Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 20 paź 2014

Do góry
dzisiejsze fotki
Pszczelarnia 23:42, 20 paź 2014

Do góry
U mnie zawsze wszystko z opóźnieniem.....
Stan z soboty.
Pszczelarnia 23:35, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten widok jest cudowny z każdej strony, z przodu, z boku, z tyłu, daleka i bliska. Kwitnie Bonica, białe zwilce, astry niskie i rozplenice z różami białymi, wszędzie webena. Żeby róże jesienią dobrze kwitły potrzebują również dobrego nasłonecznienia.
Lecą liście z drzew, kompostowy prym wiedzie magnolia - produkuje chwilowo najwięcej liści.

Chyba jesienny widok jest ładniejszy niż letni, taki wyrazistszy, kolory piękne i w innym świetle pokazują się te wszystkie rośliny pięknie no i ładnie się robi nad strumieniem
Pszczelarnia 23:31, 20 paź 2014

Do góry
Jeszcze aktualny bukiet zostawiam i lecę do roboty, która jak zwykle mnie przerasta. Czyli róże czekają na posadzenie (i poczekają, bo źle policzyłam i będzie za dużo), sadzimy drzewa, bo nieoczekiwanie okazało się, że ciągle nam mało, sadzimy cebule u siebie i "w czynie społecznym". O skopaniu warzynika na razie marzę. A wirusy i inne takie ułomności nie odpuszczają.

PS Na wszystkie posty odpowiem.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:31, 20 paź 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Tarasowe- jesienne

Cudna ta chryzantemka,normalnie oczu od niej nie mogę oderwać
ciekawe czy zimuje ??ale dekoracja suuper!!
Nic dziwnego,że zakochałaś się w zawilcach, bo one takie piękne
Ja mam 2 odmiany.Nie licząc tych małych cebulkowych
I różyczki pięknie jeszcze kwitną, oby ja najdłużej
Dwa ogrody 23:29, 20 paź 2014

Do góry
Karola, bukiet na pewno był piękny
Róże... Wczoraj posadziłam Bonicę, 12 sztuk, przesadziłam dwa Chopiny do tyłu rabaty, na ich miejsce wsadziłam dwie z doniczek niskie żółte, Lagunę posadziłam przy tarasie, kilka żurawek. Najbardziej zmęczyłam się kopaniem dołków w glinie
nie zdążyłam porządnie zasypać róż kompostem, mam nadzieję zrobić to jutro, może jeszcze zdążę przed deszczem.
Pozostały do wykopania dalie, lilie, przeprowadzka donic do pomieszczenia na zimę, a dopiero potem mogę myśleć o posadzeniu czosnków główkowatych i całej reszcie przygotowań do zimy.
Na szybko fotki z wczorajszego ranka, potem już nie było czasu

Pszczelarnia 23:23, 20 paź 2014

Do góry
A to gotowa część rabaty nad strumieniem. Ukłony w stronę Magnolii za podpowiedzi trawiasto-liliowcowo-berberysowe.

Ogródek Iwony 23:22, 20 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja jeszcze myślę o tym pniu świerkowym,
może dać przy nim dużą plamę biało zielonych host?
jak w ogrodzie bez trawnika

Małgosiu, teraz nie widać, ale z tylu za pniem w sierpniu porozsadzałam tam biało-zielone hosty. Teraz już zżółkły i są malutkie, więc na fotkacjh nie widać. Zobaczę, jak wiosną odbiją.
Przed pniem jest problem. Dziś posadziłam tam hortensje, początkowo chciałam hosty z przodu, ale jodła ma sporo i gęsto korzenie. Wydrapywałam dziś ziemię nożykiem między korzeniami, aby podsadzić hortensje. Nie wiem, czy się przyjmą w tym miejscu, trochę musiałam się namęczyć.
sierpień i wrzesień 2014:

dziś ( niektóre żurawki po rozsadzeniu nie chcą odbić
Pszczelarnia 23:10, 20 paź 2014

Do góry
Są i krzewy.

Ogródek Iwony 23:06, 20 paź 2014

Do góry
Już się pogubiłam, więc jeszcze raz:
1 wersja:
plusy: lekkość w formie
minusy: auto ma słaby skręt, ma za krótką linię skrętu do garażu

2 wersja
plusy: łatwiejszy manewr do garażu
minusy: więcej kostki, mniej lekkości

wersja 3
plusy: mniej kostki, wydłużona linia wjazdu, wizualnie OK
minusy: koszty przesunięcia wjazdu, parking bezpośrednio przy wyjściu z kotłowni, utrudniona komunikacja, gdy stoi samochód (ale dobre miejsce na wysypanie węgla lub drzewa, nie na trawie)
Pszczelarnia 23:03, 20 paź 2014

Do góry
Koryguję rabatkę (całe 50 mb!) nad strumieniem, zwaną "wstęgą", przesuwam, mierzę, przestawiam, równam - kiepski ze mnie geodeta. Ciąg dalszy poprawek wiosną:

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/732566/original.jpg[/img]
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:56, 20 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Moje kloniki trzy Nie będę wrzucać dużych zdjęć żeby nie zaświecać, ale kloniki cudniaste!

Czytałam gdzieś ostatnio, że Japończycy obtaczają liscie klonów w mące, smażą na oleju...i jedzą... więc jak by popatrzeć z ich perspektywy na Twoje kloniki, to wyglądają one bardzo apetycznie
Ptasi Ogród 22:43, 20 paź 2014

Do góry
Ptasi Ogród 22:42, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia 22:35, 20 paź 2014

Do góry
Jesień jest fioletowo-bordowo-liliowa:

Ogródek Iwony 22:20, 20 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem czy mam to wkleijać, ale na szybko przerobiłem Przesunięcie wjazdu o 2,20m w lewo na równo z wejściem do kotłowni. Zmniejsza nam się podjazd, robi się bardziej zgrabny, nie ma pustki między parkingiem na samochód, a wejściem (myśle, że to nie byłby problem takie zastawienie wejścia bo jak pisałaś to miejsce będzie wykorzystywane raz na jakiś czas).
Trzeba przedewszystkim określić ile dodatkowych kosztów poniosłaby taka zmiana bo to jest przecież bardzo istotne.
To jest kwestia do przemyślenia. Jak będzie jakieś potwierdzenie lub coś podobnego to daj znać podrasuje plan bo obecnie to tylko kilka kresek

Teraz doczytałem, że druga wersja jest do akceptacji, ale już to zostawie

Łukasz, to fajnie wygląda. Przesuniecie słupka o jedno przęsło. Koszt niewielki, bo bramy jeszcze nie ma, a murarz niewiele weźmie za słupek. Świetna robota. Musze jutro pokazać e-Mowi, czy zgadza się na przestawienie linii wjazdu, bo to rozwiązuje wiele problemów. Ja jestem za trzecią wersją, zobaczę, co M powie jutro.
Pszczelarnia 22:18, 20 paź 2014

Do góry
Ciekawostki.
Biały czekoladowy sadziec. Dopiero kwitnie. Liście mu pojaśniały (jak u czerwonej leszczyny). Nie jest chyba tak bardzo miododajny jak te "zwykłe" sadźce - małe zainteresowanie pszczół kwiatami. Obserwowałam cały dzień, w jesiennym zenicie szczególnie.

Owocniki kirengeszomy palmaty:

I szałwie jedoroczne z nasionek od Ani Tre:

Duet nie do zdarcia. Pokrywające się plany kwiatów - zgrały się w kadrze, rosną oczywiście osobno.

Werbeną mam po raz pierwszy:
Co się stało kwiatom ... 22:18, 20 paź 2014

Do góry
Hania, Dziękuję, mam bezdeszczową to szaleję w ogrodzie
Agnieszka,Bajkowo?, fajnie
Ewa , Doczekasz się
Przemek, Dopieściłam, mały, to łatwo zapanować nad nim
Kupiłam jeszcze Jeżówkę białą z zielonym środkiem, żurawkę, i miskanta Yaku Jima, gdzie ja to wsadzę??

Ptasi Ogród 22:16, 20 paź 2014

Do góry
Ptasi Ogród 22:15, 20 paź 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies