Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 08:49, 22 paź 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Ogród śliczny a róże cudne , napisz proszę jak duża wyrosła Tobie Mariatheresa?

Ewik dziękuję
jeśli chodzi o Marię to mam ją 1 rok, więc jest dość mała dość często kwitnie ma ładne kwiaty, ale pochylają mi się na jeszcze wiotkich tegorocznych gałązkach.
Na razie w mojej ocenie mogę jej dać 3+
troszkę złapała plamistości
Jakiej róży potrzebujesz?
Z takich co mnie oczarowała tuż po wsadzeniu i do teraz jest Pastella
mariatheriesa

pastella

Pszczelarnia 08:47, 22 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesień jest fioletowo-bordowo-liliowa:

Pszczółko,
przepiękną masz jesień, w słońcu, zdaje się być u Ciebie, cudowną i sielską porą roku !!!
u mnie sadziec czekoladowy dopiero się zabiera za kwitnienie i ciekawe, czy zdąży przed mrozikiem...zapowiadają niestety lada chwila ...

zachwyciło mnie to zdjęcie, choć wszystkie z ostatnich stron obejrzałam kilka razy (z poprzednimi byłam na bieżąco)...widać Twoją pracę i pasję w każdym centymetrze, każdej Twojej ogrodowej aranżacji...
masz wspaniałe wyczucie, a Twoja dociekliwość (czytaj: potrzeba zrozumienia tematu i głód wiedzy) nie pozwala tego zepsuć ... wspaniale czujesz, wspaniale działasz, i to widać!!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:25, 22 paź 2014

Do góry
To jak jak u mnie. Zawsze znajdzie się amator "kwaśnych śliwek"

Halinko, popryczka super, Takie u nas w kwiaciarni sprzedawali. Wiem,że ostrość piorunująca.
Jolu, wizyty o kazdej porze cieszą. Czekam na rozjaśnienie horyzontu, bo na azie słaba widoczność. A potem, zobaczymy gdzie mnie wiatr zawieje.

Miłego bezdeszczowego dla wszystkich.

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 08:15, 22 paź 2014

Do góry
mamahuberta napisał(a)
Co to za kropki na mojej jodełce? Jak zwalczać?

Mszyca - ochojnik.
Ogród u stóp klasztoru 08:12, 22 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
jesienne barwy klonów świecą na odległość

W folderku "Inspiracje 2015" zapisane

Co to za klonik?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:10, 22 paź 2014

Do góry
Hanie ale się uśmiałam z rana szukasz papryczki ale takiej coby Rodziny oddechem nie zabić ha ha No to tej nie radzę wyrzuć zdjęcie jak przeszkadza
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:01, 22 paź 2014

Do góry

No to dla Was
Borówcowy raj 05:28, 22 paź 2014

Do góry
Ciesze się że podobało się, jeżeli lubisz pomarańcz, to dostaniesz. Co do grujecznika to różnie z nim bywa, albo jest kilka odmian różniących się, albo mu miejsce nie pasuje. Za mokro to raczej nie, może światło mu nie pasi, on lubi mokro i często jest sadzony nad oczkiem, jak cypryśnik błotny, tu i jedno i drugie jest często spotykane. To moje dwa ulubione drzewa, które oczywiście rosną u mnie. Mój na wiosnę jest piękny, ma fioletowe listki ale jeszcze nie kwitł a na jesieni, zależy od pogody, jak mróz go nie wykosi, to potrafi być pięknie żółto-pomarańczowy, niestety piernikami nie pachniał. Mój stoi na patelni i też ma mokro.

W tamtym roku gdy pracowałem w Oakville na patrzyłem się do bólu, był duży i pięknie żółty a kiedy wracałem z największego parku Rouge w Toronto, to spotkałem takiego,

był obłędny. Nie wiem na jakiego sumaka masz chrapkę jeśli na Dissecta, to polecam, mój zawsze jest piękny, ale on się kładzie i będzie się ostro rozpychał a jeśli o sumaka octowca, to zależy, jak mu przypasuje, to będzie obłęd a jeśli nie, to będzie lipa a potem kłopot z wytępieniem. Tu po drodze, co dzień mam takie, kolor zabójczy.

Wczoraj robione. Dzięki za pozdrowienia, dziś zastosowałem kuracje szokową i zjadłem 8 tabletek naraz i chyba zaczęło odpuszczać, swędzi coraz mniej i przerzutów nie mam. Teraz trochę pomarańczu dla Ciebie. Hejka

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:31, 22 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kwitnąca nasturcja na dobranoc

Ja może złe widzę bo ekranik telefonu mały, okularów nie mam,
Ale przysięgam ze widzę naparstnice
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:23, 22 paź 2014

Do góry
Kwitnąca naparstnica na dobranoc
Dwa ogrody 00:20, 22 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
zakropkowany Chopin

wyjątkowo uparte naparstnice, kwitną cały sezon, sama jestem zaskoczona, bo w innych miejscach przekwitły i już, części pozwoliłam się rozsiać, już widzę, ile będzie siewek w przyszłym roku

ostatnie wysiłki floksika

U mnie też jest taka niska naparstnica o 2 łodygach ale ja jej pozwolę się rozsiaćpozdrówka
O....! 00:19, 22 paź 2014

Do góry
oj, Aniu z kosmosu...dobre

jeszcze spojrzenie na inną część ogrodu...

Dwa ogrody 00:16, 22 paź 2014

Do góry
zakropkowany Chopin

wyjątkowo uparte naparstnice, kwitną cały sezon, sama jestem zaskoczona, bo w innych miejscach przekwitły i już, części pozwoliłam się rozsiać, już widzę, ile będzie siewek w przyszłym roku

ostatnie wysiłki floksika

O....! 00:06, 22 paź 2014

Do góry
Beatko i Bożenko - a, tak sobie poskakałyśmy
Irenko, no, nie... kwitnące variegatusy to coś specjalnego ? chyba nieźle przesadzasz !
Bogdziu i Basiu, no mamy taki mały brzozowy lasek, brzozy już wielkie a były sadzone pzrez nas...a grzybów niestety w tym roku nie ma ...

Bożenko, daję jeszcze fotki tego słupa z winobluszczem...bo liście niedługo całkiem spadną...

sprzed kilku dni...

a to dzisiejsze...

Życie w wiejskim ogrodzie 00:02, 22 paź 2014

Do góry
Dwa ogrody 23:53, 21 paź 2014

Do góry
Irenko, troszkę podziałałam w ogrodzie, przesiałam kompost i zakopczykowałam świeżo posadzone róże, oczyściłam część róż z opadłych liści, coś tam wycięłam no i podumałam, gdzie posadzić kolejne siedem róż, które przyjdą w piątek.
Bogdziu, asterki rosną
Karolino, jarzmianki kwitną te z siewek wiosennych, ale przesadzony matecznik też ma kwiatki. I parę innych bylin.
Najpierw pączkowo
Ascot, przesadzony w pełni lata i kwitnienia długo chorował, ale już jest dobrze

soczyście wybarwiona Chippendale

Pirouette już chyba nie zdąży rozkwitnąć

nn się namyśliły po długiej przerwie
Pomysł na ogród 23:49, 21 paź 2014

Do góry
a takie propozycje?
trochę nie w moim stylu ale nawet ładne

Chelsea Flower Show 2014 23:35, 21 paź 2014

Do góry
Chelsea Flower Show 2014 23:26, 21 paź 2014

Do góry
Piaskownia na zakręcie 23:20, 21 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
coś zżera moją różę burgundy. Liście są bardzo wyżarte. Czy to może być opuchlak ?

Miałam tak z Charlotte, jak popryskałam od mszyc i potem preparatem zrobionym z czosnku wszystko minęło, sama robiłam ten syropek z główki czosnku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies