Justyś, na rabacie patriotycznej u mnie purpura, nie czerwień

ale w innych miejscach tej też nie brakuje

Alicjo, spokój lubię, ten moment uderzenia kolorystycznego jest miły, jednak niezgodny z tym, co chciałam posadzić, zakupy tulipanów to u mnie 80% porażek.
Zuzo, w sumie każda roślinka i każdy kwiatek ma swą urodę, czy możemy coś zrobić źle?
Roociko, brakuje mi do szczęścia jednego, drzew. Dużych drzew.
Judith, już pomalowana? U mnie kolor czarny misy lepiej by się zgrywał z całością, ale nie będę malowała. Masz rację. Twoje doświadczenia to brak plonów czy brak spożywania mimo plonów?
Aniu, nie wiem, czy pachną, ja nie czuję, ale mam słaby węch, nie można polegać na mojej opinii. Smrody wychwycę natychmiast, z subtelnościami gorzej
Haniu, białe narcyzy wciąż kwitną, widzę, że lekko zaczynają usychać końcówki tym pierwszym, najbardziej „trąbalskim”, Mount Hood. Ale też mija prawie miesiąc. Czy białe narcyzy będzie to jednorazowe zjawisko? Obawiam się, że tak, w każdym razie dziś dokarmiłam wszystkie cebulowe w ogrodzie. Zawartość szklarni jest wyjadana i czekam na pogodę (tu najbliższe noce z 1-2 stopniami w prognozach), aby posadzić pomidory.
Lidko, ta trawka to trzcinnik Overdam. Próbuj z narcyzami, może na innym stanowisku?
Aneto, największy problem mam z kolorem czerwonym, przyznaję…
Maglesko, dziękuję, właśnie byłam u Ciebie

szał!
Aniu Makao, Overdam - nie dość, że wcześnie startuje, to jeszcze dotrzymuje towarzystwa tulipanom

warto go wykorzystać
Asiu Rojodziejowa, dzięki

to samo mogę powiedzieć o Twoim ogrodzie
Kordino, dziękuję, to jedno z miejsc, które „może być”
Magaro, część z Benexu, część z Anglii, polecam Mount Hood (choć przez pierwsze trzy dni jest źółtkowaty) i Thalia. Tulipany miały być czarne, ale nie są, więc nie wiem… może faktycznie, jak Justyna pisze, Negrita?
Justyna, dzięki za nazwę, chyba pasuje!
Marto, dziękuję, biel uwielbiam.
Aga Nowa12, miałam przez kilka lat Overdam na tarasie (strona północna) i faktycznie wegetował. Nigdy nie doczekał problemu niemieszczenia się w donicy. Ewidentnie służy im słońce.