Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

kasiek 16:58, 04 sty 2015

Agania napisał(a)

Anek, ja też takich zim nie trawię, to znaczy bez śniegu, u nas szału nie ma, tylko Kasprowy Wierch, przypomina klimat, Alp i Dolomitów, ale co tam nie narzekam, mam blisko Śnieżnicę, znasz?..... To góra dla wymagających i można się nieźle rozpędzić....w Dolomitach jest ekstra dla dzieci, bo są szkółki nawet po polsku i dla wszystkich od narciarza, po deskarza i są snowparki, małe skocznie i raile, halfpipe......poduchy do skoków też są, ja tylko w Białce taką widziałam....my się bawimy na deskach, tu nie chodzi tylko o szybkość, ale o obroty i zjazd na tylnej nodze, a zjazd na krawędzi to już prawdziwa prędkość

Zgadzam się w 100%
Kasprowy super, nie dla dzieci, duzo emocji zwłaszcza na Goryczkowej - tam są i muldy i lód i skos duzy - jak to na czarnych trasach - wrażennia niezapomniane, zwłaszcza jak zerwie się wichura

Co do zabawy- tez się zgadzam - z dziećmi jeźdzę po płaskich i krótkich stokach by sobie poradziły, ale jak ja mam się wyżyć to tylko Kasprowy i tylko Goryczkowa. Ostatnio złapaliśmy halny, cała góra się ewakułowała ledwo wróciliśmy, widoczność 0, lód gigant, ale była jazda....
Gabriela 17:10, 04 sty 2015

Zima wróciła do nas dzisiaj spektakularnie, teraz nawet mamy zadymkę.
Widziałam zdjęcia rodziny z "parapetami", ale fajnie że tak jesteście wszyscy razem.
U nas to niemożliwe, przeze mnie zresztą. Moi chłopcy w tym roku jakoś nie wykazują na razie wielkiego entuzjazmu dla sportów zimowych i jeszcze nigdzie nie byli.
Urszulla 17:14, 04 sty 2015

Aga, jak czytam to extreme hobby
ale na pewno dla Ciebie fajna zabawa, ja na niziny zejdę przy Tobie żeby się nie zestresować
w domu sameee nuuuudyyyy miał być śnieg- halny wywiał, dzieci niewyżytechoć czarno dziś się zrobiło i może jutro będzie biało
EPODLAS 22:34, 04 sty 2015

Zazdroszczę takiej udanej zabawy na śniegu, u mnie śniegu nie ma. Zdjęcie z Dolomitów cudne. Może kiedyś zobaczę go ten widok na własne oczy. Tęsknota za wiosną się wzmaga, chyba dlatego że mam dość szarzyzny.
Agania 13:21, 05 sty 2015

Napia napisał(a)
Zima w Białce i Dolomitach śliczna, ale ja i tak wolę wiosnęszczęśliwego

Wiosno, wiosno wróć...ogrodniczanom zawsze tęskno za wiosną
Agania 13:25, 05 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Ty jak zwykle szaleć bedziesz w Dolomitach ja co roku inne stoki zwiedzam w tym roku Francja, już się doczekać nie mogę .
U nas wiosna, wieje, zatem z wyciagami tez problem będzie ale jutro jedziemy, może uda sie pojeżdzic.
Mi tam zima w mieście nie jest potrzebna, wystarczy mi w górach

W ogrodzie wszystkie cebulowe mi wyłaża, myślą źe to końcówka lutego...

To fajnie, że zaplanowany macie wyjazd...każdy wyjazd cieszy, na stokach bez tłumów i w słońcu....my w Dolomitach jeździmy zawsze, gdzie indziej, nigdy po tych samych trasach... ale tak można tylko karnetem Super Dolomiti Ski

Te cebulowe u Ciebie zatrzymaj
Agania 13:27, 05 sty 2015

Kindzia napisał(a)
U nas leży trochę białego, ale jeździć się po tym nie da...chyba, że na tyłku

Pozdrowionka

Kindzia ślizgawkę można zrobić
Agania 13:28, 05 sty 2015

anka_ napisał(a)

Ale ile frajdy z taaakiej jazdy.

Na dooopie......już leżałam w tym roku
Agania 13:31, 05 sty 2015

kasiek napisał(a)

Zgadzam się w 100%
Kasprowy super, nie dla dzieci, duzo emocji zwłaszcza na Goryczkowej - tam są i muldy i lód i skos duzy - jak to na czarnych trasach - wrażennia niezapomniane, zwłaszcza jak zerwie się wichura

Co do zabawy- tez się zgadzam - z dziećmi jeźdzę po płaskich i krótkich stokach by sobie poradziły, ale jak ja mam się wyżyć to tylko Kasprowy i tylko Goryczkowa. Ostatnio złapaliśmy halny, cała góra się ewakułowała ledwo wróciliśmy, widoczność 0, lód gigant, ale była jazda....

Ja już nawet nie pamiętam, kiedy na Kasprowym szusowałam, to było na nartach, a na desce jeszcze nie byłam, bo śniegu nie ma.
Agania 13:38, 05 sty 2015

Gabriela napisał(a)
Zima wróciła do nas dzisiaj spektakularnie, teraz nawet mamy zadymkę.
Widziałam zdjęcia rodziny z "parapetami", ale fajnie że tak jesteście wszyscy razem.
U nas to niemożliwe, przeze mnie zresztą. Moi chłopcy w tym roku jakoś nie wykazują na razie wielkiego entuzjazmu dla sportów zimowych i jeszcze nigdzie nie byli.

Jak się uda, to się i Twoi chłopcy wybiorą, w końcu znowu zima się pojawiła

Wspólnych wypadów jednak...jak dzieci dorosłe coraz mniej, a moja kondycja nie najlepsza....do fikołków czas powrócić