Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:30, 02 lis 2015

Do góry
Moniko Amazon Mist zamawiałem przez internet i od początku były wręcz beznadziejne, brzydkie, a jedna większa ze szkółki wypadła mi w tym roku z niewiadomych przyczyn. Frosted Curls nie jest złe, ale ja na takie duże niskie trawy nie mam miejsca i jak rosną w ścisku nie zachwycają, wręcz szpecą. Jak będą dobrze wyglądać po zimie to oddam bo mam tylko 3 sztuki

Mateusz no takie kawły to raczej w męskim gronie

Kamilo witam i dziękuje za miłe słowa. Prawda taka, że troszkę późno na podział żurawek, ale ja jeszcze będę dzielił bo muszę. Mam wykopane kilka sztuk i muszę podzielić, ale robię to na własną odpowiedzialność licząc się z ewentualną porażką, chociaż i tak zakładam, że skończy się to sukcesem Oczywiście robię to z konieczności i nie namawiam

Ewo, Reniu dziękuje za gratulacje

Danusiu Evergold w słońcu wydaje mi się bardziej żółty niż w połcieniu, ale rośnie dobrze.
Morrowi Variegata w słońcu przybiera odcień jasnej zieleni, ale rośnie w kępie i się nie rozłazi rozłogami we wszystkie strony
Ice Dance posadziłem wiosną na południowej wystawie i rosła bardzo dobrze, nie przypalała się, jednak ona rośnie rozłogami, dla mnie na razie nie jest to minus bo rozłogi łatwo się wyrywa i można przy okazji pozyskać nowe rośliny, ale tak za dwa lata będę Ice Dance wywoził taczkami No i jest bardziej biało zielony niż Variegata.
Ptasie łapki jest niska i u mnie mimo, że mam już duże okazy nie ma większej średnicy niż 40cm. Nie wiem czy radzi sobie na słońcu bo rośnie u mnie w półcieniu, a teraz słońce nawet nie dochodzi do niego za dnia.
Buchanani robi świetny efekt i jest sztywna, jednak ona może nie przetrwać zimy. Sadzonki z zeszłego roku w tym praktycznie nie rosły i zmarniały, ale to ze względu na bardzo mokre stanowisko jak na mój ogród i do tego zacienione stanowisko jesienią i zimą.
Biało różowy ogród za płotem. 09:12, 02 lis 2015

Do góry
Kamila dziękuje i zobaczymy co z tego wyjdzie, jakiś ładny efekt to zapewne jak wszystko podrośnie za ok 3 lata oczywiście to co już rośnie i to co będzie posadzone, a tego zostało więcej Bohaterem się nie czuję

Marta .iczę na to, że uda mi się osiągnąć taki efekt jaki chcę
Moja "przyziemna" :) pasja 10:15, 31 paź 2015

Do góry
Luki, Ola, Siaku, Marta, Jolcia - wiem, nie do końca wypełniłam tę wielką dziurę graficzną w moim wątku. tak się złożyło, że nie mogłam wtedy dłużej posiedzieć przed komputerem. Uzupełnię, bo zrobiłam w zeszłym tygodniu trochę zdjęć .

Kończąc tłumaczenie się... dziękuję wszystkim za przemiłe pochwały. Postaram się wstawić zdjęcia porównawcze, bo berberysy ładnie się rozrosły od zeszłego roku .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 30 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Danusiu z turzyc mam takie odmiany: Ice Dance, Variegata, buchanani, Bronze Form, Frosted Curls, Variegata(ptasie łapki), Amazon Mist, Prairie Fire, Evergold.
Bronze Form, Amazon MIst, Frosted Curls i Prairie Fire idą na kompost wiosną o ile będzie co z nich wyrzucać.

Łukasz analizując Twoją odpowiedź
Ice Dance, Variegata, buchanani, Bronze Form, Frosted Curls, Variegata(ptasie łapki), Amazon Mist, Prairie Fire, Evergold

to te pogrubione polecasz? Czy one dają radę na słońcu?
Tu ma być ogród :) 08:08, 30 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojć jakie cudne drzewa, grabów strasznie zazdraszczam, ale co zrobić nie każdy ma blisko do fajnych szkółek
Nigra ma idealną koronę, wiosną gałązki jeszcze o 2/3 i będzie idealnie

No cieszę się na te słowa,
graby - jakby co to wiesz, skąd je brać
Ogród Cioci cz. 3 21:12, 29 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu jak już będziesz się orientować o klonika u Kapiasa to poproszę o szczegółowe informacje
A taki klon japoński to marzenie, trzeba tylko mieć tak ładnie wyeksponowane miejsce, a nie kolejną rzecz przyklejoną do płota

OK. Nawet obfocę
Biało różowy ogród za płotem. 21:05, 29 paź 2015

Do góry
KArolino ja tam strasznie zły jestem, że nie są posadzone drzewa i żywopłoty bo to miało być zrobione w pierwszej kolejności o nawadnianiu już nie wspominam, ale nie będą sobie psuć zdrowia

Aniu bardzo mi miło i dziękuje. Projekt robię w programie raczej do tego nie przeznaczonym a dokładnie w programie AutoCad, na co dzień do rysunków technicznych, ale jak widać przydaję się też do innych rzeczy
Ogród Cioci cz. 3 21:00, 29 paź 2015

Do góry
Gosiu jak już będziesz się orientować o klonika u Kapiasa to poproszę o szczegółowe informacje
A taki klon japoński to marzenie, trzeba tylko mieć tak ładnie wyeksponowane miejsce, a nie kolejną rzecz przyklejoną do płota
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:49, 29 paź 2015

Do góry
Dziękuje bardzo za gratulacje Tak żartobliwie pisząc. człowiek się namęczy, nakopie, zrobi zdjęcia i wygra... zestaw kremów na zmarszczki, celulit i inne no litości gdzie tu sprawiedliwość, jak zwykle nie ja mam korzyści Grunt, że będzie czym głowę sobie obciąć

Danusiu z turzyc mam takie odmiany: Ice Dance, Variegata, buchanani, Bronze Form, Frosted Curls, Variegata(ptasie łapki), Amazon Mist, Prairie Fire, Evergold.
Bronze Form, Amazon MIst, Frosted Curls i Prairie Fire idą na kompost wiosną o ile będzie co z nich wyrzucać.

Kindzia już piszę wiadomość

Siakowa ja tam podejrzewam te niedalekie okolice

Gosiu jedno z przykazań czytania ogrodowiska. Dla własnego zdrowia i bezpieczeństwa zaleca się nie spożywanie posiłków podczas czytania
Tu ma być ogród :) 20:35, 29 paź 2015

Do góry
Ojć jakie cudne drzewa, grabów strasznie zazdraszczam, ale co zrobić nie każdy ma blisko do fajnych szkółek
Nigra ma idealną koronę, wiosną gałązki jeszcze o 2/3 i będzie idealnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:33, 29 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz wspomnienia z tego roku będą na pewno tylko musze się zabrać za wybranie zdjęć, a do tego trzeba się zmotywować

No to czekam na wspomnienia Ja juz będziesz grzebał w tych zdjeciach to pozagladaj, które trawy-carexy najlepiej się w ciągu roku prezentująChciałabym powprowadzać na rabaty i głównie takie na słoneczne miejsca będę potrzebowała, bo cienia u mnie jeszcze nie za wiele
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:26, 29 paź 2015

Do góry
Gratuluje nagrody Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 28 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz wspomnienia z tego roku będą na pewno tylko musze się zabrać za wybranie zdjęć, a do tego trzeba się zmotywować W przyszłym roku młody dostanie narzędzia ogrodnika i będzie działał

No i tak trzymać niech się uczy przy wujku
Już jestem ciekawy wspomnień napewno będzie co oglądać.
Chociaż mówiąc o albumie 4 pory roku miałem na myśli zdjęcia z modelem w 4 różnych odsłonach
Ale na wspomnienia z chęcią popatrzę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 28 paź 2015

Do góry
Asiu fakt dzieci są bardzo fotogeniczne i dziękuje bardzo

Magda przekazałbym podziękowania, ale raczej nie będzie wiedział o co chodzi

Mateusz wspomnienia z tego roku będą na pewno tylko musze się zabrać za wybranie zdjęć, a do tego trzeba się zmotywować W przyszłym roku młody dostanie narzędzia ogrodnika i będzie działał

Marta weź, wcale się nie dziwie z rozbawienia, głupota rzecz ludzka, trzeba tylko być jej świadomym i potrafić sie przyznać
Moje 10 worków kompostu... co za strata

Aneta no nie gadaj tego to nie wiedziałem, muszę skoczyć się jutro do kiosku, albo na stronkę Działkowca. Dziękuję za informacje bo żyłbym w nieświadomości

Małgosiu wiesz jak trudno wytłumaczyć dziecku by nie mróżyło oczu i nie patrzyło w ziemie bo wychodzą zacienione oczy ze 100 zdjęć do kosza poszło przez to, a ja prawie na ziemi leżałem

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:34, 28 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Karolino a no konkurs w MPO

Magda jesień może polubię jak ogród dojrzeje i bardziej pokaże swoje uroki, teraz to taki szuanie kadrów na zdjęcia, w całości kiepsko
Prac podjazdowych się boję.

Kasiu dziękuję bardzo
a ja o Działkowcu mówiłam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:31, 28 paź 2015

Do góry
Marto na razie nie ma takich predyspozycji jak mały muminek forumowy, jedyne co lubi to kopać dołki
W sumie z tym kompostem to mi mętlik zrobiłaś... liedyś przeczytałem, że liście leszczyny nie nadają się na kompost, coś mi powiedziało, żeby teraz sprawdzić i okazuje się, że są idealne na kompost. Matko człowiek głupszy niż ustawa przewiduje, a 10 worków poszło na bio. Jeszcze z dwa worki liści będzie, więc tego nie zmarnuje.

No nie mogę w swoją głupotę uwierzyć, 3 rok skrupulatnie wybieram liście leszczyny by na kompost nie trafiły

Karolino żurawki miały ciężki rok, u mnie obficie podlewane nie ucierpiały podczas suszy, nawet te świeżo posadzone, ale widziałem co się stało u sąsiadki przy słabym podlewaniu, strasznie marne są.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 28 paź 2015

Do góry
Karolino a no konkurs w MPO

Magda jesień może polubię jak ogród dojrzeje i bardziej pokaże swoje uroki, teraz to taki szuanie kadrów na zdjęcia, w całości kiepsko
Prac podjazdowych się boję.

Kasiu dziękuję bardzo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:12, 28 paź 2015

Do góry
Dzisiaj miałem małą sesje jesienną tyle, że z modelem. Trzeba było wykorzystać ładną stertę liści bo poszły później w worki

No i by coś pozostało w poście
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:32, 28 paź 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie lubiłem jesieni i nie polubię, przymrozki niszczą to co ładne, a pracy w ogrodzie tylko przybywa, sprzątanie itd. Cebulowe trzeba posadzić, a tego też nie znoszę, ale później szkoda wiosną, więc posadzić trzeba Jesienne kolory mnie nie kręcą jedynie na zdjęciach ładnie wychodzą. Szczerze mówiąc to od jesieni wolę zimę.

Pomarudziłem sobie i od razu lżej, posprzątałem trochę dzisiaj, posadziłem większość cebulowych, a z główkowatymi, szafirkami, tulipanami, liliami było tego dzisiaj kilkaset. Zostały mi tylko białe narcyzy, ale już nigdzie nie wepchnę, więc pójdą do siostry.
Teraz troszkę zdjęć jesieni z pięknego słonecznego dnia.

Dla tych co narzekają, że mają jakieś 'druty' nad działką, u mnie można by trolejbus puścić . Pissardi na zdjęciu.

Migawki z przerobionej rabaty.

O jaka maruda

A ja lubię jesień...zwlaszcza taką jak pokazujesz na fotkach... a i wieczory jesienne lubię bo mogę bezkarnie w fotelu posiedzieć

Podjazd też bym zmienila u siebie...ale wiosną chyba nie dam rady...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:01, 28 paź 2015

Do góry
Aniu tak na prawdę ogrodniczkowania na ten rok mam serdecznie dość tym bardziej, że nie wszystko jest robione z takim tempem jakie ja chciałbym sobie narzucić W ogrodzie brakuje mi czerwieni jesiennej, same brązy i żółcie.

Kasiu pewnie, że pamiętam, a czasu mam nawet za dużo

Ewelino no jak o niczym ja z natury jestem bardzo marudny i wybredny, ale co zrobić taki paskudny charakter

Ewo koniecznie przytnij, pięknie się zagęści

Aneto jak na wysłanie zgłoszenie 3 minuty przed końcem terminu jestem ogromnie zadowolony bo wiem, że mój ogród to chłystek przy wielu innych i cieszę się, że w końcu wygrywają porządne ogrody takie jak Twój

Karolino dziękuje bardzo, a z 'tymi sprawami' u mnie w porządku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies