Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 19:11, 12 paź 2014

Do góry
jola54 napisał(a)
Witaj Aniu! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.Już wcześniej chciałam zapytać Cię o Twojego pieknego kotka.Ja szukam jakiegoś do domu (kanapowca) i mam pytanie? czy Twoja kicia jest dorosła i miewa małe?, a może wiesz kto ma "syberyjskie", bardzo mi na tej rasie zależy.Mojej wnuczce odebrano koteczkę syberyjską dwumiesięczną i Asia teraz bardzo to przeżywa. Córka ma z tego powodu ogromne zmartwienie i dlatego szukamy podobnej koteczki syberyjskiej. Obejrzałam Twoje róże. Cudowne! i jeszcze powiększasz kolekcję. Powiedz mi gdzie kupujesz swoje roślinki?.Pozdrawiam

Jolu Na poprzedniej stronie odpisałam ci odnośnie roślinek,tj. host,żurawek i hortensji. Róże w 90 % mam z Końskowoli z 3 miejsc.
Moja Fiona niestety ale jest wysterylizowana.Dzieci mieć nie będzie.A i o syberyjskich nic nie wiem tz, gdzie ktoś ma.No tak, dzieci bardzo przeżywają, myślę,że każdy podobny kotek jej sprawi wielka radość, nawet dachowce potrafią być piękna i miłe.No tak powiększam różankę i będę wtykać w inne miejsca różyczki, bo nie mogę się im oprzeć

Munstead Wood

Carina

A to różanka z lata;

.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:09, 12 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
To jest nas trzy

Aniu, dostałam kiedyś od ciebie malutka sadzonkę jeżówki.
W tym roku kwitła (nadal kwitnie ) - na rózowo i biało - jak się dopchałam jej do nóg to ma tak tam splątane ze nie dam rady oddzielić tych dwóch kolorów - musze zima podumac gdzie je dać.

Ale ja o czym innym
Razem z nia zaplątała sie sadzoneczka astra - ile ja się nagłowiłam skąd on się wziął (bo to taki mój przechowalnik).
Wysoki, mojego wzrostu (tzn ja niewysoka ale on jak na astra to juz tak ), bardzo ładny fiolecik.
Tylko że strasznie mi się położył.
Czy on potrzebuje towarzystwa takich roślin żeby się mógł oprzeć na nich ?

Zaraz wkleję fotki u siebie

Odpowiedziałam u Ciebie

Moje astry sie poniewierają... miejsca brak

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:08, 12 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o ja bloooondynka... nim doczytałam to sobie pomyślałam "piwonie, teraz NIE MOŻLIWE..."

Ha, ha, ha..... może to test na inteligencję był

Mój kurczak się zaczyna żółcić... przymrozków nie zapowiadają.. może oko pocieszy

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:08, 12 paź 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
I ja napatrzyłam się na Twoje róże i inne piękności Aniu.
Pozdrawiam i ściskam
martek

No to trochę Ci zleciało buziole Marta
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:07, 12 paź 2014

Do góry
zdjęcia był jakie, pochmurno i już prawie ciemno...ale co tam

graby

nie patrzeć na wysadzenia przed, nie są docelowe, rozsadzałam ice dance z 6 sadzonek wyszło ich trochę

bałagan w przed...przedogródku
tam gdzie kostki ma być stopień...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 12 paź 2014

Do góry
Sorki za zamieszanie z fotkami Chciałam pokazać jak kwitną i jak się potem przebarwiają.. i tym sposobem są dłużej ładne. Ale zwykle lecimy pismo obrazkowe

Sorki jeszcze raz.... to dzisiejsze

Wiadomość dla Madżen.. krzewów jest 9 szt. Na długości ok. 5 metrów.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:06, 12 paź 2014

Do góry
Róże też nie zostają w tyle.....Tomeliza rabatowa

żarówa

lubię ją , ale nie umiem jej walorów ocenić fotografią, bo jestem laikiem w tej dzidzinie, ale jest fajowska
Moja działka na Dębowym Lesie 19:02, 12 paź 2014

Do góry
Witaj Aniu

Wpadłem z rewizytą Z prawdziwą przyjemnością pospacerowałem po ogrodzie Widać że tworzysz go z prawdziwą przyjemnością Piękne posiadasz hortensje ale najbardziej moją uwagę przykuła rabata z hostami Chyba zostaniesz królową tych roślin

anabuko1 napisał(a)
quote]
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:59, 12 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne jesienne ujęcia!!
A te kloniki takie kolorki, takie zaróweczki w ogrodzie cudnie wyglądają

Aniu klony są obrazami, od wiosny najwcześniej, do jeseeni najpóźniej, mówię tu o japońskich perełkach

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Olili napisał(a)
I jeszcze jedna bolączka - skarpa przy tarasie,jej długość to 13,5m szerokość 1,3m
Posadzone są tuje szmaragd w odstępie 1m (będę ciąć ,bo nie chcę szczelnej zasłony) nie do końca skarpy gdyż z drugiej strony powstaną schodki(bo dzieci biegają tam na skróty na plac zabaw),pomiędzy tujami jest jałowiec płożący golden carpet,przy obrzeżach tarasu macierzanka(strona południowa) i koło schodków chciałam dosadzić coś na pniu i tak miało to się rozrastać ale oglądam te wszystkie ogrody i spać nie mogę..myślę,że może tam wsadzić berberysy admiration...????na całej skarpie? Tylko wtedy tejałowce płożące musiałabym wysadzić chyba?
P.S.
Tych tuj w donicach nie będzie
Proszę mądre głowy o rady, inne pomysły

tutaj akurat szmatę bym wywaliła, zupełnie. Berberysy admiration to słaby pomysł, one małe i kuliste i nie zasłonią, chyba że ze 100szt posadzisz Proponuję jałowce płożące, tawułki żółtolistne dla koloru, posadzone grupami (np 10x jałowiec Wiltonii - ładny niebieski kolor, 10 tawuła Golden Proncess). berberysy to słaby pomysł skoro tam dzieciaki biegają..

pozdrawiam!
Zakochana w ogrodach 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Wieczorową porą.
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Część owocowa się tworzy.Trzeba dosadzić trochę krzaczków,zasłonić narzędziownik,zrobić ścieżkę.Nie zachwyca ale wklejam żeby sobie kiedyś popatrzeć ja działka się zmienia
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:48, 12 paź 2014

Do góry

Piękne wszystkie róże. Ja.Ja też je kocham
A co to za róża?? ładniutki ma kolorek
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:48, 12 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Aster przypadkowy od Ani - kolor taki jak na zdjęciu po lewej

Jak wysoki to będzie aster nowobielgijski.... wyciepaj. Jeżówkami też się nie przejmuj, jak kolor nie pasi to wyciepaj, albo podziel , dobre zostaw, złe wyciepaj. Jak padnie to trudno. Dostaniesz nowe.
Jak aster Ci się podoba, to zadołuję większe kępy i Ci przetrzymam... to od razu w przyszłym roku będziesz miała efekt. Kwitnie zawsze w pażdzierniku, czyli to ostatni kwiaty w sezonie. Aster jak ma regularne podlewanie, miejsce gdzie może poszaleć to jest ładny (co kilka lat wymaga odmłodzenia), ale u mnie nie ma miejsca ani nie ma podlewania.. więc wczoraj wykopałam większość. No i ma urok w większej kępie. U mnie rośnie na ok. 1,60m. Dobrze coś przed nim posadzić, bo łysieje od dołu (może jakby był podlewany to jakoś by się trzymał). Duża grupa trzyma sie sama , z jednej strony ma siatkę, a z przodu jeżówki Druga kępa rośnie pomiędzy choinkami Wiec ma sie o co oprzeć. Taka jest jego wielkość.. foto archiwalne z 2009 roku, wiec się nie śmiej Niczym nie podpierany, tylko siatka ogrodzenia w pleckach. Ale leci do przodu..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:48, 12 paź 2014

Do góry
Olili napisał(a)

Fajny ten ekran z tujek

Nie masz żywopłoty wzdłuż płotu, od sąsiada? Chcesz żywopłot, czy tylko grupę nieregularną drzewek?
Co to za domek, czemu służy? Czym podyktowany został kształt tej rabaty? Bo jest długa i dziwny ma kształt, domek będzie sporo zasłaniał...
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 18:47, 12 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

U mnie tak samo z racznikami Jedne osiągnęły nawet 2 m niczym nienawożone a inne mają ok 50 cm Wszystko chyba zależy od ziemi na jakiej rosną

Ale masz piękne rycynowce.a te kolorki teraz , miodzio
Ogródeczek 18:43, 12 paź 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

... ale Ty masz tych Hakuro u siebie U mnie z roku na rok coraz ich mniej Z wiekiem starzeją się i przestają być atrakcyjne

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:43, 12 paź 2014

Do góry

Moja jesień w ogródeczku.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:37, 12 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, byłam u Ciebie obejrzecć sobie Twoją jesień - śliczna jest

Jak jest pogoda to jesień też można pokochać....moja perspektywa, to trudne wyzwanie

widać co jest do zronienia

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:20, 12 paź 2014

Do góry
zostawiam jesień .... liście zaczynają intensywnie opadać ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies