Pierwszy raz w życiu popełniłam syrop z kwiatów czarnego bzu. Stygnie.
A konfitura z czereśni się pasteryzuje.
Jeżdżę teraz trochę do cioci na wieś... tam mega odpoczywam, nawet jeśli jestem krótko i intensywnie.
Przekonana byłam że maleństwo kwitło w ubiegłym roku...Nic to, skoro się zaaklimatyzowała to z pewnością doczekasz się kwiatów.
Na mamusi są widoczne jeszcze pozostałości kwiatostanów z ubiegłego roku, nie miał kto obciąć.
Dla Ciebie kwiatuch.
A ja poproszę Aganiu leżaczek żebym mogła podziwiać to piękno.
Twój ogród jest jedyny i niepowtarzalny i zawsze mnie zachwycał.
I te Twoje smaczki...cudnie.
Koteczek to bardzo kocha swoją Panią Na szczęście nic się nie stalo ale musicie uważać.
Zdrówka Aganiu życzę
Moim zdaniem te 2 kępki to nie Rozanne. Mają inne liście i pokrój. Młode Rozanne są właśnie takie płaskie i płożące. W następnych latach kępa robi się wyższa
Pilnuj, pilnuj Agatko bo te żarłoczne paskudy wszystko wciągną.
Róże oczywiście specjalnie dla Was.
Maria Theresia
Pashmina
Stefanie Baronin zu...
Escimo Flower Circus
W miłości różanej jestem mocno rozdarta i zmienna. Kocham prawie wszystkie, tylko ulubieńcy się zmienają z porą kwitnienia. Dzisiaj co chwila zerkam na Elfe. Delikatna z niej elegantka
Piwonie już na finiszu, wyjątkowo krótko kwitły w tym roku. Pewnie przez temperatury i brak opadów.
Na wzmocnienie GC czekam już kolejny rok... chyba miejsce jej nie odpowiada. Emelie na pewno radykalnie przytnę po kwitnieniu.
Tak susza to tragedia dla roślin. U nas jeszcze padało w maju więc głębiej jest mokro, ale do 30-40 cm jest sucho.
Tak sądzę pospołu kwitnące z warzywami. Paprykę mam posadzona między różami i wrzosami. Zresztą jak czytałam aby papryka była smaczna między krzakami trzeba sądzić siać macierzankę, tymianek, oregano, buraki i cebulę.
Za gęsto posiadam ogórki będę sadzonki sądzić gdzie się da między kwiatami niech rosną.