Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Jest, a jakby go nie było 20:57, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
dziękuję Kasiu i Małgosiu za podpowiedz. Mam tam pigwę, zostawić ją?
a pigwa tam owocuje, ma owoce? czyli aż tak ciemno nie jest chyba
Jest, a jakby go nie było 20:51, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
a teraz kawałek od strony wschodniej z moim nieszczęsnym orzechem włoskim:

ale nie wiem, czy z tej strony uda się cokolwiek zrobić, bo dowiedziałam się od mojego osobistego guru-ogrodnictwa ana-art że to drzewo wysysa wszelkie soki z okolicznych roślinek

z tym guru to dałaś po bandzie
jaki masz piękny żywopłocik bukszpanowy
Jest, a jakby go nie było 20:48, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
A teraz przeciwna strona południowo - wschodnia. Bardzo chciałabym mieć tutaj miejsce rekreacji dla całej mojej 6 - cio osobowej rodzinki. Wbrew obecnym trendom mam czwórkę dzieci: 3 dziewczynki i na koniec 1-rocznego rodzynka
Czciałabym, aby to miejsce było choć troszeczkę bardziej osłonięte od gapiów z ulicy i sąsiadów.
Kolejnymi zdjęciami przesuwam się w prawo (mało miejsca, dlatego tak musiałam podzielić):

tutaj po lewej jest podjazd i brama? tak? a po prawej chcecie zorganizowac jakąś przestrzeń 'biesiadną' ? stół, krzesła, czy jakaś ławeczka? a i jakie to ma wymiary?
Jest, a jakby go nie było 20:43, 05 mar 2015

Do góry
joanka napisał(a)
koło tych gazonów jest zjazd do garażu

może jeszcze 2 zdjęcia tej strony.
a po drugiej stronie zjazdu do garażu jest tak:

za płotem sąsiad ma skład drewna

cześć tutaj aż się prosi zasłonić siatkę by widoki z za płocia nie przytłaczały waszego ogrodu. Myślę, że można byłoby dać takie panele drewniane, lepsze to niz takie zapożyczone krajobrazy
idę czytać dalej
Asi ogródek pod świerkami 20:38, 05 mar 2015

Do góry
mi chodziło o to do jakiej wysokości chcesz rośliny przy tarasie od strony południowej?
Asi ogródek pod świerkami 20:27, 05 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
na pierwszy rzut oka to rozplenice z hortensjami odpadają, jedne drugie przysłonia i będzie lipa
Do jakiej wysokości chcesz wysłonić przestrzeń przed tarasem? według mnie to nie powinno być wyższe niż metr. Hortensję mogą urosnąć do 1,3-1,8m chcesz zasłonić całe światło na tarasie? W rozplenice w zależności od gatunku mają od 30cm do 1,5m.

To pogrupować hortensje i rozplenice? I żurawki przed nimi wystarczą?czy nie brak pośredniego piętra?czy ilość ok? Taras od zachodu jest zasłonięty ścianką , odkryta jest część tylko południowa.
Asi ogródek pod świerkami 20:17, 05 mar 2015

Do góry
na pierwszy rzut oka to rozplenice z hortensjami odpadają, jedne drugie przysłonia i będzie lipa
Do jakiej wysokości chcesz wysłonić przestrzeń przed tarasem? według mnie to nie powinno być wyższe niż metr. Hortensję mogą urosnąć do 1,3-1,8m chcesz zasłonić całe światło na tarasie? W rozplenice w zależności od gatunku mają od 30cm do 1,5m.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:13, 05 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zmiany zawsze (no może zawsze) są wskazane Stokrotki cudniste... zazdraszczam

Stokrotki zostały w aucie, a ja patrzę na padający śnieg za oknem Gdzie ta wiosna?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:32, 05 mar 2015

Do góry
zmiany zawsze (no może zawsze) są wskazane Stokrotki cudniste... zazdraszczam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:39, 05 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u nas dzisia pgoda typowo marcowa czyli w marcu jak w garncu. Rano ze 20cm sniegu napadało, potem wyszło słońce i wszystko roztopiło, za chwilę znowu padał śnieg a pod wieczór deszcz... Korzystając z okazji sypnęłam dolomit na trawnik... nawet się nie przejmowałam że śmiesznie to wygląda
sypnełabym też azofoski na rabaty bo cebulowe idą, ale czy nie za wcześnie... hmmm bo jak sypne na cebulowe to sypne i na całą resztę siłą woli... niby od weekendu wiosna...

Też miałam takie obawy, ale zwykle w marcu normalnie juz sypie nawozy a tegoroczna zima jakos szybko odeszła. To juz ostatnie jej występy u Ciebie
Miniaturowa miejska oaza Ani 06:31, 05 mar 2015

Do góry
pytałam bo tak właśnie mi budynek wyglądał, a Ty masz wolną rękę w nasadzeniach i działaniach okołoogrodowych czy musisz konsultować z sąsiadami?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 04 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
wiesz co jutro wydrukuje ten plan i naniosę drobną zmianę w kształcie rabaty bo w paincie mi ręka dzisiaj leci

Suuuper! Dziekuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 04 mar 2015

Do góry
wiesz co jutro wydrukuje ten plan i naniosę drobną zmianę w kształcie rabaty bo w paincie mi ręka dzisiaj leci
Ogródek Iwony 21:41, 04 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
na za wysoko przycięte nic juz nie poradzisz no można ciachnąć niżej i budować od 'nowa'

Aniu, postaram się ciachnąć piętrowo, w tym stylu, jak zaznaczyłaś.
Teraz, czy po posadzeniu ciachać ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:34, 04 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u nas dzisia pgoda typowo marcowa czyli w marcu jak w garncu. Rano ze 20cm sniegu napadało, potem wyszło słońce i wszystko roztopiło, za chwilę znowu padał śnieg a pod wieczór deszcz... Korzystając z okazji sypnęłam dolomit na trawnik... nawet się nie przejmowałam że śmiesznie to wygląda
sypnełabym też azofoski na rabaty bo cebulowe idą, ale czy nie za wcześnie... hmmm bo jak sypne na cebulowe to sypne i na całą resztę siłą woli... niby od weekendu wiosna...

Witaj,
Czy mogłabyś doradzić mi w sprawie rozmieszczenia rabat?
Ogródek Iwony 21:33, 04 mar 2015

Do góry
na za wysoko przycięte nic juz nie poradzisz no można ciachnąć niżej i budować od 'nowa'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 04 mar 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:29, 04 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
prawie, prawie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 04 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Agata dziekuje opatrzności , ze rodzice po wojnie przeprowadzili się z Ostrołęckiego na Dolny Sląsk. Ale może byłabym prawie sąsiadką Any Art
prawie, prawie
Opuchlaki 21:20, 04 mar 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
Z plynem na wszawice probowalam najpierw na trawniku, wiedzac, ze tam tez mam larwy. 10 ml na 10 wody i patrzylam co mi najpierw padnie, trawnik, czy larwy. A ze trawnik i tak byl brzydki to i szkoda mi nie bylo. Trawnik przezyl, larwy nie. Trawnik nawet sie poprawilPozniej probowalam powoli na roslinach zwiekszajac dawke plynu...
Mina pani w aptece, przy zakupie kilkunastu buteleczek- bezcenna...a i jaki luz sie zaraz robil wokol mnie, fiu fiu

Tu musze dodac, ze zarowno nicienie jak i inne sposoby sa tylko wtedy w miare skuteczne, jezeli mamy ilosc, krora zaaplikujemy na caly ogrod...A to kosztuje
a no właśnie już jesienią śmiałam się do Marty że płyn na wszy zamówie w necie by nie stwarzać sensacji w aptece tymbardziej, że rzekomo wszawica panuje... Super więc będę lać na wszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies