Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka wkoło Lubczyka :) 10:09, 17 lis 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Proszę obiecane zdjęcia za dnia tej samej rabatki

Kasiu teraz to ja widzę czy ja dobrze rozumuję że idziesz w proste rabaty?Zapowiada sie ciekawie i podoba mi się ta rabatka co oprócz róż i lawendy tam masz?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:09, 17 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:08, 17 lis 2014

Do góry

Przęstka pospolita – Hippuris vulgaris 09:36, 17 lis 2014

Do góry
Jesienią nie traci na wyglądzie, zachowuje żywo-zielony kolor, w sporadycznych przypadkach dochodzi do porażenia pędów grzybem, wówczas obumierają i zasychają.

Grzyby kapeluszowe na trawniku 09:08, 17 lis 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Jak pozbyć się tych grzybków z trawnika?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:45, 17 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)
Witam Tyle rad i podpowiedzi tu czytam od fachowców, może i mnie ktoś pomoże ? Przeklejam wpis z mojego wątku :

W przyszłym sezonie muszę poprawić to miejsce, dosypać ziemi, zdjąć włókninę i poprawić to i tamto. Przy okazji moze jakoś ożywić ? macie jakiś pomysł ? Zdjęcie jeszcze sprzed rewolucji więc wybaczcie ten sajgon w tle
Wystawa pn-zachodnia ale słońce latem dość wcześnie i mocno tam świeci.

Ziemia jest między zielonymi liniami, po bokach beton

witaj, na mój gust fajnie to wygląda Jeśli między zielonymi jest ziemia, to zdjęłabym kamienie, posadziła mnóstwo runianki japońskiej i cebulowych między nią - jedna odmiana najlepiej, z 200-300 sztuk drobnocebulowych na pewno wejdzie - cebulica syberyjska jest cienioznośna? Lub coś o większych cebulach, żeby się miało siłę przebić przez żwir... I z powrotem rozłożyła żwir, może cieńszą warstwą, ale już bez szmaty pod nią. Ewentualnie, zamiast runianki, carex evergold, dużo sadzonek, na całej powierzchni prostokąta ograniczonego zielonymi liniami, i pomiędzy niego cebulowe cienioznośne.
pozdrawiam!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:41, 17 lis 2014

Do góry
Fama napisał(a)
Witam,
Przed domem mam taki oto klombik posadzony przez dewelopera.
Bardzo liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam ciepło

Witaj,
ja bym tu pod płotem posadziła żółtolistne kolumnowe drzewo, np buka odm. Dawyck Gold. Ewentualnie wiąza Wredei (ale tego trzebaby ciąć, bo on w taki odwrócony stożek rośnie). pozdrawiam!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:36, 17 lis 2014

Do góry
Czyli wilgoć wszędzie?
Czas więc wymyślićajęcie na dzisiaj. Wybory za nami, nasi kandydaci zadowoleni albo nie, a nam pozostaje wierzyć, że bedą zarządzaćpublicznym groszem mądrze.

Miłego dnia!

U BusyBee w ogródku... 08:26, 17 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Kasiu a jakie zmiany po głowie Ci chodzą?

Pozdrawiam i dziękuję za porady u mnie

Danusiu obawiam się, że niewiele Ci poradziłam. Każdy ma jakąś swoja wizję i prawie tyle pomysłów ile osób

Tak naprawdę, to trudno jest doradzić komuś jeśli nie było się w ogrodzie. Rzut z góry bardzo pomaga i właśnie myśląc nad rabatą u mnie, powinnam jakiś rzut z góry opracować tak, jak Ty go zrobiłaś....

Wstępnie pokażę tylko- chodzi o ten rząd tuj. Chcę zrobić wzdłuż niego rabatę, bo tak jest nudno.... i ciężko jakoś z tymi bryłami szmaragdów...Poza tym chcę połączyć rabaty po lewej i prawej stronie rzędu. Ewentualnie przesadzając małego buczka, który rośnie na środku trawnika.
T będzie dość spora rabata- długość około 10 metrów.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:15, 17 lis 2014

Do góry
Polastern
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:07, 17 lis 2014

Do góry
A ta piękność --nie wiem jeszcze jaka
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:06, 17 lis 2014

Do góry
Chopin
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:03, 17 lis 2014

Do góry
Dalszy ciąg róż Bonika
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 17 lis 2014

Do góry
Marzenko przyszłam poszukać żywopłociku i pomarzyć o moim w takiej wysokości

Wczoraj z Konstancją na żywo o nim debatowałyśmy
Kiedy go sadziłaś?

Pozdrawiam
Mój jesienny ogród 04:23, 17 lis 2014

Do góry
Naszykowałem jeszcze kilka, to wyślę wam dziś, bo w tygodniu to nie wiem jak będzie z czasem. Teraz i tak czekam żeby mój krupnik wystygł. Dzisiejsze foty całkiem surowe prosto z aparatu. Fot oczywiście mam jeszcze dużo tylko z czasem kłopot Pozdrawiam zimowo

Mój jesienny ogród 04:12, 17 lis 2014

Do góry
Po paradzie poleciałem przez Dawntawn do Queen Parku. Sypał drobny śnieg i będą już dzisiaj jesienno zimowe fotki. Powoli zima zaczyna pokazywać zęby. Dobrze że mam ciepłą skórę, to się zimy nie boje ale już wyglądam jej końca Jeszcze zrobiłem kilka fajnych fot , pokazuje jeszcze ciepłe, choć ciepło z nich nie bije.
Bogdziu, Naprawdę jesień jest tu przepiękna do samego końca. Teraz jedyny problem to brak światła i fotek nie ma kiedy robić. Po zmianie czasu, to już prawie jest ciemno, gdy wychodzę z pracy. Teraz człowiek spowolniony to ciężko wybrać się na dwór. Jeśli znajdziecie z Hanią linki będę bardzo wdzięczny a teraz trochę dzisiejszej przyrody. Trzymajcie się ciepło, tymi fotkami się nie rozgrzejecie

Te dwie ostatnie fotki to klon strzępiastokory.
Mój jesienny ogród 03:19, 17 lis 2014

Do góry
Byłem na paradzie Santa Claus, super było. Najbardziej podobały mi się orkiestry, oj było ich, ładnie grali, aż łza w oku się kręciła. Trochę zimno 1ºC ale nawet nie zmarzłem. Jak przyjechałem to już maszerowali, nie wiem o której się zaczęło, nie mogłem się dowiedzieć od nikogo. Dobrze że choć te półgodziny obejrzałem. Ludzi było, pokaże Wam zdjęcie tych co czekali na paradę.
Haniu, dzięki za linki nie ma pośpiechu, nie stresuj się. Całe zimno do nas idzie, to u Was będzie ciepło a ja będę miał przegwizdane.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:41, 17 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko...piękny widok, oczu nie mogę oderwać...
Buziaki...

Tyle propozycji co do rabaty...że ja wymiękam.

Doczytałam jeszcze u Ciebie, że klony niby szybko liście zrzucają...?!
To ja nie wiem co mam za klony, że dopiero w tym tygodniu zrzuciły u mnie...
a wszystko wokół juz daaaawno goluśkie.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:11, 17 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

No niby to chryzantema jest taki krzaczor wielki nijaki był, myślałam, że już nie da rady, a tu bach liście masakra, a kwiatków nagle moc się zrobiła

No i piękna jest i panią cieszy i mnie teżz
Dobrej nocki

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:09, 17 lis 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Mi wystarczy jak na Wasze się napatrzę tylko szkoda, że niuchac się nie da

Jest sposób mogę płatki wysłać ha ha

Zapachy do spania słodkich snów....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies