Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

popcorn 15:37, 14 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Karola... one mogą odbić wiosną.. nie tak łatwo je niszczyć.. tylko choroby grzybowe je potrafią skutecznie załatwić.

Co w ziemi, zostało, nie wydłubałam, zobaczymy Buziam!
Mala_Mi 15:57, 14 sty 2015

Kasya napisał(a)

a to zurawki nie wyglądają tak normalnie w zimie ?
a bodziszka to Ania Monte rozpozna napewno

Aż tak beznadziejnie nie powinne wyglądać

Bodziszek pasuje mi na Bodziszek kantabryjski Karmina.... ale kupowałam jako "bodziszek"
magnolia 16:01, 14 sty 2015

Mała chyba Karmina
Kasya 16:04, 14 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Aż tak beznadziejnie nie powinne wyglądać

Bodziszek pasuje mi na Bodziszek kantabryjski Karmina.... ale kupowałam jako "bodziszek"

u mnie za to bodziszek wyglada gorzej niz zurawki, moze nic z niego juz nie bedzie
agata19762 18:34, 14 sty 2015

Ania u mnie nadal wieje jak diabli
śniegu mam więcej ...w ciągu dnia było 7 na plusie,
ogród jeszcze śpi, niech tak zostanie ...w końcu styczeń,
jedynie zimowity wyszły, bez ma nabrzmiałe pąki ...
przelotem sprawdziłam...
Viola 18:47, 14 sty 2015

Ania, może u mnie zerkniesz na "problem" str. 160. Muszę BAZOWE nasadzenia zrobić - na oczach mam non stop "rabatę" bez roślin Zmiłuj się kobieto
Urszulla 19:08, 14 sty 2015

Kwiaty

Aniu, bodziszek wpadł mi w oko u Vivy. Twój pasowałby mi kolorystycznie, koniecznie czekam na nazwęi rzeczywiście ładnie wygląda...czy to obecna fotka, naprawdę?
Madzenka 20:45, 14 sty 2015

U ciebie jeszcze lekko zimowo. U mnie robale juź som i prawie przedwiośnie.

Trzba było jednak szczoteczkę kupic a nie klocki mniej miejsca zajmuje
Iwk4 21:12, 14 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Głównie podziwiałam odwagę do rewolucyjnych zmian.. nie analizowałam za bardzo doboru roślin.. oglądałam czy faktycznie murek krzywy... pierwsze wrażenie że będzie bardziej przestronnie i estetycznie, chociaż kwitnących krzewów było mi żal.. to chyba była kolkwicja.. Byliny to coś takiego, że nawet jak się źle skomponuje, to zawsze można łopatą poprawić Wiec doktoratu z tego nie robiłam. Już rośnie wiec co się mam wtrącać Ale do nowego już się wtrąciłam..zresztą będąc zaproszona do tego
Dziś zrobiłam dla ciebie foto kuklika.. jak wygląda o tej porze.

I bylinówkę, że nie musi nawet zimą wyglądać beznadziejnie.. szału nie ma, ale pusta a nie jest.

Aniu, przyszłam ci podziękować. Masz rację, to była kolkwicja, młody krzew odsadziłam, niedaleko bylinówki sobie rośnie. Tam będę mocniej przycinać. W tym roku młody też pięknie kwitł. Sąsiadkom też porozdawałam
Tak patrzę na twojego kuklika u ciebie i u mnie kwitnącego i z uśmiechem stwierdzam, ze mam dwie sadzonki. Nie wiedziałam, co z nim począć, bo do różowej rabaty mi nie grał i posadziłąm go na rozsadniku, aby przetrwał. Mogę go wykorzystać więc
U ciebie rabata nie jest pusta, to fakt. Ale też ogród masz kilka razy większy. Ja muszę się bardziej ograniczać z zachciankami.
Masz tam kulkę bukszpanową i obwódkę może ?
barbara_kraj... 21:44, 14 sty 2015

Fajnie, że pamiętasz. Ja także

Tegoroczne przedwiośnie martwi mnie jednak nieco.