Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:18, 25 mar 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Lilie może kupiłaś na targu? Ja też mam się wybrać, koniec kupowania z wysyłkowych są za drogie. Na targu w ubiegłym roku kupiłam drzewiaste i OT bardzo ładnie zakwitły odmiany nie pomylone.
Oni biorą skrzynkami holenderskie.

Asiu, u mnie dziś rano przyjechała ekipa i ścinali pilęgnacyjnie dwa dęby w drodze.
a ja wreszcie zaczęłam wertykulację trawnika.

Na targu Haniu
Wybór duży, a cebule naprawdę ogromne. Gdyby jeszcze kolory się zgodziły bo będę zadowolona. Bardo duży ruch panował przy stoiskach z kwiatami i cebulami.
Ceny od 1,50 do 2,50 więc się długo nie zastanawiałam
Mam sporo lilii z targu i też nie miałam pomyłek.
4,5 godziny przy traniku Haniu? A miałaś się oszczędzać.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:12, 25 mar 2017

Do góry
Lilie może kupiłaś na targu? Ja też mam się wybrać, koniec kupowania z wysyłkowych są za drogie. Na targu w ubiegłym roku kupiłam drzewiaste i OT bardzo ładnie zakwitły odmiany nie pomylone.
Oni biorą skrzynkami holenderskie.

Asiu, u mnie dziś rano przyjechała ekipa i ścinali pilęgnacyjnie dwa dęby w drodze.
a ja wreszcie zaczęłam wertykulację trawnika.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:01, 25 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Jaka piękna Maria Curie - w następnym roku pomyślę. w tym już zamknęłam listę zakupów (?)

Wczoraj też sobie powiedziałam, że lista róż zamknieta, a dzisiaj przytargałam do domu Louise Odier
I jeszcze lilie kupiłam, sztuk 22 bo cena przyzwoita. Gorzej jak mi zakwitną w kolorach akich nie lubię
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:18, 25 mar 2017

Do góry
Moje korony cesarskie na razie oblewają egzamin z odstraszania nornic. A nasza działalność ich rok temu kilkanaście chyba. Nornice chodzą obok. Ale może jeszcze muszę poczekać...

Na lilie i ja czekam... Przyszalałam, ale lilia Św. Józefa za mną chodziła. A przecież jednej nie kupię, bo to pusty przebieg pączki
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:15, 25 mar 2017

Do góry
Częstujesz nas takimi pięknymi zdjęciami
Ten orlik mnie zastanawia. Ja zebrałam nasionka i wysiałam, wszystko wzeszło, ale listki są zupełnie inne od macierzystych. Ciekawie wygląda szachownica.
Na lilie też czekam.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:05, 25 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Prognozy Juz całkiem niezle
http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1

Dzięki Kasiu.
Po niedzieli rozgarniam, najwyżej będę z włókniną biegała
Uciekam już bo mam zamiar jeszcze na targ podjechać i dokupić lilie.
Miłego dzionka
Żywopłotki cisowe. 05:43, 25 mar 2017

Do góry
Muszę moje lilie posadzić, bo zaczynają się suche robić
Żywopłotki cisowe. 02:51, 25 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Haniu, cebulki lilli ktore ledwo kielki puszczja mozna jzu sadzic do ziemi ??
tak zeby zakryc całe ?

Oczywiście sadź lilie, nic im nie będzie, tylko głębiej najlepiej 18 - do 20 cm głęboko. W/g zasady 3 razy głębiej jak grubość cebuli.
Mnie mówiono 20 cm głęboko. Wówczas lepiej przeżyją zimę.
Z ogródka na wsi 23:19, 24 mar 2017

Do góry
Gosia ja zamawiałem w benexsie lilie i mieczyki i powiem ci tak... cebulki lili ładne dosyć duże, mieczyki fajne ale widziałem większe cebulki Ogólnie wszystko ładnie zapakowane, podpisane i w ogóle
W skali od 1-10 -9
Nie wiem jak jest z kłączami bo sam ich nie zamawiałem ale rozmawiałem z ogrodnikami z mojego osiedla i mówili że im przychodziły ładne duże kłącza

Fotek nie mam, następnym razem ( może w niedzielę ) jak będę to zrobię
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 24 mar 2017

Do góry
Przywrotniki można by już dzielić ale na razie mam jeszcze pilniejsze prace
jeszcze przez tydzień takich robót się nie tykam

szachownica cesarska sadzona w sierpniu idzie w górę jak szalona

poletko źeleźniaka zaczyna mnie martwić - czy mi wymarzł ?

czosnek niedxwiedzi kupiłam na rynku tę kepkę za 5 zł i to jest lepsze niż kupno cebulek, kiedyś cebulki kupiłam i nic z nich było

Takie piękne lilie sobie kupiłam, przesyłkę dostałam po upomnieniu z wyrośniętymi cebulami więc zobaczymy co będzie , dostałam też 2 cebule w gratisie czego się nie spodziewałam

To tyle wieści z mojego ogrodniczkowania

pozdrawiam wszystkich zaglądających

i zapadam się teraz w szał wiosennych prac ogrodowych
Ogrodowa przygoda Łukasza II 21:11, 24 mar 2017

Do góry
Moniko z tym się zgodzę, że świat mały nie raz się już przekonałem

Patrycja trzeba zakasać rękawy i wziąć się do roboty, najważniejsze to przesadzić te rośliny, które muszą zmienić miejsce

Asiu podglądałem już troszkę Twoje plany zmian i na prawdę są imponujące, muszę się troszkę bardziej zagłębić w Twoje plany bo to Ciekawe jest... tylko ten czas okropny, ciągle go za mało.

Agato ja jeszcze nie wiedziałem czy będę robił tą rabatę, ale lilie na wszelki wypadek już sobie zamówiłem wcześniej Ja jak się zabiorę to do maja mi zejdzie na pewno.

Gosiu bardzo mi miło czy ja jestem romantyczny... chyba nie chociaż nie mnie to oceniać, ale innymi przymiotnikami bym się opisał
W sumie to początek tego wątku w jakimś stopniu streszcza poprzedni.

Kindzia a co dobrego będziesz pichcić dieta i tak mi się przez prace posypała
Cieszę się na wiadomość o buksach, chociaż miejmy nadzieję, że jednak pokażą się nowe przyrosty i nie będzie trzeba podmieniać, chociaż i tak kilka już jesienią z niewiadomych przyczyn uschło.

Danusiu przeczytałem, zaraz będę sobie coś dłubał

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:22, 24 mar 2017

Do góry
a dzis znalazlam niespodzianke przyniesiony z gieldy wymiany ciemiernik niespodziewanie zakwitl i okazal sie takim jakiego chce. Narazie ma jeden kwiatek ale za to jaki piekny licze, ze za rok bedzie ich duuzo wiecej
listki musze mu oberwac,bo chore sa

i jeszcze jedna niespodzianka, od sasiadki dostalam Lilie a to gratis

i wrzosiec kwitnie a juz myslam, ze przemarzl
Ogród na piasku i z wielkim murem 19:07, 24 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Ciekawe linie rabaty. Masz co robić na tych 28 (??) metrach.

Troche to nie takie linie, bo nie umiem sobie poradzić z rysowaniem krzywizn, jest mniej więcej.

Tam już są nasadzenia, różne.
Ten plan jest po to aby rozmieszczone lilie mi nie umknęły, żebym wiedziała co posadziłam>
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:45, 23 mar 2017

Do góry
Marga napisał(a)
O matulu...ale masz lilii Nie mam ani jednej, więc w lecie będę podziwiała Twoje

Obiecuję sobie i forumowiczom wielką orgię liliowo - liliowcową.
W latach ubiegłych miałam już lilie, ale ciągłe przeprowadzki ogrodowe spowodowały że gdzieś się pogubiły, a jeśli są to takie rozproszone.
Teraz nowy nabytek postanowiłam skoncentrować w jednym miejscu, będą przeplatane trawami i pewnie jeszcze jakimiś tam ....co mi przyjdzie do głowy
Mam glebę słabą - piasek, ale lilie rosną dobrze, więc czemu nie
Moja działka na Dębowym Lesie 20:40, 23 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo ładne zdjęcia z wycieczki
Widok z hotelu na morze to coś co lubię.

U mnie dzisiaj od rana słonecznie.
Czytałam, że kłącza wsadzasz do doniczek i potem do gruntu. Chciałam też tak zrobić z kosmosami tylko nie mam takich wysokich doniczek, bo długie są te kłącza.

Ania kiedy sadzić lilie. Wiem, że już pytałam, ale nie mogę poszukać postu.
Niektóre z cebul wyraźnie wysychają nie chcę ich zmarnować.

Widoki na morze zawsze są cudne.Zapowiada się, że w kwietniu będę w Gdyni nad naszym morzem.Zobaczy jak ono wygląda bo dawno je widziałam.
Nie wszystkie klacza wsadzam do doniczek. Miejsca by mi zabrakło.
Lilie można jeszcze trzymać w chłodnym miejscu np.lodówce lub już posadzić do gruntu tylko trzeba na wierzch trochę jeszcze coś więcej ziemi lub liści. Potem w kwietniu rozgarnij.
Możesz też posadzić je do doniczki w domu i chłodnym pomieszczeniu.W ciepłym vwybujeja.
I mnie pochmurno ,chłodno od kilku dni i dziś deszczowo jeszcze
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:30, 23 mar 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Oj to musisz bacznie obserwować lilie bo ci jeszcze w kwietniu zakwitnie haha

U Basi tak kwitła jakos ,kwiecień maj,ale jak byś zobaczył tą mutantkę to och-CUDO
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:28, 23 mar 2017

Do góry
Oj to musisz bacznie obserwować lilie bo ci jeszcze w kwietniu zakwitnie haha
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:56, 23 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

teraz wsadzalas lilie do gruntu ??

a to żle ?
wszystkie miały kiełki, więc trzeba było ćoś zrobić, część w donicach, jak będzie trzeba będę przykrywać .
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:53, 23 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Liliowo mi
18 pozycji w tym 12 podwójnych - wsadzone do gruntu i do donic. UFFFFFFFFFFFF!

teraz wsadzalas lilie do gruntu ??
Lilie - Lilium 09:20, 23 mar 2017

Do góry
Kiedyś też sadziłam lilie na osobnych rabatach ale mizernie to wyglądało, teraz sadzę odmianowo pomiędzy inne rośliny. Ładnie na pewno będą wyglądać pomiędzy trawami.
Cebule lilii które dostałyście wsadźcie do gruntu, te wyciągnięte można wsadzić do donic i wystawić na dwór . Jak będą zapowiadać przymrozki to do domu lub folii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies