Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Matyldowo 12:39, 08 paź 2014

Do góry
Postawiłam sobie plan do zrealizowania , chcę opisać wszystkich mieszkańców dla mojej mamy i córci . Dla mamy bo jest największą fanką mojego ogrodu jak również osobą która wniosła dużo pomysłów i pracy . Niestety nigdy nie pamięta nazw roślin, które posadziłyśmy dlatego chcę na jej urodziny dokończyć plan aby mogła w jesienne i zimowe długie wieczory "ćwiczyć pamięć " A dla mojej córci, aby zaszczepić w niej miłość do roślin.

A wiec do pracy ....

Koralowa irga szczepiona na pniu

Jurajski Ogród 12:38, 08 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Wróciłam do Ciebie aby nacieszyć oczy.

Kicia urocza.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:37, 08 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Małgosiu, żeby Twoje słowa okazały się proroczedzisiaj idę już do ogrodu bo mam dwa dni do tylu przez ten wiatr i zimno

Czy to jest posłonek ?
Ogród w otulinie Biebrzy 12:09, 08 paź 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
Czy taką starą różę można jeszcze przesadzić?

oczywiście tylko trzeba ją obciąć krótko, podciąć korzenie i wsadzić do dołka z dobrym papu ale rób to po 15to zapraszam jak będziesz następnym razem w O
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:06, 08 paź 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
Hej Ania czy można przesadzić starą różę pnąca,czy raczej nie ma to sensu wklelę zdjęcie u siebie to zerknij;Twoje różyczki prześlicznepozdrawiam

Ja przesadzałam w lipcu róże stare z rajskiego ale nie pnącą idę zobaczyć
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:06, 08 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Zaznaczam sobie tylko żeby potem poczytać
Pozdrawiam

Kasiu zapraszam w każdej wolnej chwili

Robinia rośnie za klonem i sosna pospolitą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:03, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Rosną w Twoim lesie grzybki ?

Tak Ewuś rosły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:02, 08 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Ten czerwony to sumak czy inne drzewko, pięknie się wybarwia. Pozdrawiam jesiennie, Acha, wczoraj skrobałam szybki w samochodzie, ale szkód większych nie ma. Pozdrawiam

Jak się okazało to drzewo/krzew to sumak i jego odrościk, ni chcę go

mroziku też nie chcę

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:00, 08 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Spoczela na mnie taka odpowiedzialność, ze aż się wystraszylam zatem uprasza sie ogrodomaników o pokazanie kolorów Boscobel i jubilee Celebration

A co do Falstaffa to przecież ostatnio Stychaz musiałam wyciagać z krzaków w Wojslawicach bo sie zakochala w tej rozy Mam sztuk dwie i nikomu nie oddam

Pod Falstaffa miejsce zrobione A nawet poszerzę kosztem budlei Skądś to znasz...

Odpowiedzianosć z Ciebie zdejmuję.. koleżanka zaakceptowała wybór i już zamówione Jubilee Celebration i Lady of Shalot.
To chyba już realny kolor koleżanki z rabaty Będą tropikalne koktajle

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:58, 08 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Piękne jesienne zdjęcia bliskie dzisiaj mojeju sercu... opanował mnie nastrój melancholii i klimat Twojego ogrodu idealnie z nim współgra

Agnieszko bardzo się cieszę, że tak czujesz
zostawiam fotki odętki, bo prawie o niej zapomniałam, a to też jesienne kwiatki

Piaskownia na zakręcie 11:57, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
kolejna róża do identyfikacji

Ewa a ta druga to nie Cubana? chyba też okrywowa Twoja? http://rosarium.com.pl/produkt/cubana-kordes-2001
Ogród piękny mieć... 11:55, 08 paź 2014

Do góry
Anias napisał(a)

sosna wężowa

To raczej świerk wężowy, Aniu.
Nadawałby się na soliter, może koło tarasu na tej dużej rabacie w kamyczkach?
Mój ogród nad rzeką... 11:55, 08 paź 2014

Do góry
I moje brzozy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:55, 08 paź 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Cebulowe posadzone ?Oglądając Twoje zdjęcia ,tak sobie pomyślałam ,żeby tu gdzie brzuska ,wpisać ją w rabatkę i posadzić pod nią trawy i np jeżówki albo zawilce.Zdjęcia jesieni masz cudne ,taka prawdziwa kolorowa jesień .pozdrawiam

Też tak zrobię Renatko, ale ja mam dużo cebul, więc będą celule, tylko jakie trawki? Już nic nie dokupię.........Turzyce jeszcze mi się tak bardzo nie rozrosły, wiosną efekt, będą tworzyć tulipanki
Piaskownia na zakręcie 11:51, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, bardzo proszę o identyfikację takiej różyczki
Kolor kwiatów biały z lekkim różem jak przekwita, to róża okrywowa, kwitnie prawie cały czas.

Ta biała podchodzi mi pod Swany http://www.goldplants.eu/roza-okrywowa-biala-swany-ground-cover-white-rose-swany-p-1768.html podcinasz róże i nie wiem jak faktycznie u Ciebie wygląda, ale widzę, że listki błyszczące i pąkow sporo na łodydze, zostawiam link porównaj
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:48, 08 paź 2014

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:47, 08 paź 2014

Do góry
Trawnik ,skoszony .Babka na deser upieczona ,synek w domu ,to mu się zachciało więc piekliśmy .Dom odkurzony ,pranie w pralce .Zupa cebulowa prawie gotowa tylko kluski lane muszę do niej zrobić .
Foty z pozycji leżaczka .

Ogród w otulinie Biebrzy 11:46, 08 paź 2014

Do góry
Czy taką starą różę można jeszcze przesadzić?
Ogród w duszy mi gra... 11:45, 08 paź 2014

Do góry
Hej Monika! Nie nie, jeszcze bardziej banalnie. Róż się... boję ale zaryzykuję w przyszłym roku kupnem Fairy ponoć jest łatwa w uprawie, mam dla niej miejsce ale to na przodach.
To co wymieniłaś to zbyt duże inwestycje, mój M się nie zgodzi, sama sobie bym musiała na takie fajne rzeczy zarobić chyba a to dużo wody upłynie zanim się dorobię
Z dojeżdżaniem zobaczymy, ciągle liczę że uda mi się przenieść z pracą do miejsca zamieszkania, a to jest konkurs szkoda mi najbardziej dzieciaków, mąż wraca bardzo późno i jak ja jeszcze będę musiała dojeżdżać to będzie bez sensu.
Teraz w wolnych chwilach robię sobie burzę mózgu i planuję.

Efekt jest taki że już sama się nie umiem z siebie rozczytać musiałam kilka razy podchodzić do linii rabat żeby nie robić fali na wzburzonym morzu... Ach cała ja... Muszę się trzymać spokojnej linii, z prawej ta rabata jest taka wysunięta a tuż za nią ścięta bo dalej warzywnik.
Muszę to jeszcze przerysować raz i zrobić sobie kopię może na komputerze żeby za każdym razem nie przerysowywać. Ostateczna linia to ta zielona a dlatego taka wąska ponieważ z tyłu będzie dobudówka. na samym dole ten 1 cm pasek to tuje których już nie znaczyłam.
Jakoś tak jak patrzę na to co zaprojektowała mi na początku Danusia to mi się myśli o ogrodzie z lustrem i to będzie moja wielka inspiracja, przynajmniej jeśli chodzi o kształt rabat i zasady wyznaczania roślin, aczkolwiek u mnie chyba będzie ( jak się uda) bardziej kolorowo.

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:40, 08 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies