Violu, masz fotki twojej trójcy Hakuro? Może to ciekawie wyglądać?
I czy u ciebie widziałam kiedyś żywopłot z pęcherznicy? pamiętasz, na której stronie to było ?
Sadziłam je 1 marca, trzy razy ciachnięte w sezonie, ładnie rosły, długo trzymały listki. Z tyłu planuję niewysoki żywopłocik z bordowego bukszpanu, Dwie tuje Danika oczywiście pójdą out, no rabata poszerzy się bo będę dosadzać po całej długości jeszcze inne roślinki, może róże, napewno trawy i jeżówki w kolorze różowym . Obecnie ta rabata idzie dalej w prawo rosną tam tuje yellow ribbon i cisy Hicksii. Pęcherznicę żółtą u mnie widziałaś, zaraz poszukam.
Nie wiem na której stronie ta moja pęcherznica Luteus, wstawiam jeszcze raz fotki dla Iwonki. Mam tylko trzy krzaczki więc to jeszcze nie żywopłot, ale mogę polecić z czystym sercem - szybko rośnie i ma piękne listki w kolorze żarówiastym
Połamała mi się jedna mała gałązka, wsadziłam ją do ziemi i się ukorzeniła
Violu, dziękuję pięknie. W tym roku o mały włos bym jej nie kupiła, ale nie wiedziałam co to za cudo. Poza tym nie wiedziałam, jaki chcę kolor, bo były trzy kolory: jasna zieleń taka, jak twoja, czerwona i bordo.
Pomyślę na drugi rok o niej
Dzięki za fotki. Ona lubi częste cięcie, nawet w ciągu roku.
Zobacz na tej stronie na dole, jaki można uzyskać efekt. Sama byłam w szoku. Jak miałam swoją własną, to bałam się ciąć, potem mi wymarzła. Gdybym teraz miała, cięłabym ją bez wahania Podoba mi się ta inspiracja z kulkami w żwirku. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=27
Faktycznie, piękne kulki na żwirku, ale ja żwirku nie planuję (na dzień dzisiejszy) , a i ogród pewnie bardzie nieformalny mi się zrobi Cięłam moje Hakuro trzy razy, już się trochę zagęściły, ale takie bicze wypuszczały nieposłuszne Coś muszę dać pod nie bo tak samotnie stoją
Violka dopiero dzisiaj znalazłam troche czasu, żeby zajrzeć na ogrodowisko. Dziękuję, za życzenia u u mnie i również życzę wszystkiego dobrego, zwłaszcza dużo miłości i zdrówka.
Mam nadzieję, ze uda mi się w najbliższym czasie uda mi się częściej być na ogrodowisko