I nie są to zdjęcia z angielskich ogrodów..ani z Chelsea Flower Show, a z mojej realizacji. Takich ogrodów nie robi się dużo, bo byliny wymagają nieustannej pracy, na którą inwestor nie ma czasu, albo ogrodnicy się nie znają, co z tym robić. Jednak cieszę się, że miałam takie akurat zlecenie, aby ogród ciągle kwitł i przyciągał owady.
W tym wątku będę prezentowała pomysły i inspiracje na tworzenie ogrodów i kompozycji w stylu dzikiej łąki. Czasem wkleję także zdjęcia prawdziwej natury, a czasem własne realizacje w tym stylu.
Kula z bukszpanu wśród "dzikich kwiatów"
Chabry w roli głównej (czarne) w ogrodzie żwirowym
Aniu...dlaczego Twoje fotki nie są dla mnie zaskoczeniem?Jak zwykle pięknie uchwycona przyroda,cudowny pejzaż...Masz to "oko" ...fotografia Ciebie kocha.Na przekór moim przyzwyczajeniom pejzażowym wybieram tym razem fotkę jabłoniową z sadu utrzymanego z wielką starannością -ukłony dla m...
Gratki na czwartą setkę Vivo, jak Ty to robisz, to naprawdę wielka sztuka tak dobierać kolory i gatunki roślin. Czuję pod palcami fakturę tej rabaty jakby była materiałem - nie potrafię tego opisać. Te amarantowe róże po prawej to co za cudo? I podaj przy okazji pozostałe odmiany róż i gatunki tych innych bylin. PROSZĘ
Reniu ja kupiłam takie własnie więc nie oczekuję pełnych, ale Tobie zrobiły bardzo nieładnie
Mirellko, Ewuniu, Reniu pozdrawiam
wstawiam zdjęcia dla Was dziewczyny