Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

mirkaka 15:41, 19 cze 2023

Piękne róże , piwonie
Widzę że chyba bardziej kochasz te delikatne kwiatki róż?
GC i ja mam, ona się wzmocni, u mnie to już silna, zdrowa pani, pierwsze kwiaty ma ogromne, i taki niesamowicie ciekawy kolor w środku
Ta Emelie widać że trochę osłabiona, czarna plamistość, skoczki, ja bym wszystkie stare, podmarznięte pędy mocno skróciła po kwitnieniu, albo cięła nisko te stare
antracyt 19:52, 19 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Chyba nie wszystko, ale nadrobiłam. Bogactwo niesamowite Teraz czekam na fotki dalii

Orliki białe od Ciebie chwilę temu posiałam w domu, ale mi nie wzeszły. Myślisz, że mogę spróbować sypnąć nimi teraz prosto w rabatę?

Syp
Wahałam się czy już wstawiać, czy czekać jeszcze trochę...

Jako bonusik pierwszy w życiu maczek
antracyt 19:55, 19 cze 2023

Alija napisał(a)
Wszystkie róże piękne, a masz ich sporą kolekcję i fajnie, będziemy mieć co podziwiać.

Rzeczywiście trochę się ich nazbierało. Przy okazji też takie cudaczki nn
antracyt 20:15, 19 cze 2023

mirkaka napisał(a)
Piękne róże , piwonie
Widzę że chyba bardziej kochasz te delikatne kwiatki róż?
GC i ja mam, ona się wzmocni, u mnie to już silna, zdrowa pani, pierwsze kwiaty ma ogromne, i taki niesamowicie ciekawy kolor w środku
Ta Emelie widać że trochę osłabiona, czarna plamistość, skoczki, ja bym wszystkie stare, podmarznięte pędy mocno skróciła po kwitnieniu, albo cięła nisko te stare

W miłości różanej jestem mocno rozdarta i zmienna. Kocham prawie wszystkie, tylko ulubieńcy się zmienają z porą kwitnienia. Dzisiaj co chwila zerkam na Elfe. Delikatna z niej elegantka

Piwonie już na finiszu, wyjątkowo krótko kwitły w tym roku. Pewnie przez temperatury i brak opadów.
Na wzmocnienie GC czekam już kolejny rok... chyba miejsce jej nie odpowiada. Emelie na pewno radykalnie przytnę po kwitnieniu.
Magara 23:11, 19 cze 2023

antracyt napisał(a)

Wahałam się czy już wstawiać, czy czekać jeszcze trochę...

Wahania zrozumiałe
Ale chyba linczu nie będzie
Żółta koszulka lidera jest Twoja, chyba że doping niedozwolony stosujesz
Zuza - piękne one wszystkie
Gosialuk 17:07, 20 cze 2023

Daliowa Królowa jak nic.
antracyt 21:33, 20 cze 2023

Dziewczyny, daliowy sprint jakoś tak sam się zadział. Wsadziłam karpy do doniczek w tym samym czasie co rok temu, a one okazały się wyjątkowo wyrywne. Nie przeszkadzają im nawet chmary mszyc które je oblazły. Na razie mało zerkam w ich stronę, cieszę się różami... i caly czas czekam na deszcz.
Szczyptę zieleni (z dodatkiem) w ramach wytchnienia od upałów zostawiam.

Basieksp 23:09, 20 cze 2023

Dalie jak zwykle piękne, a to dopiero początek ja mam kilka i te kilka pomyliłam sądząc, tam gdzie planowałam żółte będę miała różowe, posadziłam dwie przy warzywniku, miały być pomarańczowe, są bordowe, aj coś mi się pomieszały a niby podpisane miałam
Rojodziejowa 08:27, 21 cze 2023

No ja czekam. Z moimi mam spore opóźnienie. Wczoraj pierwszy kwiat w dalii kupionej w sumie na samiuśkim końcu.
Zuza, a mogłabyś wrzucać info o odmianach przy fotkach? Ślicznie proszę
antracyt 09:26, 21 cze 2023

Basiu, czyli Twoje już też kwiaty pokazują skoro wiesz że pomylone sadzenie

Asia, na pewno będę podpisywać zdjęcia jak się całe towarzystwo rozkręci, ale to tylko taka wstępna zajawka dla Ciebie była. Jest tam zdjęcie Jowey Winnie i Copperboy(tylko na żywo bardziej w ceglasty wpada).

ps. W końcu pada, czasami leje i przechodzi burza za burzą. Już widzę przez okno smętnie zwisające kwiaty. Trudno, deszcz bardzo potrzebny, nie marudzę, strasznie się cieszę