Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

zawitka 09:07, 14 sty 2015

A u Ciebie motylowy tłok---każdy inny nie dziwię się w takim ogrodzie jest tłok Okrągła stronka --życzę sukcesów Pozdrawiam
Madziarzeszow 09:24, 14 sty 2015

Wpadam w odwiedzinki i pozdrowienia zostawiam słoneczka i szybkiej wiosny
Gocha 13:21, 14 sty 2015

Bogdzia mam pytanko- podobno Ty zamawiałaś liliowce w sklepie sadzawka.pl W jakim terminie je zamawiałaś- czy na wiosnę ? Jakie były te sadzonki i czy jesteś z nich zadowolona. Pytam bo chciałam zamówić więcej sztuk przez internet a nie mam żadnego doświadczenia. A ich oferta jest spora.
Bogdzia 17:43, 14 sty 2015

Gocha napisał(a)
Bogdzia mam pytanko- podobno Ty zamawiałaś liliowce w sklepie sadzawka.pl W jakim terminie je zamawiałaś- czy na wiosnę ? Jakie były te sadzonki i czy jesteś z nich zadowolona. Pytam bo chciałam zamówić więcej sztuk przez internet a nie mam żadnego doświadczenia. A ich oferta jest spora.

Zamawiałam w tamtym roku wiosną. Sadzonki nie są zbyt duże niestety , niektóre nie zakwitły bo były maleńkie ale za to te co zakwitły w 100% zgadzały się z tym co zamówiłam. Poniewaz cierpliwy ze mnie człowiek to bardziej cenię sobie zgodnośc gatunku niż wielkośc sadzonki. Pewnie ze lepiej by było by i duże były.Myśle że i w innych sklepach wielkośc bedzie taka sama.
Bogdzia 17:45, 14 sty 2015

Madziarzeszow napisał(a)
Wpadam w odwiedzinki i pozdrowienia zostawiam słoneczka i szybkiej wiosny

Madziu dziś wiosennie popracowałam w ogrodzie , wspaniałe uczucie.Krokusy rosna jak szalone , pora brac sie za robotę, jednak jak patrzę ile jest do zrobienia to zapał mi maleje.Pozdrówka.
Bogdzia 17:48, 14 sty 2015

zawitka napisał(a)
A u Ciebie motylowy tłok---każdy inny nie dziwię się w takim ogrodzie jest tłok Okrągła stronka --życzę sukcesów Pozdrawiam

Tłok u mnie to był w 2011 i 2012 roku.Teraz juz wszyscy mój ogród znaja i nie budzę wielkiego zainteresowania co mi zreszta odpowiada.Pozdrówka wiosenno-styczniowe śle.
Bogdzia 17:49, 14 sty 2015

monteverde napisał(a)
U mnie było + 5 i wiatr a teraz jest +7 st., bo bez wiatru cieplutko na dworze, byłam z psem to nie chciało się wracać pozdrówka

A u mnie dziś chłodniej niż wczoraj ale też ładnie. Popracowałam w ogródku , M już zaczął cięcie drzew, jutro jesli sie da ciag dalszy.
Bogdzia 17:51, 14 sty 2015

jankosia napisał(a)

Niestety nie. Taką długoterminową to bierze z jakiejś europejskiej bazy, ale to takie gdybanie jest, bo ona się zmienia z minuty na minutę i to nie ma większego sensu. Sprawdził mi natomiast na najbliższe dni i powiem ci: szykuj się na piątek, bo będzie najcieplejszy z całego tego tygodnia (tzn.od pon do pt bo dalej nie ma) słońce i bez wiatru. Jutro podobnie jak dzisiaj z tym że może mocniej powiać i słońce będzie się momentami chować za chmurami. Około południa może pokropić ale skala deszczu jest na granicy prawdopodobieństwa. Za to czwartek trochę zimniejszy, w nocy spadnie do około zera. Żadnych wichur na szczęście i mrozów Pamiętaj że dzieli nas ze czterdzieści parę kilometrów

Dzięki za informacje, o tych kilometrach pamiętam tym bardziej ze u mnie zawsze zimniej niz wszędzie wokół.Dziś był fajny dzień byle tak dalej.Pozdrówka.
Bogdzia 17:56, 14 sty 2015

mira napisał(a)

a to u mnie tak samo tyle ,że bylo +10 no szok, prognozę -14 już zmienili na -4
od kolejnego ocieplenia idę już ciąć chyba już -20 nie będzie

Bogdzia ja u Ciebie wypatrzyłam znów różę nie na watkach różanych tylko u Ciebie - chodzi mi o takie czerwone przy murku chyba są 3 okrywowe - jakie to są - widok z nimi piękny

pozdrawiam

Czy o te chodzi??

To róże okrywowe , bardzo wytrzymale , jedne z moich najulubieńszych. Tu masz nazwe.

Gocha 20:46, 14 sty 2015

Dziękuję Bogdziu.