą, że bukszpany rosną, kiedy się je tnie nawet takie maleńkie, a po drugie kocham je a one chyba mnie

Dzisiaj trochę mniej wieje ale nadal podmuchy są niesamowicie silne gdybym nie powiązała traw już by ich tutaj nie było.

hortensje trzymają się dzielnie - widziałam miejsca gdzie wycięto brązowe kwiatostany hortek strasznie zubażając krajobraz

pod brzozami wyrosły zimowe wrzosy - powkładałam je tam likwidując jesienne dekoracje donic - całkiem fajnie wyglądają w bezśnieżny czas

Ogród z łezką II 13:07, 04 sty 2015

Do góry
Bardzo dziękuję za Wasze odwiedziny mimo mojej nieobecności

Święta minęły nam rodzinnie, w drugi dzień świąt nawet trochę śniegu spadło To chyba prezent z nieba

Na Sylwestra pojechaliśmy do Kasika z ZG...wróciliśmy wczoraj Było cudownie... Trochę obawiałam się jak Figo pierwowzór przyjmie na swoje włości naszego Figa, ale psy żyły w zgodnej komitywie

Tym razem nawet udało się wygospodarować trochę czasu i Kasia z Grzesiem pokazali nam Zieloną Górę. Na rynku, od czasu do czasu, można zobaczyć Bachuski, duże i małe Jest też wielka choinka, palmiarnia z kawiarnią, a tam wielkie i pyszne lody
Czas szybko płynął...ale przecież będą następne spotkania. Trochę daleko mamy do siebie, ale śmieję się i pocieszam...dobrze, że nie mieszkają w Szczecinie...
Nawet parę zdjęć mamy

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:59, 04 sty 2015

Do góry
Dziś -1 i słoneczko zagląda śnieg jeszcze leży ale może wnet go nie będzie.

W tym roku mam plany obszerne schować filtr który nieładnie wygląda przy oczku
mam plan ale go nie zdradzę

Zadołować agawy i inne egzotyki na rabatach aby wyglądały jakby rosły od dawna i dosadzić coś ciekawego jeszcze aby rabata nabrała wyglądu

Może przerobię trochę wrzosowisko na coś bardziej ciekawszego

Wsadzić bananowce do gruntu aby zaszalały i inne egzotyki
Miłego dnia

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:57, 04 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
W lipcu zainstalowałam filtr do oczka, po roku bez filtrowania woda była okropna!!!!
To dobrze wydane pieniądze.. wiosną wkopiemy go i zamaskujemy lepiej, trzeba też poprawić ściek wodny... będzie co robić w tym roku.

Do tej pory chociaż filtr wyjęty woda czysta i widać aż do dna.

To chyba Bio Cell 25000 z lampą uv, a wiem bo taki zamówiłem, jeszcze nie nie do siebie . Wybacz wnikliwość, ale przy mojej chorobie wodnej temat nie do pominięcia , podobnie jak jeszcze bardziej ciekawe wydarzenia, które właśnie przeczytałem z zaciekawieniem, przy tym uwielbiam twoje zdjęcia.
Ogród tworzony z pasją 12:56, 04 sty 2015

Do góry
Jeszcze zdjęcia ogrodu:

Ogród z łezką II 12:54, 04 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Szczęścia zdrowia pomyślności w 2015 roku

Dziękuję bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies