Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:09, 23 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Siostruniu kochana od jutra mnie czas ściga więc już dzisiaj przychodzę
Buziaki dla całej cudnej rodzinki

Gosiaczku, dziękuję za życzenia, zwolnij trochę, ja przestałam się przejmować, ale klimacik u Was już świąteczny
Ogródek Anity 09:09, 23 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ale fajne ozdoby na drzewku.

Ewciu
Odkąd zamieszkaliśmy w nowym domu, sukcesywnie zbieram bombki, staram sie żeby każda była inna, bo tyle jest ładnych bombek, a choinka zawsze jedna i gdzie to pomieścić!? To tak samo jak z ogrodem i różami- teraz to już utykać po jednej z danego gatunku bo miejsca brak, a tyle jest pięknych i chciałoby sie miec wszystkie
Zobacz ta jaka piękna
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2014 / 2015 08:48, 23 gru 2014

Do góry
I ja życzę wszystkim Wesołych, zdrowych i szczęśliwych Świąt
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:37, 23 gru 2014

Do góry
Wszystkim Wam dziękuję za odwiedziny i zaglądającym gościom życzę wspaniałych i radosnych Świąt, pełnych miłości dla Was i i Waszych najbliższych

AgnieszkaW-piszesz o pięknej pogodzie Agnieś....dawno mnie nie było, o ładnej pogodzie już zapomniałam i wieesz, że białego puchu mi już brakuje
anka_-widoczki są fajowskie, ale tylko przez okno, bo wietrzycho szaleje od kilku dni....jaki masz zajefajny avatarek diablico
malgorzata_s...-uwędziliśmy jeszcze kiełbaskę
Marzena2007-już krokusy...u Ciebie wychodzą.....u mnie nie, bo późno wsadzałam, ale jak będzie tak jak jest mocno na plusie, to wiosna już za progiem
Bogdzia-w górach to teraz szaleńczo musi być, bo strasznie wieje, ale ja ciepło cię pozdrawiam
Mała-Mi-ja się cieszę, że mnie nie porwało....u mnie kosze wilinowe fruwają
zbigniew_gazda-widoki mnie zachwycają zawsze jeszcze z górami w tle
kasiek-szadzi już nie ma deszcz i plusowa temperatura rozmyła efekt szronu...to była tylko krótka chwila, którą na szczęście uwieczniłam w obiektywie i na zimę już czekam
grazyna-też pozdrawiam i macham do Ciebie
Madziarzeszów-ja już nawet nie wiem co się dzieje w ogrodzie
Napia-zdjęcia z ptasimi są najładniesze....nawet nie wiesz jak się cieszę z widoku sikorek
Urszula-Ula chwile uchwycone w przelocie, a wiesz piekielne wietrzycho wróciło i szaleje mi po ogrodzie, a w domu huczy i prądu niet
WilczaGóra-piękne grudniowe niebo z zachodzącym słońcem uwielbiam, tych pasteli też mi już brakuje
makkasia-nie narzekamy....na tę pogodę, bo nie mamy czasu
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2014 / 2015 07:20, 23 gru 2014

Do góry
Ciepłe i serdeczne życzenia, aby światło choinki – symbolu radości z narodzenia Jezusa,oświetlało zawsze Wasze życie i pozwalało odnaleźć właściwą drogę

Rododendronowy ogród II. 06:30, 23 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wypisz, wymaluj Strzyżyk radosnego oczekiwania na święta, pozdrawiam
Mój jesienny ogród 03:38, 23 gru 2014

Do góry
Jutro Odpiszę na wasze posty. jusz nie będę musiał iść spać o 9. Jutro będą świąteczne fotki a teraz żegnam się jedną z nich. Najlepszego życzę.

Mój jesienny ogród 03:29, 23 gru 2014

Do góry
Witajcie Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Dziś pokażę następne zdjęcia z północy ale nie będę się rozpisywał bo jutro jeszcze raz muszę wstać o 4 i do końca tygodnia wolne. Jutro więcej napisze. Cały czas jest ciepło ale były dwa dni zimowe, cały dzionek sypał gęsty śnieg i było przynajmniej 20 cm ale po dwu dniach, przyszło ocieplenie i wszystko spłynęło ale zrobiłem sporo nocnych zimowo świątecznych fot. Dziś tylko jedna dla zachęty zostawiam na Święta . Tydzień temu miałem wypadek na rowerze, przy 40 na godzinę wpadła mi pizza pod przednie koło i dachowałem, dobrze że było późno i nic za mną nie jechało, cały się obiłem ale najbardziej kolano ale już jest w miarę dobrze. Nie jeżdżę, bo przednie koło scentrowało się i muszę dać do naprawy. Tak poza tym wszystko w normie. Fotki są opisane więc już nie będę nic dokładał. Trza iść spać.

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:34, 23 gru 2014

Do góry
W niedzielę byłam w Krakowie na rynku, kiermasz bożonarodzeniowy z pierogami i grzańcem i różnością towarów. Jak to powiadają podróże kształcą przypatrzyłam ozdoby z masy solnej - dlaczego ja na to nie wpadłam - w kolejnym roku małe serduszka i gwiazdki do stroików już będą z własnej produkcji.

Nie mogłam się oprzeć na straganie maleńkim cacuszkom i moja kolekcja się powiększa

pozdrawiam już prawie świątecznie wszystkich zaglądających ogrodników

i ogrodniczo cieszę się, że pada bo było sucho, wiatr mnie denerwuje, strasznie narozrabiał
za to mrozek idzie i będzie ujemnie a nawet może w Nowy Rok spadnie śnieg co bym chciała bardzo !
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:24, 23 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Taaaa uzależnienie od kleju... w pistolecie

no nie wiem co w tym jest chyba powrót do dzieciństwa, dziś się na dodatek poparzyłam ale już wiem że naparstek jest sposobem na poparzenia przy klejeniu małych elementów.

Mało ogrodowo u mnie ale za to kolorowo jak w ogrodzie

zamieniłam w świeczniku świeczkę na bombkę i jest fajniej a na dodatek położyłam w regałach choć gdzie po jednej luzem bombce

choinka stożek dostała za dekorację kilka kwitków hortensji

wymodziłam wianek który nie mam jak powiesić

poprawiłam ten pierwszy który nie zawiśnie i musi się wspierać jedynie o kominek

Ogród w skali mikro cz.II 23:36, 22 gru 2014

Do góry
Moje dzisiejsze ozdoby .. Wykonane pomiędzy jednym a drugim myciem podłogi z tego ceglowego pyłu

Pszczelarnia 23:30, 22 gru 2014

Do góry
Chodziło o tego buka, zwyczajnego w formie płaczącej.
Musiał zostać kupiony.

Nadmienię, że był też cis złoty

Właściciel szkółki, Pan Ogrodnik posunięty w latach, młody duchem i tryskający energią powitał nas tak: "czemu zawdzięczam Państwa wizytę o takiej porze roku?"

Przybyliśmy po kresowego buka. Znaliśmy jego historię: zrazy do szczepienia Pan Sz. pobrał w parku podworskim niedaleko Dublan (Dublany - znana szkoła ogrodnicza założona przez Galicyjskie Towarzystwo Gospodarcze). Pan Sz., przedwojennie kształcony człowiek, ogrodnik płynnie mówiący po francusku, prezes miejscowego Towarzystwa Lwowskiego, będąc 7 lat temu "na wschodzie" zobaczył w parku starego buka płaczącego i pobrał zrazy do szczepienia.
Był nieco zdziwiony - może rozgoryczony, że wszyscy teraz kupują buki 'Purple Fontaine' a on ma prawdziwy okaz, tyle tylko, że "pendulę zielonego". Wykopał go z ziemi do donicy 2 lata temu a buk nie znalazł nabywcy ... . Od chwili szczepienia minęło 8 lat.

Opowieść chwyciła za serce Ta i buk został kupiony. Jak się mogłam sprzeciwić?
Przy okazji dowiedzieliśmy się o istnieniu w ZK pięknego ogrodu, gdzie rosną przedwojenne żywotniki, cyprysy, cisy i piękne drzewa, szczęśliwie nietknięte (to będzie wyprawa noworoczna) wyrokiem historii.

Jak nie kupić buka z paszportem, metryką i świadectwem pochodzenia?

Buk pendula został posadzony na końcu widoku od "dużej pergoli", w przyszłości otrzyma swoją tabliczkę:

Swoje tabliczki mają już zioła, drzewka owocowe i niektóre róże, jak np. taka od mojej siostrzenicy:

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2014 / 2015 23:26, 22 gru 2014

Do góry
Życzę niezwykłych świątecznych radości,
niezapomnianego smaku
świątecznych przysmaków
i wciąż nowych możliwości
w życiu w nadchodzącym roku.
Tajemnica Bożego Narodzenia
niech wzbogaci łaską, napełni pokojem i radością,
a blaskiem swym niech oświeca
wszystkie dni nadchodzącego roku.
Całej cudownej Ogrodowiskowej braci najserdeczniejsze życzenia życzy Iwona

Ogródek Iwony 23:14, 22 gru 2014

Do góry
To właśnie tego wieczoru,
gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha
- w serca złamane i smutne,
cicha wstępuje otucha.
To właśnie tego wieczoru,
od bardzo wielu już wieków,
pod dachem tkliwej kolędy,
Bóg się rodzi w człowieku.
Radosnych i pogodnych
Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzy Iwona

Działka wkoło Lubczyka :) 23:01, 22 gru 2014

Do góry
Małżeństwo to nie kara i kocha się bez trudu przyjmij życzenia na 10 rocznicę ślubu 100 lat dla was Kasiu.
Wersja mini mini 22:53, 22 gru 2014

Do góry
Moja wersja hiacyntów

Tym razem z pełną świadomością wybrałam fioletowe a nie białe.
W cieniu - zacieniona 22:50, 22 gru 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Sprawdzałam zdolność kiełkowania nasionek stipy... wzeszła.

Widzę te 'piórka'! Doskonała wiadomość!

Bogusiu, zdradź jaką masą tort przełożyłaś?

A przy okazji - cudownych Świąt zyczę
Ogród do odświeżenia 22:50, 22 gru 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Juleńko zniknęłaś ale może przeczytasz

Malgosiu dziękuje za pamięć i za życzenia
Ogród do odświeżenia 22:48, 22 gru 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Szczęśliwych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia życzy Kasia z rodziną.

Dzięki Kasiu Tobie i Rodzinie
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2014 / 2015 22:44, 22 gru 2014

Do góry
Cudownej atmosfery, tych co roku oczekiwanych świąt, życzy Barbara

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies