Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życie w wiejskim ogrodzie 18:16, 22 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Nie żartuj to są fotki z dzisiaj? Jesień chyba zapomniała o Twoim ogrodzie
Wieczorem rozpoczynam poszukiwania cebulowych w necie Dziękuję za podpowiedź
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 22 paź 2014

Do góry

Co z tym ogródeczkiem począć 18:15, 22 paź 2014

Do góry
Zobaczcie jakie niebo ,ani jednej chmurki

I tak przez cały urlop
Życ nie umierac
Co z tym ogródeczkiem począć 18:11, 22 paź 2014

Do góry
Ej dziewczyny wszystkie zdjęcia jakieś takie byle jakie

Ale tak nie ogrodowiskowo
Zobaczcie jak personel się starał nas zadowolić
Takie cuda nam na łożu robili

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:10, 22 paź 2014

Do góry
Dzisiejsze trawy

Ogródek Iwony 18:06, 22 paź 2014

Do góry
Poleciałam do ogrodu obfocić moje podwórko. Oczywiście to zdjęcia poglądowe typu Przed (ciekawe, kiedy będzie Po? )
1. Kostka:
Moja kostka przy domu (stojąc od podwórka w kierunku przodu domu (nie mylić z kierunkiem wjazdu na tyłach od strony południowej - dom jest na rogu, dwie strony od drogi jak wszystkie na tej ulicy) :

Na środku chodnika koło, z lewej strony funkie, z prawej strony 2 kulki tuji, po środku bez biały
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:02, 22 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kłamałam mam jeszcze jedną fotkę z wczoraj.... i tu widać jesień, a na reszcie ogrodu, albo liście poleciały bez wybarwienia, albo jeszcze nie zaczęły się przebarwiać.. jeżeli idzie o kolory to w tym roku jest beznadziejnie.

O cudności - trawy, staw i jesiennie wybarwione drzewo! Wiele osób pisze, że drzewa w tym roku słabo się wybarwiają, ale na zdjęciu tego nie widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:01, 22 paź 2014

Do góry
horcia napisał(a)
Cudny ogród !!!!! I nic dziwnego że został nagrodzony. Gratulacje. A przy okazji chciałam zapytać jak szeroka jest rabata kolo hortensji i czy one nie zasłaniają okna, jak je przycinasz? Zaraz przy ziemi?

w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Leśne Wzgórze 17:49, 22 paź 2014

Do góry
Żebv nie było tylko twórczo to sobie troszkę uporządkuje co zrobiłam i co zostało do zrobienia:
1.spore części chwastowiska i perzownika zaadaptowałam na nowe rabaty by na wiosnę były już przygotowane. Bardzo dużo mi to czasu zajęło bo wybieranie perzu jest żmudnym zajęciem...
2. posadziłam
* 140 krokusów i już wiem, że to o jakieś 300 za mało
* 30 czosnków
* 30 tulipanów angelique
* 10 szafirków
* 15 anemonów
* 10 rozplenic
* 15 stipek z nadzieją, że przetrwają zimę
3. we wrześniu udało się rozłożyć 20m3 kory na rabatach, niestety nie na wszystkich i część będzie trzeba uzupełnić wiosną.
4. przygotowałam miejsce na hortensje limelight i żurawki pod nimi - sadzić będę wiosną

Przed przymrozkami muszę jeszcze:
* posadzić 50 tulipanów exotic emperior
* posadzić 30 różnych tulipków
* uprzątnąć część donic z tarasu
* wyciąć liście host
* zgrabić liście z trawnika (z rabat będę uprzątać wiosną)
* podwiązać na nowo klona palmowego, który wychyla się do słońca
* uprzątnąć z rabat rośliny jednoroczne.

Podsumowując tegoroczne prace były bardzo czasochłonne i mało efektowne , ale mam nadzieję, że to zaprocentuje i przyszły rok będzie ciekawszy pod względem estetycznym.

A dla zaglądających widoczek

Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:45, 22 paź 2014

Do góry
I kilka dni urlopu i już nie daję rady nadrobić...a tutaj jeszcze impreza na czwartą setkę....buziolki zostawiam razem z kwiatuchem

...wracam poczytać
Mój mały raj na ziemi :) 17:41, 22 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)

I wprawdzie smutno, że już jesień na stałe zagościła...to u Ciebie te jesienne kolorki ślicznie ozdabiają Twój ogród, a do tego jak kilka chwil można wyrwać leniuchując przy ognichu (i nie trzeba pichcić, bo M to robi)..to faktycznie raj nie ogród....
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:22, 22 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
A gdzie twoje kolory jesieni ?

Reniu kolory są...jakieś szare i smutne w tym sezonie...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:16, 22 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Ziemniaka nie chcę! to 2 jednak przetestuję
też wolę ciepełko, nadal będzie
jak ci braknie jakiś hortek, wysyłaj patyki,tych co chcesz mieć więcej, prawie w 100% mi się ukorzeniło, ba wszystko zakwitło
dzięki Aniu
częstuj się

Patrz jaki jedne sadzonek winogronowy z Twoich zeszłorocznych patyków

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:09, 22 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Agatko, zaczynasz wybijać się na czołówkę ogrodowiskowych fotografów Zdjęcia piękne, ale co się dziwić jak ogród cudowny Aniołek na dobranockę przecudny. Problemy mijają - pamiętaj o tym . A te szalejące na różowo róże o tej porze roku, to co to za terminatorki?

Violu...ale mnie komplementujesz...

ta różyczka to róża okrywowa the fairy...
nadal kwitnie

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:04, 22 paź 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Agatko, na jesienne smutki najlepsza kawusia
Zapraszam

Dorotko czasem kawusia to za mało...
ale i tak dziękuję !!!

dla Ciebie ostatnie róże z tego roku...róża Chopin

W ogródku Iwony 16:48, 22 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Iwonko, co to za odmiana róży ? Jest bardzo ładna. Trawy masz boskie. Mnie też na nie wzięło

Ewo, to jest Alnwick Rose ( mam nadzieję że nic nie pomyliłam)
Ogródek Iwony 16:45, 22 paź 2014

Do góry
Obecnie jest drewniany domek przy garażu, na planie zamiast niego jest murowany (ta wnęka na kącik wypoczynkowy)
Przy tarasie jest rabata, która powstałą w tym roku. Przedłużyć ją do wjazdu, czy dać trochę trawnika? Jakieś propozycje są?

Wierzba do wycięcia:
Życie w wiejskim ogrodzie 16:39, 22 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Przemek, gdyby nie dzieliła nas taka odległość.....zasłużyłeś na klapsa, (i niedoszukuj się podtekstów) miałeś się kurować a Ty biegasz po ogrodzie z aparatem.

Ewa nie bij bom nie zasłużył Zdjęcia pochodzą z tamtego tygodnia tylko nie miałem ich kiedy wkleić U mnie od dwóch dni leje i nawet jakbym chciał to nie ma jak focić

Nallar napisał(a)
Przemek, gdyby nie dzieliła nas taka odległość.....zasłużyłeś na klapsa, (i niedoszukuj się podtekstów) miałeś się kurować a Ty biegasz po ogrodzie z aparatem.

Nallar napisał(a)

Tak Haniu lekceważy zalecenia, nie wyjdzie mu to na dobre.
Należy mu się lanie

hanka_andrus napisał(a)
No i ma czego chciał! Zasłużył!

No to już

Do zaleceń się stosuję i grzecznie leżę w łóżku

Macham do Was
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:39, 22 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)
Irenko, zerknij, już dałam fotki i info o mojej metasekwoi,
jasnotę też lubie bardzo, świetnie sie rozrasta nie dopuszczając chwastów do'głosu', muszę też jej porobić fotki

Marzenko, byłam, wielkie dzięki
a tu patrz, jaka była moja malutka i paulownia też
no całe miejsce to zmienione
2011

2014
i obecnie metasekwoja i paulownia

Zawitko/Halinko cieszę się ogromnie
za rok po kwitnieniu je ciachnę, zobaczę ile przyrost będzie
czyli przesyłka ekspresowa
Ogródek Iwony 16:32, 22 paź 2014

Do góry
8. Warzywnik obecnie:
:
Żółte tuje do wyautowania, ale zostaną: śliwka - 1,90 m od ściany garażu (przyjdzie jeszcze tynk), 4,10 m od przodu garażu, przed śliwą widać forsycję, ale mogę ją przesadzić jeszcze (zostaje gdzieś w ogrodzie), bo tam miałoby być dojście do kompostu. Po lewej stronie w równej lini śliwy posadziłam w tym roku gruszę - 1,90 od płotu, drugą przed nią z przodu w odległości 2,10 m. Zaznaczyłam te drzewa na moim pierwotnym planie. Jest jeszcze jabłoń, ale do wycięcia.
9. Kompostownik - jest tam, gdzie go Łukasz zaplanował - na końcu linii garażu (garaż 6,25 długości - kwadrat). Nie wiem tylko, czy ścieżka może iść przy ścianie domu, bo ślwka się rozrosła - można ją wiosną przyciąć (zna się ktoś?)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies