Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 11:44, 12 sty 2023

Do góry
Ogród z zegarem 11:42, 12 sty 2023

Do góry
Zgapiając pomysł od Magary wrzucam tu zdjęcia pt. "The Best of 2022"

Ogrodowe wariacje 11:30, 12 sty 2023

Do góry
Dziś wiosennie

Ania na Żuławach 11:12, 12 sty 2023

Do góry
Hartują się
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:34, 12 sty 2023

Do góry
Nastepny oczar bezimienny

I szafirek juz pokazal kolorek

Zieleń, drewno i antracyt 06:41, 12 sty 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Świetnie dobrałaś miejscówkę dla Jeleny. Ten ciemny płot w tle pozwala na podbicie jej wdzięku. Śliczna jest.

Kolor tła dobierałam w dużej mierze do jej kwiatów . W nogach ma dereń kanadyjski, białe i bordowe albo różowe ciemierniki(tu niespodzianka się rozwikła jak kwiaty się otworzą). Jak wszystko się rozrośnie będzie fajny zimowy widok.
Na razie cieszą ciemierniki pod drewutnią, im wiosną też muszę w końcu odświeżyć tło.
W ogródku Martki 23:21, 11 sty 2023

Do góry
Martka napisał(a)
Zuzo, rok temu było łatwo. Dużo trawnika. Teraz mam do ogarnięcia taką sytuację

W miejsce skrzyń idzie szklarnia, skrzynie (chyba) przesuwają się na prawo, ale... tam już jest rabata biała z
>> Desdemonami - trzeba przenieść GDZIEŚ
>> rozlicznymi cebulowymi - głównie irysy i białe/kremowe tulipany - jakoś je muszę odnaleźć i wygrzebać, a jeszcze nic nie wystawia nosów, z tym największy będzie ambaras
>> bukami - to będzie ich trzeci sezon ... muszę sensownie umieścić GDZIEŚ
>> i trawami, których przesadzenie i upchnięcie będzie wobec powyższych wyzwań łatwizną
Korekty będą wymagały też rabaty przeciwległe, przy domu, aby było przejście do dalszej części ogrodu.
Przeniesienie skrzyń to także przerzucenie sporej ilości ziemi, ale to stosunkowo proste zadanie.
W związku z tym zaczynam robić w ogrodzie, co się da i na ile pogoda pozwoli, aby zdążyć z przygotowaniami. "Leniwy" styczeń przestaje istnieć. Jednak cóż to wszystko znaczy, gdy jest perspektywa cieplutkich pomidorów i sałat
Oraz: ogłaszam, że mój ogród zrobił się stanowczo za mały.......

Szklarnia też będzie. Wow!
Jak to jest, że te ogrody tak się jakoś kurczą, że są za małe.
Wzgórze chaosu 22:14, 11 sty 2023

Do góry
Iwonka napisał(a)

Miseczniki to wielkie zaskoczenie. Stare cisy mam dokładnie 23 lata, nigdy nic je nie oblazło.

Widziałam twoje krzaczorki, super je wyprowadziłaś a ile kasy zaoszczędzone!
Moje te stare kule też są z cisa chyba takiego jak twój. Przypomnij, czy to repandens czy baccata?
Kupiłabym kilka do przechowalnika i też się pobawiła.

Melduję, że pogoda dziś sprzyjała, seslerie zgodnie z Twoją radą przycięte na małe jeżyki, ziemia przeplewiona.
Na wiosnę tylko cisowa kosmetyka, mocne przycięcie choin jeddeloh, kartony, trochę kompostu i rabata gotowa

Latem będzie jeszcze gęściej. Oprócz seslei są tam kukliki, bodziszki, jeżówki delicious candy i delicous nougat, białe liatry oraz rdesty.
A na wiosnę żółte narcyzy. Dostałam dużo wysuszonych cebul od mamy, takich z dawnych lat. Nie lubię żółtego koloru, ale ta rabata jest na uboczu a z wiosną nawet żółty cieszy. Będą do bukietów.

Mam też plan na jodłę, marzę o pięknym stożku takim jak twój. Tylko jak ogarnąć takiego potwora i to jeszcze na takich wysokościach...

Super, że tyle lat ich nie było u Ciebie
Też byłam zaskoczona. Dojrzałam je dopiero jak zobaczyłam, że nie puszczają przyrostów na czubku.

Tak krzaczorki cisowe nie te same, no właśnie ile forsy zostało ,satysfakcja jeszcze większa!
Półkule mam z baccaty, Toszka pisała że najlepszy.

Fajnie przyciełaś seslerie i uporządkowałaś rabatę. Tam w sezonie piękny busz z tych roślin
Żonkile lubię wiosną bardzo,kupuję do wazonu co roku.

No wysoka twoja jodła, trzeba wyższą drabinę
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:56, 11 sty 2023

Do góry

Wzgórze chaosu 21:44, 11 sty 2023

Do góry
Rabata pod glediczją skończona, jeszcze tylko kancik. Obecny nie jest zły, ale jak szaleć to na maksa

Wzgórze chaosu 21:42, 11 sty 2023

Do góry
Kartonów coraz więcej, pozostaje przywieźć zrębki, które mamy po sprzątaniu jednej z działek. Mają już 1,5 roku, są idealne. Tylko to ciężka praca, zrębki są teraz mocno nasiąknięte i trochę tych worków trzeba napakować.

Sfociłam też moją pryzmę, piękna nie jest
Na środku zadołowane bergenie, może ktoś chętny?

I górka gałęzi do pocięcia, spalenia. W tle widać jakie sąsiedztwo mi rośnie
"Ogród - kokon" - mission impossible

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:38, 11 sty 2023

Do góry
daredevil napisał(a)

Piękny kolaż .....!
Wzgórze chaosu 21:36, 11 sty 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Tak Love

U mnie też były te dziady miseczniki w zeszłym roku pierwszy raz. Zrobiłam oprysk i pomogło.

Widziałaś jakie ja krzaczorki kupowałam ,a po 3 sezonach już ładne poduchy się zrobiły
Sukces tkwi w częstym przycinaniu
Właśnie to jest dobre, że da się te nasze cisy utrzymać w danym rozmiarze

Miseczniki to wielkie zaskoczenie. Stare cisy mam dokładnie 23 lata, nigdy nic je nie oblazło.

Widziałam twoje krzaczorki, super je wyprowadziłaś a ile kasy zaoszczędzone!
Moje te stare kule też są z cisa chyba takiego jak twój. Przypomnij, czy to repandens czy baccata?
Kupiłabym kilka do przechowalnika i też się pobawiła.

Melduję, że pogoda dziś sprzyjała, seslerie zgodnie z Twoją radą przycięte na małe jeżyki, ziemia przeplewiona.
Na wiosnę tylko cisowa kosmetyka, mocne przycięcie choin jeddeloh, kartony, trochę kompostu i rabata gotowa

Latem będzie jeszcze gęściej. Oprócz seslei są tam kukliki, bodziszki, jeżówki delicious candy i delicous nougat, białe liatry oraz rdesty.
A na wiosnę żółte narcyzy. Dostałam dużo wysuszonych cebul od mamy, takich z dawnych lat. Nie lubię żółtego koloru, ale ta rabata jest na uboczu a z wiosną nawet żółty cieszy. Będą do bukietów.

Mam też plan na jodłę, marzę o pięknym stożku takim jak twój. Tylko jak ogarnąć takiego potwora i to jeszcze na takich wysokościach...

PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 21:14, 11 sty 2023

Do góry

Witajcie, jestem Klara. Swoją przygodę z ogrodnictwem zaczęłam ok. 4 lata temu. Dziś, mając swój ukochany dom i sporą działkę, chciałabym stworzyć ogród marzeń-moich marzeń Podobają mi się bardzo ogrody nowoczesne, proste w formie, ale z jakimiś ciekawymi elementami. Po zakupie książek Pani Danusi, zdecydowałam się na własnoręczny projekt, by zobrazować swoje myśli. Kocham trawy ozdobne, lawendę, rododendrony i na tej kolorystyce biało-różowo-fioletowej chciałabym się skupić. Działka spora, bo odliczając dom, podjazd, budynki ma ok. 2 tys. m². Lawendę jak i stipę na front planuję wysiać sama Bardzo proszę o porady, jak widzicie, czy coś pozmieniać? kierunek północny zaznaczyłam w lewym górnym rogu, warzywnik i sąd są letnią porą w słońcu, z przodu domu jest cień. Ziemia jest 4 klasy. Dziękuję za wszelką odpowiedź i pozdrawiam forumowiczów!
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:12, 11 sty 2023

Do góry
Ciemiernik dziś

Kurki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:11, 11 sty 2023

Do góry
Haha ups

Betalux jest dobry, potwierdzam. Zdrowy.

Ubiegłoroczne pomidory

Nie mogę się już doczekać
W ogródku Martki 20:41, 11 sty 2023

Do góry
Zuzo, rok temu było łatwo. Dużo trawnika. Teraz mam do ogarnięcia taką sytuację

W miejsce skrzyń idzie szklarnia, skrzynie (chyba) przesuwają się na prawo, ale... tam już jest rabata biała z
>> Desdemonami - trzeba przenieść GDZIEŚ
>> rozlicznymi cebulowymi - głównie irysy i białe/kremowe tulipany - jakoś je muszę odnaleźć i wygrzebać, a jeszcze nic nie wystawia nosów, z tym największy będzie ambaras
>> bukami - to będzie ich trzeci sezon ... muszę sensownie umieścić GDZIEŚ
>> i trawami, których przesadzenie i upchnięcie będzie wobec powyższych wyzwań łatwizną
Korekty będą wymagały też rabaty przeciwległe, przy domu, aby było przejście do dalszej części ogrodu.
Przeniesienie skrzyń to także przerzucenie sporej ilości ziemi, ale to stosunkowo proste zadanie.
W związku z tym zaczynam robić w ogrodzie, co się da i na ile pogoda pozwoli, aby zdążyć z przygotowaniami. "Leniwy" styczeń przestaje istnieć. Jednak cóż to wszystko znaczy, gdy jest perspektywa cieplutkich pomidorów i sałat
Oraz: ogłaszam, że mój ogród zrobił się stanowczo za mały.......
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:26, 11 sty 2023

Do góry
Ciemierniki orientalne pędzą

Nowe ciemierniki mają takie piękne duże kwiaty

Sesleria cięta w sobotę już ruszyła

Te turzyce Gold fountain miałam wywalić,ale jednak dam im szansę podzielę i posadzę na rabatę w cieniu + ciemierniki Niger... Będzie fajny kontrastowy duecik jak na foto

Ogród prawie wymarzony … 16:31, 11 sty 2023

Do góry
Dziś poczyniłam pierwszy zakup- kupokulki końskie Nie chcę wiedzieć jak to pachnie po otwarciu worka bo przez worek czuję co nieco
Widziałam korę 80 litrów po 14 zeta. Chyba dobra cena. I chyba kupię "kilka" worków zaniem cena urośnie do 25

Ogród długi 15:07, 11 sty 2023

Do góry
Joann napisał(a)

Lidko zdjęć jesienią nie robiłam, jedno zimą.

Dzisiejszego poranka.
Dwie płyty już ściągnęłam, posadzilam jodłę koreanska.

Co ciebie tak mało na forum? Śliczne fotki. Mucha nie siada ... Ani jednego chwasta. Wzorowy porządek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies