Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Martka 13:11, 05 maj 2023

Ukon może nie tak od razu roztacza uroki obfitości, za to jakie uroki!
Upragnione zieloności i kolorowości objawiły się i tylko korzystać. Ja wciąż nie dowierzam oglądając zdjęcia naszych ogrodów i swój na żywo, że doczekałam...
April 14:01, 05 maj 2023

Jak miło obejrzeć zdjęcia z Kórnika Byłam tam kilka lat temu z wycieczką ogrodowych fanów. Było bardzo miło choć inna pora roku. Widzę że w czas magnolii też warto się wybrać
ewsyg 20:55, 05 maj 2023

Zuzia, ale poczarowałaś zdjęciami. Masz już pąki kwiatowe na róży, jestem zaskoczona.
nyna76 09:44, 06 maj 2023

No tu to już konkurencja dla Kórnika ślicznie, kolorowo.

antracyt 13:15, 06 maj 2023

Roocika napisał(a)

Świetne kadry i ta wiśnia piłkowana też mi się podoba.

Takie kadry spomiędzy drzew dają pozorne wrażenie kokonu
A tak serio to cieszą mnie teraz bardzo młode listki i kwiaty na jabłonkach ozdobnych. Przy okazji zastanawia dlaczego 2 z 4 w tym roku prawie nie zawiązały kwiatów (w zeszłym roku dla odmiany kwitły i owocowały bardzo intensywnie, a te co kwitną teraz wtedy strajkowały). Czyżby czegoś im brakowało, że pokazują swoje piękno co 2 lata?
antracyt 13:21, 06 maj 2023

Martka napisał(a)
Ukon może nie tak od razu roztacza uroki obfitości, za to jakie uroki!
Upragnione zieloności i kolorowości objawiły się i tylko korzystać. Ja wciąż nie dowierzam oglądając zdjęcia naszych ogrodów i swój na żywo, że doczekałam...

Obejrzałam dzisiaj swoje kolorowości na monitorze komputera i stwierdzam, że mój telefon strasznie wzmacnia i dodaje krzykliwości... nie zauważałam tego wcześniej, bo ustawiałam sobie w nim tak ekran, żeby mnie właśnie te jaskrawe kolory nie "gryzły" w oczy. Chyba znowu muszę coś przy ustawieniach pomajstrować, żeby było bardzie realistycznie.
antracyt 15:00, 06 maj 2023

April napisał(a)
Jak miło obejrzeć zdjęcia z Kórnika Byłam tam kilka lat temu z wycieczką ogrodowych fanów. Było bardzo miło choć inna pora roku. Widzę że w czas magnolii też warto się wybrać

Wydaje mi się, że kwitnienie magnolii to jeden z lepszych momentów tego arboretum. Koniecznie daj znać gdybyś się wybierała
antracyt 15:09, 06 maj 2023

ewsyg napisał(a)
Zuzia, ale poczarowałaś zdjęciami. Masz już pąki kwiatowe na róży, jestem zaskoczona.

Ewo, ta róża (czerwonolistna) akurat normalnie tak szybko zaczyna, tylko u mnie to jej drugi rok, a w zeszłym kwitła trochę później. Mam jeszcze jedną majową - to Rosa moyesii "Geranium ", kupiona jesienią z gołym korzeniem i na kwiaty poczekam raczej do przyszłego roku.
antracyt 15:10, 06 maj 2023

nyna76 napisał(a)
No tu to już konkurencja dla Kórnika ślicznie, kolorowo.

Haha, spora przesada z tym porównaniem, chociaż kolorowo już jest
vita 18:35, 06 maj 2023

antracyt napisał(a)
A tego to się naprawdę nie spodziewałam

A co to jest? Wpatruję się dobrą chwilę i nie mam pojęcia. Wiosną nie zmieniaj ustawień w telefonie, te kipiące kolory są bardzo w tym czasie potrzebne