Obejrzałam "od dechy do dechy" mój klimat dzięki za wichrowe i pytanko czy bodziszek wspaniały można szczepić ? Teściowa ma ładny krzak ale mało ją obchodzi co gdzie rośnie (to jej wykopie ) a na jesień nasionka zbiorę i z tą ostróżką to mam na torebce jest napisane siew w maju to chyba chociaż do kwietnia poczekam bo Agnieszka już wysiała a mi się wydaje że popadają jak tak wczesnie już raz taką sytuację miałam na razie to wysiewam lobelle ona da radę na pewno
No, cieszę sie, że trafiłam w gust.
Kiedy sobie dokładnie obejrzała Twój ogród, widziałam, że na Wichrowym Wzgórzu znajdziesz wiele inspiracji.
Chciałabym taką romanryczną rabatę zrobić nad Rozlewsikiem.
Raz siałam ostróżkę. Nie stratyfikowałam nasion. Z siewem bym poczekała jeszcze.
Na tę rabatę różaną można dać lilie. A z tyłu za różami to masz dużo miejsca?
Bo możeby peonie tam dać?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Nie ma za co
Podziękowania należą się Monice z Wichrowego za cudne inspiracje.
Udanych zmian w ogrodzie życzę.
A może peonie sadzisz zbyt głęboko? No i one potrzebują dużo papu
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
a jakie papu bo ja mam gline i się na wiosnę w takiej czerwonej babrałam to mam tuż za rogiem okazała się pożyteczna bo mi brzózkę i jabłoń uratowała, które mój tatuś na drabinie złamał, a jakie dłonie miałam od tego chciałabym wprowadzić w menu SPA. Mam 3 rodzaje glinek u nas i każda bomba dla skóry i nikt tego nie wykorzysta niestety chore przepisy, ale może kiedyś moje słowiany, kaolin, glinianki a to
SŁOWIANY
O mamo, w takich pięknych okolicznościach przyrody mieszkasz???
Papu to kompost. Rozkładam jesienią albo wiosną, kiedy mam przerobiony już.
tam są białe ładne kwiatki i łubin wszędzie
moje ulubione baśniowe zapomniane przez ludzi i to jest fajne robione zdjęcia wczesnym rankiem, to jest dopiero ogród