Mala_Mi
23:34, 05 sty 2015

Storczyki lubią jak je się zostawia w spokoju. Moczenie raz na 2-3 tygodnie... ciut nawozu do storczyków. Bez przesadzania, bo tego nie lubią. I finito. Wycinam to co uschnie po przekwitnięciu lub to co mi nie pasuje. I tyle. Rosną, kwitną.. czasem liście zbrzydną bo dotykają zimnej szyby, a to zapomnę odlać wody przez 3 tygodnie... ale dają radę.
Pierwsza zasada!!! nie przelewać. Lepiej za sucho niż za mokro. Moczę ile mi podejdzie .. od 15 minut do 6 godzin.
Ostatnio załapały tarczniki, kiedyś wełnowce.. niestety traktuję wtedy je chemią... Upilnować ze ścieraniem taką ilość to za dużo czasu i zachodu. I tak ograniczyłam ich liczbę do 30... miałam 50, ale najbardziej kapryśne wyciepałam.
Dobranoc... pora iść spać
Może na Marsie wyląduję
Opowiem
Pierwsza zasada!!! nie przelewać. Lepiej za sucho niż za mokro. Moczę ile mi podejdzie .. od 15 minut do 6 godzin.
Ostatnio załapały tarczniki, kiedyś wełnowce.. niestety traktuję wtedy je chemią... Upilnować ze ścieraniem taką ilość to za dużo czasu i zachodu. I tak ograniczyłam ich liczbę do 30... miałam 50, ale najbardziej kapryśne wyciepałam.
Dobranoc... pora iść spać