Jolu, skrętniki dla mnie nie są łatwymi roślinami, już kilka zniszczyłam. Na szczęście kilka ocalało. Dobrze jest mieć coś kwitnącego w domu na deszczowe dni.
Ogród jest właśnie tutaj, gdzie się przeprowadzam.
Jolu, a teraz moje czereśnie.
Na pierwszym zdjęciu, po prawej stronie jest biedronkowa, Regina, albo Kordia. Nie była podana podkładka, ale myślę, że jest szczepiona na Colcie. Po lewej Wanda szczepiona na Colcie. Obie w tamtym roku były obniżane.
Na drugim zdjęciu jest po prawej Wanda, a po lewej Burlat szczepiona na podkładce skarlającej. Nie była jeszcze nigdy cięta. Na tym zdjęciu wygląda, że są podobnej wysokości, ale Burlat jest niższa.
Ewa (ewsyg) pokazywała kolekcję swoich skrętników. U mnie uchowały się trzy, reszta padła ofiarą wełnowców. A raczej ja nie potrafiłam poradzić sobie z inwazją szkodników ;(
Ten już przekwita ale dwa pozostałe jeszcze w pełni kwitnienia
Pierwsze poszerzenie za mną
jak to ja zrobiłam milion fotek jednego kawałka rabaty -część z wiśniami
Przesadziłam róże bliżej ,dosadziłam podzielone kukliki, kocimiętki ,jakieś trawki ,których nazwy nie pamiętam -dostane od Edytki Lindsay chyba Miłki
róża Veilchenblau zachwyca mnie w tym roku. Moc kwiatów, spływa z altany takimi kwiecistymi welonami. Jej miodowy zapach czuć, kiedy się do niej podchodzi. Nigdy dotąd tak nie pachniała, chyba w ogóle nie pachniała.
Będę działać po weekendzie bo pojechałam sobie na wypad do Trójmiasta z koleżankami
Super sprawa taki wyjazd
Podpatrzone w Sopocie, ja chcę taką piękną szałwię, rabata bylinowa pod platanami cudna. Jestem ciekawa co to za odmiany.
Róża Grafin Diana.
Chyba ja przypaliło słońce czkoda. Czekam na kwiaty od 2 lat ma dużo pąków. Najgorszy dla pąków róży jest deszcz i następnie ostre słońce.
Kasiu u mnie żadnych opadów nie widzę po wczorajszym dniu.
Bardzo wszystko rośnie przycinam krzaki to co miałam zrobić w zeszłym tygodniu. Nie mam szczęścia do cięcia znowu deszcz przeszkodził.
Nie wiem czy kiedykolwiek spocznę na tej działce.
Lilie, róże kwitną.
Jestem pod zachwycona moim klematisem który kwitnie jak nigdy. Posadziłam z Lidla taka witkę w 2020 r. Miał być to Montana a tu niespodzianka. Nie miałam szczęścia do tej pory zawsze po parę kwiatków.