Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:37, 17 lis 2015

Do góry

A miałem taki porządek i mój zaschnięty giganteus.

Pod różami znowu trzeba posprzątać, wstyd taki bałagan pokazywać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:32, 17 lis 2015

Do góry
Ha zrobiłe dzisiaj kilka zdjęć i choć są brzydkie bo jesień przedstawiają to od prawie miesiąca zdjęcia nie zrobiłem u siebie

O tej porze broni się jedynie rabata przy wejściu.

Wierzba straszny śmieciuch, ale pogoda nie zachęca do wychodzenia.
Ogródek Iwony 17:55, 17 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ehh ja siedzę właśnie nad wycenami kostki i nie maluje się to w takich ładnych barwach jak planowałem... straszne koszty, ale muszę tak kombinować by realizacja doszła do skutku I wyjdzie na to, że będę musiał zostać brukarzem

Ja już nim jestem
Ceny za kostkę nie są proporcjonalne do wykonanej pracy mogą się na mnie brukarze oburzać ale taka jest prawda
Kolorowy Ogród Geni 16:15, 17 lis 2015

Do góry
O jak uroczyście, u mnie jak w gminie było rozdanie nagród to tak nie było Lampion na pewno przyozdobi ogród
Ogródek Iwony 16:14, 17 lis 2015

Do góry
Ehh ja siedzę właśnie nad wycenami kostki i nie maluje się to w takich ładnych barwach jak planowałem... straszne koszty, ale muszę tak kombinować by realizacja doszła do skutku I wyjdzie na to, że będę musiał zostać brukarzem
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:59, 17 lis 2015

Do góry
Jak nie przepadam za takimi bombkami to Twoje mnie zachwycają, są całkiem inne niż te, które do tej pory widziałem.
Liście na rabatach z korą zostaw do wiosny większość zniknie, ze żwirku nie zazdroszczę wybierania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Olu dziękuje Ja muszę zadołować z 60 doniczek, na samą myśl słabo mi się robi

dla pocieszenia dodam, że mam podobną ilość
Typografia ogrodu 21:12, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ciężar objętościowy betonu to 24kN/m^3 czyli taka kula to 264kg dno byłoby płaskie więc wyjdzie taka prawie ćwierć tonowa kuleczka Konieczny jest wkład ze styroduru. Kula sama w sobie jest bardzo wytrzymała, więc nie musi mieć grubych ścianek.

Ale kula sie toczy wiec z przesunieciem w razie potrzeby nie powinno byc problemu.a jesli mailoby sie na niej siedziec skakac.... ro wole by byla full beton.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:08, 16 lis 2015

Do góry
Krysiu dziękuje

Olu dziękuje Ja muszę zadołować z 60 doniczek, na samą myśl słabo mi się robi

Asiu a tam nie nasze, krajowe są przecież

Marzenko u mnie o dziwo jest co obfocić, niech się pogoda poprawi, bardzo jestem zadowolony z mojej bukszpanowej, mimo paskudnej pogody i pory nadal wygląda nienagannie

Kasiu wory z torfem odkwaszonym czekają w pogotowiu, więc dużo pracy nie będzie. Maszyna nie taka zła, pooglądałem, zobaczyłem, poczytałem, wystarczy mi
Jakie tam męczenie

Typografia ogrodu 21:04, 16 lis 2015

Do góry
Ciężar objętościowy betonu to 24kN/m^3 czyli taka kula to 264kg dno byłoby płaskie więc wyjdzie taka prawie ćwierć tonowa kuleczka Konieczny jest wkład ze styroduru. Kula sama w sobie jest bardzo wytrzymała, więc nie musi mieć grubych ścianek.
Typografia ogrodu 20:58, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie takiej wielkiej to nie chce bez lekkiego wypełnienia taka kula o średnicy 55cm ważyła by ok 200kg. Potrzebę mam na taką ok 30cm i tak wydaje mi się spora.
Nie powiem taka wielka musi świetnie wyglądać, ale nie jest mi taka potrzebna.

Wiem też o jakie newralgiczne miejsca Ci chodzi, ale ten problem też rozwiązałem, oczywiście na razie w teorii

30 cm to ja bym jednak klosza szukala.latwiej i taniej i efekt pewniejszy.ja Jak na razie najwieksza mam 20 cm. Dzis wazylam taka o drednicy 15 cm i wazy 3,5 kg wiec nie tak duzo. A ja wlasnie mysle o takiej 60cm ale 100% betonu.
Typografia ogrodu 20:50, 16 lis 2015

Do góry
Nie takiej wielkiej to nie chce bez lekkiego wypełnienia taka kula o średnicy 55cm ważyła by ok 200kg. Potrzebę mam na taką ok 30cm i tak wydaje mi się spora.
Nie powiem taka wielka musi świetnie wyglądać, ale nie jest mi taka potrzebna.

Wiem też o jakie newralgiczne miejsca Ci chodzi, ale ten problem też rozwiązałem, oczywiście na razie w teorii
Typografia ogrodu 20:18, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Piłkę nasmaruje olejem, a przy wyciąganiu spuszczę powietrze ot i problem z głowy... tak myślę. Co do ilości, muszę to sobie obliczyć ile na jedną kulę będzie potrzeba betonu i ile gipsu na formę

Myslalam o tych miejscach gdzie gipsu bedzie cienka warstwa. A duza chcesz te kule? Taka z pilki do skakania?trzymam kciuki.fotorelacja konieczna
Typografia ogrodu 20:16, 16 lis 2015

Do góry
Piłkę nasmaruje olejem, a przy wyciąganiu spuszczę powietrze ot i problem z głowy... tak myślę. Co do ilości, muszę to sobie obliczyć ile na jedną kulę będzie potrzeba betonu i ile gipsu na formę
Typografia ogrodu 20:06, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No właśnie wtedy piłka też będzie jednorazowa, a tak tylko będzie trzeba zrobić odlew z gipsu na nowo. Wydaje mi się, że to może wypalić i nie będzie wtedy widać linii połączenia dwóch półkul, które by powstało w przypadku formy wielokrotnego użytku

Pilka stosunkowo niedroga jest a efekt moze byc lepszy.przy wyciaganiu pilki gips moze sie pokruszyc a kazdy uszczerbek bedzie widac na betonie.ale pomysl ciekawy.tylko ile tego gipsu bedzie trzeba
Biało różowy ogród za płotem. 19:54, 16 lis 2015

Do góry
Gosia bohater nie bohater swoje się urobiłem i wcale dumny z tego nie jestem, raczej nie dowierzam w własną głupotę

Bogdziu

Karol gdybym miał co fotografować to bym zdjęcia pokazał, ale sezon w tym ogrodzie się zakończył na przekopaniu rabat z obornikiem, posadzeniu cebul i zadołowaniu donic, a to słaby materiał na zdjęcia

Marzenko maska jak na złość jeszcze nie przyszła Jakoś tak nie lubię jesieni, że nie mam ochoty nawet zdjęć robić, ale w sumie troszkę murku przy skarpach dorobiłem, pogoda musi się poprawić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:39, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jazyy witam i dziękuję Giganteus nie sprawia u mnie kłopotów rośnie od 4 lat w jednym miejscu, ale ma tam bardzo słabą glebę i nie dostaje nawozu, woda wystarcza mu by wybujać na blisko 3 metry do góry. Ja go bardzo polecam, ale musi mieć miejsce i trzeba przewidzieć tą wysokość na minimum 250cm.
Wiosną będę ukopywał ciotce część i coś tak myślę, że to będzie moment w którym pojawi się problem

Bożenko dziękuje bardzo

Jolu no widzisz nie ma sprawiedliwości na tym świecie

Rafaela zależy z której strony rabat ale domyślam się, że chodzi o Georgia Plum jak dla mnie jest to najbardziej fioletowa żurawka o bardzo wyrazistym kolorze i nie wpada w róż, należy do dość kompaktowych żurawek i nie lubi nadmiaru wody wiosną

Tak, chodziło mi właśnie o tą. Serdeczne dzięki za odpowiedź. Wszystkie są śliczne ale ta będzie na głównej rabacie.
Ogród z łezką II 18:33, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj pomysł do wiązania na pewno zgapię w przyszłym roku bo sznurek doprowadzał mnie do szału. Jak to dobrze w końcu się orientować co i jak na zdjęciach bo jakoś wcześniej totalnie nie mogłem się odnaleźć

Grzesiu pewnie dlatego wymyślił te trytytki, bo mi wiatr sznurkiem narywał...

Wiosną pewnie też przyjedziesz Za dnia lepiej widać

Plan się robi, już pomierzone, M jeszcze rysunek machnie i będzie.
Typografia ogrodu 17:22, 16 lis 2015

Do góry
No właśnie wtedy piłka też będzie jednorazowa, a tak tylko będzie trzeba zrobić odlew z gipsu na nowo. Wydaje mi się, że to może wypalić i nie będzie wtedy widać linii połączenia dwóch półkul, które by powstało w przypadku formy wielokrotnego użytku
Typografia ogrodu 16:36, 16 lis 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ogólnie to chcę zbić skrzynie, a w niej zrobić formę z gipsu przy pomocy piłki, sama forma wyjdzie na pewno, ale muszę pokombinować, aby gips nie zostawił śladów na betonie, oczywiście kula z lekkim wypełnieniem by obniżyć wagę całości
Zależy mi na jak najbardziej gładkiej powłoce. Może przez zimę coś zmajstruję bo mam pełno starych płyt meblowych.

Brzmi ciekawie.moze po prostu zostaw pilke zalana gipsem w srodku.one od wewnatrz sa gladkie.szkod tylko ze forma bedzie jednorazowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies