Kolory ...fantazja...
Przyszłam naładować akumulatory w Twoim ogrodzie
Moja córa też ma alergie na przedszkole...tydzień do szkoły i chora...dwa tygodnie w domu i trzy dni w przedszkolu ...i angina...rozpacz w groszki...wymiękam...
Merlin i Winchester w tle
nie mam dzisiaj fotek bo nocny deszcz wczorajszy i dzisiejszy strasznie róże pozbijał a niektóre kwiaty były złamane, bo ciężkie a łodyżka słaba
To zależy od wielkosci sadzonek. Jesli kupisz malutkie to sadź co 10-15 cm, jak kupisz z plantacji to wychodzą 3 szt na m.....
Ja sadzilam wyłacznie w jednym rzędzie malutkie co 10 cm. Zbiegiem lat sie rozrosną. Jeśli wytrzymasz przerwy w nasadzeniach i masz ograniczony budzet to mozesz sadzić rzadziej, jesli nie to od razu sadż co 10 cm.
Zobacz jak wygladał mój żywopłot w 2011 roku a miał chyba 2 lata i był przesadzany ze starego ogrodu.Po zimie powypadalo mi sporo krzaczków, bo byl przesadzany w listopadzie 2010...
Jak wyglada aktulnie pokazala na powtórzonym zdjęciu Ewa
U mnie susza, od trzech tygodni ani kropelki z nieba. Stale podlewam,bo posadziłam sporo roślinek i tych małych i tych dużych. Kwitną jesienne róże i chryzantemy.
Jest u mnie jeszcze tyle do zrobienia, ale mam nadzieję ,że ze wszystkim zdążę do zimy.
Karolinek, mieszkam 35 km od Wałcza... czyli prawie na granicy Zachodniopomorskiego.
Sama jestem ciekawa jak to będzie jak wszystko się rozrośnie. Pozostaje cierpliwie czekać i szukać natchnienia do udoskonalania moich pierwszych, nie zawsze przemyślanych nasadzeń.
Kolejne etapy z tego roku - od kwietnia do października.
Zbyszek piękna panorama na Kościelce.. i Betlejemka Oj dawno mnie tam nie było.. już nawet nazw nie pamiętam, a znałam wszyściutko.. każdy nazwany punkt...
Aniu Elstrid w opisie ma Kwiaty w kolorze ciemnoróżowym do czerwonego. Nawet w przytoczonym opie przez Ciebie. W załączonych fotkach... tylko 4 foty to Elfrid... pozostałe to już inne róże.